bekle... beklee.. bekleee. bekleeee hava düzelecek inşallah... (kayığın yanına bile gidemedim uzun zamandır... nasıldır ? nicedir ? açmıdır ? susuzmudur ? yemi suyu varmıdır ?) sevgiler saygılar... (son yudumumu çektim (derin de bir iç çektim)...son sigaramı da içeyim de yatayım bari...)
.. son 1 haftadır hava kötü olsada sürekli çkıyoz balığa ama izmaritten başka bşi yok arada kırlangıç tek tük iri mezgt fln gelio durum kötü geçen sene bu zamnda istavritte mezgtte çok gzel yapıyodu
kötü olması kadar doğal bir şey yok kikaç gündür dikkat ediyorun deniz kendi renginde deyil salyadanmı neden bilemem ama su resmen acı yeşil ile kiremit rengi arası bir renk ben hiç böyle görmedim denizi bu pazar okadar açıldık ama kıyı ile açık arasında bir fark yokki balık olmaması normal su berbat.
Arkadaşlar Merhaba. Araniza Yeni Katildim. Bu Yazin Olta Balikçilari Için Bol Ve Bereketli Geçmesini Dilerim. Iyi Avlanmalar. Taner
Aramıza hoş geldiniz.Tanışma bölümüne de mesaj yazarsanız arkadaşlar size hoş geldin demek isteyeceklerdir.
Denizin rengi benimde canımı sıkıyor.Gemlikte ayni,Mudanya da denizin üstü köpüklü ve salyalı.Geçen sene bu zamanlarda kilo kilo istavritleri alıyorduk.
........ son zamnlarda sürekli çıkıyorum ama hiç bşi yok sadece maviş geliyo arada çok fazla irileride geliyo ama ynede sıkıntılı
düzelecek inşallah her geçen sene insanımız bilinçleniyor gerçi gıgırlar girdimi tarıman ediyor ' birde sü fadrika atıklarını filitre edip denize akıtsalar deniz toparlayacakgırgırları da körfezlere sokmayacaklar açıkta avlanma şartı koysalar yada belli bir mesafeden fazla kıyıya yaklamalarına izin verilmese ozaman balık ta barıyacak üreyecek misal defne yaprağı ve çinekop avı yasaklanacak 2 sene ye kalmaz balık tekrar toparlayacak ve üreyecek çoğalacak.
.... BU çok zor be abi onlar herzan devam eder geçen sene ne güzel salyalar yüzünden ağ atamıyorlardı mezgit patladı geçen sene bu dönemde mllet kilolarc mezgit alıyodu tırnak akası kadar bu sene yok insanlar nasıl bilinçleniyo o balıklar tutulurmu
Ben şahsen dikat ediyorum amatör balıkçılar da hakikaten bir gelişme var vedah bilinçli yada şöyle biraz daha dikkatli ve düşünceli görüyorum he arada kendini bilmezler yok deyil ama bu her geçen sene gelişiyorve bizlere de düşenler var bizden sonra geen nesillere bilinçli ve kontrollü avcılar haline bizler getireceyiz ben 2 senedir yeğenime balık avı nı aşılıyorum ki oldukçada başarılı oluyorşimdiden bir çok amatör balıkçıdan daha dikkatli ve birçok amatör balıkçıya göre daha güzel atışlar yapıyor istediyi yere kurşunu konduruyor vehangi balık brakılmalı hangisialınmalı hangisi avlanmalı bunlara dikkat ettiriyorumve ikazlarda bulunuyorum herkez de bu şekilde ufak ufak başlayarakyeni nesile nakış gibi işlemeli bu sevdayı.
Bu gün şöyle bir liman yapıp sahilde dolaştım suda sandal yoktu ama deniz 1 -2 ay evvelki kadar kötü görünmüyor bir nebze dalga ile pisliği atmış biraz daha temiz duruyordu öyle bordo ile haki arası bir renkte deyildi biraz günbatısı vardı ama suyun rengi çok cezbedici idi neyse artık şu bakım ilşerimiz bir bitsin birbalık faslı yapıcaz inşallah. Bakalım nasipte neler var görecez gerçi bizim buralar standarttır bu aylarda.
