mudanyagüzel yalıda henüz lüferle alakalı canlı bir şey yok ama ağlardan az miktarda lüfer çıkıyor balıkçı abilerimden öğrendiyim kadarı ile ama olta için aynısı geçerli deyil ama bildiyiniz gibi zargan ve istavrit var.
merhaba arkadaşlar bölgeye epeydir bakamamıştım kusura bakmayın havanın güzel olduğu her gün bana uyar ama lüfer işi çok zahmetli hiç balık tutamamak da var ama olsun en azından muhabbet olur.
Merhaba Togay, Seyit'e bir türlü telefondan ulaşamıyorum. Mudanya'daki balık durumunuda bilmiyorum bugünlerde balık yapıyormu? Dolayısıyla bu hafta bizim balık avı yatacak. İyi hafta sonları.....
... şuan standart balıklar çıkıyor istavrit izmarit kırlangıç zargana ama lüfer konusu sıkıntılı bu sene takip ediyorum srekli garanti değil
dostum irtibatı kurdukda biraz geç oldu herhalde neyse kısmet önümüzdeki günlere,balık durumu Enes in dediği gibi istavrit ve zargana var yemliyle izmarit ve mezgit yakalamak da mümkün hafta içi liman çıkışında iyi istavrit yakalamışlar büyük balıkla ilgili bizim tarafta bi duyumum yok ama karşı taraf için güzel bilgiler geliyor ,bu hafta başıma gelen ilginç bir olayda ; Burgaz dubalarda çapariyle dipten zargana yakalamamdı herkese bol balıklı hayırlı günler dilerim.
... .abi herkes dubalara kaçıyor nasıl orda durum biz geçen hafta istavritleri coşkunöz plajının önünden kıyıdan aldık açıktada gamportun oraya doğru çok gzel kırlangıç vardı ama birşey dikkatimi çekti dubalar oldukça derin ve iri istavrit yapıyor çoğunlukla enazından benim takıldığım zamanlar öyleydi ama aynı izada mudanyada aynı açıklıkta balık yok ne yemliye nede çapariye
ayın 17 - 19 gibi başlıcak inşallah lüfer muhabbeti... rüyasına yattım ordan biliorum dermişim şaka biyana karadenizde hala palamut var, gps ten takip ediyorum keretaları... boğazdan bi girsinler bakın neler yapıcaz inşallah... seyit ve taner... abilerim teyakkuzda bulunun...
Rastgele Hadi bakalım, tez zamanda (şakada olasa, şakası bile güzel ) Muhabbetiniz gerçekleşir, kısmetiniz bol, iğneleriniz boş kalmasın. Selam, Sevgi ve Dualarımla ...RASTGELE...
Togay kardeşim inşaallah dediğin gibi 17-19 Kasım gibi başlar. Motor bakımda kısmetse önümüzdeki hafta bakımdan alacağım. Gerçi Seyit arkadaşımızında teknesi var. Ben tarih olarak 20 ya da 21 Kasım diyorum. Nasipse bayramın sonu. Size uyan tarihi belirleyin 20 si yada 21'de gerçekleştirelim. Bol Muhabbetli ve Lüferli avlarımız olaması dileğiyle.....
abıcım kısmetse bu pazar yenıkoydekı balıkcı arkadaslar ıle lufere cıkıcam... olta ısı degıl tıcarı yapıoolar bunlar.. ağ atma olayını hıc sevmem ama ben yınede duruma bakmak amacıyla cıkıcam onlarla... bakalım durum ne, ordan cıkacak olan sonuca gore mudanyayı degerlendırırız... sonucta uzun olta bu ne gelırse bahtımıza ha bu arada 9 gun bayram tatılı ve hemen ara vermeden 22 gun yıllık ızın ..... toplam 31 gun ve tarıhımde bır ılk oluoo eee mıllet yazın tatıl yaparken bız lufer askına ızını kasıma yazdırdık velasıl abıcım ben hele bı pazar gunu bakayım duruma hemen haber ederım sıze... ondan sonrada 22 gun boyunca ne zaman dersenız ben musaıtım ... lufer dıyorum baska bısey demıyorum..
Tamamdır Togay. Haberini bekleyeceğim. Ben hafta sonları çalışmıyorum. 27-28 Kasım olabilir.RASTGELE.
abi kötü haber.... palamut olmamış gibi bişeymiş ve lüfer hiç olmayacakmış.. belki çinekop olur dedi balıkçı arkadaşım... bu yıl bi acaiplik var... karadeniz balıkçıları bile lüfer alamamış bu yıl... artık napalım biz de yerli balığı yakalamaya çalışırız...
merhaba arkadaşlar kos kocaman müjdeeeeee denizimiz az da olsa lfer ve kofana yapıyorbu senenin kofi annanları geldi bu gün 3 tanesi ile tanıştık2 tanesini de uğurladık 2 -3 gün daha büyüsün diye melih arkadaşım ile http://img404.imageshack.us/img404/4505/fotoraf0005o.jpg http://img831.imageshack.us/img831/7742/fotoraf0006l.jpg http://img13.imageshack.us/img13/6143/fotoraf0007ke.jpg inşallah yarın dah güzel fotolar yollarım.
Bizde bugün Mudanya - Trilye arası turladık. Öncelikle canlı yem için İkiz kaya ve Arslan kayalığı arasında izmarit almaya uğraştık ancak koskocaman SIFIR. Trilye mezarlık önü mezgit olur dedik 1 adet iri mezgit dışında birşey alamadık. Sahte ile kıyıda turladık yine KOCAMAN SIFIR. Yani adaş elimiz bom boş geri döndük. Nereye gitsek birşey alamadık. 5 çeşit yemimiz olmasına rağmen. Tabi ki bu balık tutmak bilgi ve tecrübe işi. Motorlu Tekneyi bu yaz sonu aldık. Yeterli bilgimiz var ancak sırtı yapma konusunda tecrübe eksikliğimiz var. (Lüfer, Levrek vs.) Daha önceleri Kumsaz da duran 5 yıllık motorsuz teknemizle istavrit ve mezgit çok tuttuk ancak bu yaz ve sonbahar istavrit ile mezgit yok gibi birşey. Tecrübe ve bilgilerinden istifade etmek isterim. Motorlu teknem Arnavutköy limanında. Selamlar.
,,,,, abi ben sürekli çıkıyorum istersen bi gün benle gel buün içim eridi lüfer yoktur dye yanıma sadece çapari aldım ama apo iskelesinin oraya doğru gittiğimde lüfer aldıklarını gördüm ve doğru ikiz kayaların otarafa gittim çok gzel izmarit vardı 1 saat içinde arkadaşla beriber 2 kilo civarı aldık ve üzülerek geri döndükk
perşembe gecesini cuma sabahına bağlayan gece mudanya iskelesindeydik,sabah 5-6 civarında 5-6 tekne büyük beton iskelenin orda bişeyler yapıyordular ama karanlıktan göremedim hepsi birbirine yakındılar 3-5 metre kadar. biz o gece yine sabaha kadar denemediğimiz yer ve yem kalmadı, tek vuruş dahi olmadı..sadece 4-5 deniz yıldızı ve aksi huysuz agresif bir yengeç takıldı oltamıza.