.. yok yok hala büyük istavritlere ulaşammadım dün sbahta bu sbahta balığa çktım ama mezgit sardalya kıraçadadan başka balık yok 1 atne kırlangıç aldım 29cm
Geçen hafta gemsaz tarafına gittim , akşam sıkışık vakitte kuzenleri ziyarate gitmişken balığada çıktık. Tek tük mırmır alıyorlardı. Küçük iskele çıkıntısından da sallama ile istarit ile izmarit aldık bir kaç tane. Geç olduğu ve geri istanbula döneceğim için kalmadık.
... ido'nun limanı hala kefal yapıyomu ordaki lağamı kapattılar diye bliyorum geçen sene pek yapmadı ondan öceki senelerede ordan çok fazla sayıda kefal aldık lağam açıkken
Kefal otcul balık planktonlarla besleniyor genelde.Dişleride yok zaten.lahım gibi atıkların içindeki bakterileri yiyiyorlar.Ama yenmesinde bir sakınca yok hatta balıkçılardada satılıyo
fenerin oradan liman içine doğru sandalların arasından ekmekle kıbrıs hazırlıyorum ancak son bir haftadır kesti alamıyorum.
.. bu gün bende denedim idonn ordan dip kıbrıs 2 tane aldım biri 600 grm geldi akşama doğruda o dalgada açıldık kayıkla 3 kiloya yakın istavrit aldık 2 kişi ama istavritler gzeldi bugün renksiz çapari gzel ş yaptı renksiz dedim beyaz renk ve sim
.. en son pazar günü çktım bugün gzel balık yaptımı şimdi kıyıdan mırmır takılmaya başladım gzel mırmır yapıyor
... Açılmak çok zor oldu ama denizde durmak kolaydı çapayı attıktan sonra ama yinede çok fena dalga vardı zaten denizde toplam 3 kayıktık
.. Ewet ama artık alışkanlık oldu 10 yaşından beri aynı yerde kayıkla çkıyoruz artık deniz pek tutmuyo fırtınalı havalar hariç tabi ozaman zorlanabiliyorum bu sabah 5-7,5 arası çıktık istavrit pek yoktu sardalya çıktı 1 kilo kadar ve bugün özellikle çok çok iri mezgitler vardı ve tabi peşinde camgözler 2 tanede camgöz aldık
Ya gençler bir kaç zamandır yazdıklarınızı takip ediyorum.Mırmırlar,kilo kilo istavritler,iri iri mezgitler.Çağırın şu abinizi bir gün de bende göreyim şu balıkları.