şu an mudanyada güzel mezgit var bugün ben 2kg kadar aldım yem olarak karides ve tavuk kullandım karides biraz daha verimli oluyor yer ikizkayalar açığı ve az ilerisi villaların açığı kıyı durumu nasıl bilmiyorum istavrit için biraz çapari denedim ama tık yok balığa çıkıcak arkadaşlara şimdiden rastgele
Bursayla alakalı olduğu için bunu yazmayı uygun gördüm...Güzelyalı feribot iskelesinde artık yavaş yavaş istavrit başlamıştır sanıyorum.Geçen sene bu zamanlar başlamıştı.Orada en solda oturan bi üstad var.Amcanın bilmediği yok.Herkese de yardımcı oluyor sağolsun.Balığa ondan öğrendiklerimle başladım diyebilirim.Yeni başlayanlara tavsiyem oradan olta atmaları. (istavrit , iri kefal , mezgit , az da olsa mırmır, bazen karagöz yapıyor) Giderseniz yanınızda şıpşıp götürün mutlaka....
.... seyit abi dün bende oralardaydım akşamüstüne doru çıktık ama acayip bi akıntı vardı 120 lik kurşun kullandım yne sıkıntı oldu hava kararmaya doru 2 tane sadalya aldım başkada bşey çkmadı yarım saat civarı durduk
Enes ben sabah çıktım 7-11 arası hava ve deniz güzeldi villaların önünde akıntı azdı 100 lük kurşun direk dibe iniyordu iyi mezgit vardı ama izmarit için biraz açıldığımda akıntı fazlalaştı 100 luk kurşunu saldığımda dibe indiğini bile hisedemedim bende fazla fazla uğraşmadan kıyıya geldim sardalya alman güzel inşallah biraz daha bollaşırda bizde biraz çeşit yaparız
... abi çkıyo ama çok açıkta denk geldiği zaman bu dönewmlerde aslan ağzının orda çinekopta geliyo yemli takıma ama şans işte denk gelince geliyo ama orann balıkları standart çok gzel mezgit ve gzel maviş yapıyo arada iri kırlangıçlarda gzel gidyo
maviş durumu nasıl bu aralar Enes , 2-3 hafta önce güzel maviş almıştık ama bu aralar mezgite takılıyorum kıyı dönüşü açıkta az bir yokluyorum ama bişey yok , kırlangıçlarda dediğin gibi baya irileri denk geliyor bunlarada çok şükür balıkların boyutlarıda oldukça iyi , burgaz tarafı veya tirilye tarafı nasıl acaba bilen arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim , herkese bol balıklı güzel bir hafatasonu dilerim
... abi bugün 11 buçuğa kadar arnavutköyde heryerde hemen hemen attık ama bişi yoktu balık ble vurmadı bi ara villaların ilersinede gittik tek tük mezgit geldi başkada bişi yok mezgitlerde baya baya geldi teker teker yarım saat arayla bugün burgazda köksal motelin açığında 2 kilo civarında izmarit aldı bizim komşu kardesle ama tutmaya değmez tek tük büyükler vardı içinde bugün 2 tanede lüfer haberi aldım aponn iskele civarında hatta abi benide aradı rahatımı bozup gitmedim hiç
İnanılır gibi değil bugün bütün kıyıyı taramama rağmen 5 tane mezgiti zor aldım hani 2 gün önce ki yakaldıklarım olmasa arnavutköyde balık kalmamış diyeceğim lüfer haberi çok güzel Enes foruma sabah bakmış olsaydım bügün muhakkak denerdim hangi takımla aldıklarını biliyormusun bilgi verisen sevinirim