merhaba arkadaşlar herkesin geçmiş bayramını kutlarım ,bölgemizden güzel haberler gelmesi çok sevindirici bayram tatili uzun olmasına rağmen son gün 2-3 saat balığa çıkabildim 3 iri zargana, karidesle de biraz izmarit aldım , canlı zargana ile uzun olta denememe bişey çıkmadı ama benden balıkçı olmaz canlı yemi her oltaya takışımda sanki iğneler bana saplanıyor gibi hissediyorum çok fazla dolanmadan hayvanı çekiyorum , bundan sonraki ilk denememde yaprak yem kaşıklı uzun oltayı deneyeceğim sonuçları bildiririm herkese rastgele.
bekle abi, gelicem ve haber vericem... o zarganaya iğneyi ben takarım sen merak etme... derisin altından geçiceksin o kadar ama ağzını bağlamazsan balık kendini eğip büküyor ve dolayısıyla dik duramıyor suyun içinde... gelicem gelicem gelicem... taner abiyide alırız... ama hafta içi yapmamız lazım nasıl olucak ?
Bursa Mudanya ve çevresinde bayram haftasında balık tutmak nasip oldu gittiğimiz yerlerin ve tuttuğumuz balıkların bilgilerini vermek istedim. Mudanya iskelesinde sabah saatlerinde zargana, Mudanya Tirilye' de sabah saatlerinde zargana, öğleden sonra ve akşam saatlerinde istavrit ve izmarit yakaladık. Balık avı konusunda acemiyim tuttuğum balıkların ne olduğunu beraber gittiğimiz arkadaşlar söyledi. Bende bu bilgiyi geçeyim dedim. Şimdiden rastgele.
... abi kıyıdanmı aldın sen bu balıkları taner abi ben kardsle tutyorum tavuk göğsüne nazlanıyorlar mdyyede zor oluor boru kurdu ve kardes en gzeli enazından boş gelmiyo
havanın iyi olduğu herzaman uyar Togay kardeşim,Taneri de alırız , zarganaları sen takarsın lüferleri biz toplarız
tamam bende cebin var ... ay 5 gün içinde batacak inşallah... bakalım bi etkisi olacakmı denize.... ay çıktı çıkalı sıfırız yahu.... aha şuan saat kaç 5 bucuk falan ... yeni geldim balıktan walla.... harika yemim vardı ama olmayınca olmuyor... tık yok tam 8 saat beklemişim şıpşıpın başında neyse vardır bundada bi hayır demi
Merhaba,foruma bir süredir üyeyim ve teknik anlamda bir çok şey öğrenmeme rağmen icraate geçebilmiş değilim şimdilik (ortaboy zarganalar dışında) Arnavutköy limanına çok yakın oturuyorum ve teknemiz henüz yok.Bu çevrede kıyıdan farklı çeşit balık tutmak için nasıl bir yol izlemeliyim,üstadlarım? Yoksa kıyıdan bu iş olmaz tekne araştırmalarına başla mı dersiniz? Spin kamış,makina ve su üstü sahte siparişimde bugün yarın elime ulaşır,bu bölgede kullabilir miyim bundan da emin değilim
... arnavutköy limanında ahmet abiyi bul o sana yardımcı olur kayık konusunda bence kıyıdan deneme yapma lüfer fln avlamak istiyorsanz daha kıyıya yanaştığını sanmıyorum
abi aldığın balıkların cinsi ne ? bide bu lodosun hafifi olmuyoki anasını satıyım... ya 4-6, yada 6-8 ... resmen fırtına yani... 40 gün lodos 1 gün poyraz.. o günüde biz dnk getiremiyoruz..
Bekleyen derviş, balıkları yermiş diyelim artık, lodosu falan bırak cumaya kar geliyor, işimiz baharı bekleyen kumrular gibi olacak yani hadi hayırlısı, selamlar...
lodos 6-8 olsada güney sahillerini etkilemez. Mudanya için lodos gayet iyi bir rüzgar hem üşümezsin hem rüzgar olta atmanı engellemez.Tabi armutlu tarafındaysan durum değişir.
abi benim istediğimde zaten bu hava kötü olsun, yani kötü derken soğuk olsun... hava soğuk diye kimse olmasın avlakta bi tek ben olayım
allahım istediğim havanın kötü olmasıydı, kıyametin kopması değil bu nedir ya, bu rüzgara çatı mı dayanır maşallah
Tam istediğin gibi, karda geldi, balıkta kimse olmaz, hadi hadi iyisin bütün meralar sana kaldı, balığı kırarsın...
iyi günler arkadaşlar 08.04.2011 günü öyle bir tura çıktım ve çıkarken kötü bir takım da aldım yanıma hem tur atar hemde bir deneme yaparım diye biraz mezgit aldım yem bile yoktu sadece kötü bir çapari ile resim çekmek imkanım olmadı