Mezgit istiyorsan Kurşunluya veya gemsaza git, buralar iyi mezgit yapıyor. Biz tavuk göğsüyle tutuyorduk.
.... usta bende tutuyorum sürekli ama bizim oralarda başladımı dye merak ettim bayadır balığa çıkamıorum bi sorayım dedim kurşunluda verimli ama mezgit için oraya gitmeye gerek yok geçen sene haricinde mudanyadada süper mezgit çıkıyordu
..... abi bugün çıktık hiçbişey yoktu biraz izmarit aldık çok yr değiştirdik ama nafile sonra hava bozdu zaten
havanın kapalı ve soğuk olması nedeniyle malesef hevesimiz kursağımızda kaldı kısmet öbür haftaya artık,herkese rastgele.
Enes merhaba geçen hafta narlıdaydık , kısmetse yarında narlı tarafındayız,bu sene mudanya da hiç olta atmadım ama bundan sonra kısmetse mekan mudanya haftaya bölge hakkında bilgi veririm.Kal sağlıcakla.
arkadaşlar merhaba uzun bir aradan sonra dün ilk defa mudanya da balığa çıktım biraz mezgit aldım ama balıklar daha ufak 1-2 hafta sonra daha irileşir gibime geliyor herkese rastgele.
25 Mayis 2010 Da Arkadaslar Sandalla 6 Kg Mezgit Aldi 2 Saatte Tam Yerini Bilmiyorum Ama Marinenin Yakinlarinda Olmasi Lazim Yem Olarak Tavuk Göğsü Karides Kullandilar.6li Capariyle
Merhabalar arkadaşlar uzun süredir forumu takip ediyorum. Genelde bilgi almak istediğim konularıyakaladım fakat pek fazla yazışmalara katılamadım ama yavaş yavaş bunuda aşacağım anladığım kadarıyla siz ve arkadaşlar kayıkla avlanıyor yanılıyormuyum? ben kıyıdan avlanmaya çalışan birisiyim ve maalesef şimdiye kadar ele avuca gelir bir balık avı yapamadım mudanyada ben miyanlışyere gidiyorum? yanlış yöntemmi kullanıyorum bilemiyorum? zannedersem mesela bu aylarda hangi balık avı için olta atmalıyım onu öğrenmem lazım herhalde?
... merhaba kıyıdan size bikaç tavsiyede bulunayım öncelikle demirhaneden kıbrısla kefal alabilirsin mudanyada hastanenin oralardan sabaha karşı leşle kefal alablirsin geceleri gemilerin yanaştığı gamportun yanından duvar dibinde kayalık kısmından ispari izmarit ve maviş alabilirsiniz onun yan tarafından denizin aydınlık kısmından tek tük istavrit ve bolca ufak mezgit alablirisnz
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım genelde tatlı su avı yaparım denizde şimdiye kadar mezgitten başka bişey yakalamadım, mudanyada sahte balıkla at çek yaparak balık avlayabilirmiyim,cam göz bile olabilir kıyıdan veya kayıkla.
..... bu dönemde zor usta ama camgöz avlayablirsin ufak mezgitlere atlar camgözler sağlam misina ve gzel büyük kancalı takım yaparsan camgöz alırsın mezgit olan heryerden
geçen hafta bursadan diye rapor verdim ben hem foto hem videolu isterseniz tekrar yayınlayım 6-7 kilo istavrit tuttuk mezgit cok var ama biz ugrasmadık irilerini attım sepete amahihi http://www.youtube.com/watch?v=XWZuNXPMda0&feature=player_embedded
son durum için bişiy diyemicem de 15 gün önce 10 kg mezgit aldık 3 kişi sabah saat 5.30 dan 9.30 a kadar 4-5 gün çıktık böyle konu komşuya yedirdik balğığı fırsat bulamadığım için yazamamıştım şimdi kısmetse ramazan da sabahları fırsat bulduk ça gideceyim eğer bir aksilik olmazsa sizler hoş raporlar sunmak isterim.. herkese ras gelsin
arkadaşlar eylülden itibaren bursadayım. aslında deniz avı yapmıyorum, mudanyadan kıyıdan denedim birkaç kez ama bişey tutamayınca vazgeçtim, döndüm tatlı suya nasip olursa birkaç arkadaş mudanyadan açılmayı düşünüyoruz. hedef balık camgöz yemelik değil zevkine gidecez yani. tabi tutarsak birini alıkoyup tadına da bakarız yöreyi çok fazla bilmiyorum. eylül-ekim gibi çıkar mı köpekbalığı? başka ne tutulabilir (yemli-çapari)? ne tarafa gitmek lazım? camgözü nerde aramak lazım? yardımcı olabilir misiniz?..
... merhaba son 1 haftadır çok güzel çapari yapıyor istavrit sardalya karışık mudanyanın sonunda arnavutköy limanı var ordan kayık kiralayıp çıkabiilirsisniz lüfer deniyeblirsiniz ipekle zargan alablirsiniz biraz ararsanız yemle gzel mezgit izmarit büyüklernden mavişlerden alablirsiniz camgöze gelince çelik telden bir takım yapıp yem olarakta ufak boylu mezgitleri kullanablirsinz biraz açalıp hertarafı yoklayın derim denk geliyo çnkü ama tutması zevkli bir balık değildir
teşekkür ederim bilgiler için. bana yem yapacak kadar mezgit tutsam yeter sanırım ama diğer arkadaşların camgöze pek pas vereceğini sanmam köpekbalığı avı içimde bi ukte, tutmadan içim rahat etmiycek.. yem olarak karides, tavuk göğsü almayı düşünüyorum uygunmudur peki? bi de bölgede derinlik ne kadar? camgözü dipte mi arayım?