BURSA TURNA AVI

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Köşe Gençlik tarafından paylaşıldı.

1. Köşe Gençlik

Köşe Gençlik AYKUT

En İyi Avı:
    kel yağcı
    MERHABA

BURSA DAN TURNA RAPORLARI YOK DİYORLARDI BİZDE RAPORLAYALIM DEDİK .UZUN ZAMANDAN BERİ SİTENİN VE TATLI SU RAPORLARININ TAKİPÇİSİYİZ FAKAT NEDENSE KENDİ RAPORLARIMIZI YAZMAK ZOR GELİYORDU
    VE NİHAYETİNDE Bİ ÜYELİK ALIP 18-19 MAYIS TARİHLİ TURNA AVIMIZI(KAMPIMIZI)DİLİMİN DÖNDÜĞÜNCE SİZ SEVGİLİ DOSTLARLA PAYLAŞMAK İSTEDİM.

KUZENİMLE (ÜMİT)LE BERABER YENİ SEZONA BEKLENTİLERİMİZE DAİR DEWAMLI SOHBETLER YAPIP BU SEVDAYI DAHADA KENDİMİZE PERÇİMLİYORDUK.
    GENELDE SAZAN AVI YAPARIZ AMA BU SENE NEDENSE HAZİRANIN 16 SI GELMEK BİLMEDİ VE SABRIMIZIDA AÇIKÇASI ZORLUYORDU .
    FABRİKANIN TATİLE ÇIKMASI HEMEN KAFAMDA BOŞ VAKİTLERİMİN NASIL GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNMEKLE YOĞUNLAŞIRKEN KUZENLE Bİ KAMP VE TURNA PROGRAMI YAPMAYI PLANLADIK
    .(BU TURNA AVINA BURDAKİ RAPORLARIN ETKİSİ ÇOK BÜYÜKTÜR:) BİZ SEZONU BEKLERKEN HERKEZ TURNA RAPORU YAYINLAYINCA NEDEN BİZDE YAPMAYALIM DEDİK ).
    VE NİHAYETİNDE KUZENDE İZNE AYRILARAK 18 MAYIS GÜNÜ SABAH 8.30 BULUŞMAK ÜZERE SÖZLEŞTİK.
    SABAH SAĞLAM Bİ ALIŞVERİŞTEN SONRA FAZLA VAKİT KAYBETMEDEN MAHALLEMİZDEKİ ÇAY OCAĞINDA UFAK Bİ KAHVALTIDAN SONRA HEMEN AV BÖLGESİNE ULAŞMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK.
    BU ARADA SAAT 10.30 CİVARIYDI BULUTLAR TEPEMİZDE RESMEN BİZE SERENAT YAPIYOR VE SİZİ ISLATICAM DİE GÖKGÜRÜLTÜLERİYLE BERABER MIRILDANIYORDU :)
    METOOLOJİDEN DE TAKİPLERİMİZ SONUCU AÇIKCASI KORKMUŞTUK HAVADAN ÇÜNKİ ŞİDDETLİ YAĞMUR BEKLENİYORDU.
    .NEYSE AV BÖLGESİNE ULAŞTIĞIMIZDA SAAT 11,30 CİVARIYDI VE HEMEN CADIR KURABİLCEĞİMİZ VE ATÇEK YAPABİLCEĞİMİZ GÜZEL TEMİZ YERLER ARAMAYA BAŞLADIK
    BU BİZİM YARIM SAATİMİZİ ALMIŞTI.YER BELİRLENDİKTEN SONRA ARABAYI YÜKÜ BOŞALTMADAN Bİ ATIŞ YAPALIM DEDİK 15 DK LIK ATÇEKLERİMİZİN SONUCU FOTODAKİ YUKARDAN AŞAĞIYA
    3. OLAN TURNAMIZI ALDIM :)KOLAYCA KENARI ÇIKARDIM VE TURNAMIZI HAPİSLEYİP TEKRAR SUYLA BULUŞTURDUK.
    TABI BU ARADA MALZEMELERİN ARAÇTAN İNDİRİLMESİ VE KAMP BÖLGESİNİN KURULMASI GEREKİYORDU AMA BU BALIK BİZİM AKLIMIZI BAŞIMIZDAN ALMIŞTI EŞYALARI UNUTMUŞTUK BİLE :)
    DERKEEEN SAAT 13,30 CİVARI GİBİ HAVA BİRDEN ÇÖKTÜ VE KARARDI ÜZERİMİZE RESMEN İÇİNDE NE VARSA BOŞALTTI :) HENÜZ ÇADIRIDA KURMUŞ DEĞİLDİK APAR TOPAR ARABIMIZA KAÇTIK.
    AÇIKÇASI BU BİZİM TADIMIZI KAÇIRDI VE BÜTÜN PLANIMIZI BOZMAYA YETMİŞTİ.ARABADA YAZ YAĞMURU GEÇER ŞİMDİ DİE MIRILDANIYORDUK BİRBİRİZE TESELLİ BULMAYA ÇALIŞIYORDUK :)
    KARNIMIZDA EPEYCE ACIKMAYA BAŞLAMIŞTI VE YAĞMURDA HAFİFLEDİ TABİ BU ARADA SAAT 16,00 CİVARIYDI VE DÖNMEYE KARAR VERMİŞTİK ÇÜNKİ HAVA HALA ÇOK BULUTLU VE ALÇAKTI.
    YANIMIZA ALDIMIZ MANGALLIK MALZEMEYİ BARİ BÖYLE GÜZEL Bİ DOĞADA YİYEREK DÖNELİM EVE GÖTÜRCEĞİMİZ YÜKÜ AZALTMIŞ OLURUZ DEDİK VE GÜZEL Bİ YEMEKTEN SONRA
    MANZARAYI SEYRETMEYE KOYULDUK AÇIKÇASIDA İÇİMİZDE PEK GERİ DÖNMEYE NİYETTE YOKTU SADECE BU HAVA GECE PATLARSA SABAHSI ATIŞ YAPMAMIZA MANİ OLURSA DİE ÇOK TEREDDÜTLERİMİZ VARDI.
    DERKEN GÜNEŞ KENDİNİ TEKRAR GÖSTERDİ VE HAVA YÜKSELMEYE BAŞLADI.O ALDIMIZ BALIKTA KURSAĞIMIZDA KALMIŞTI HAVANINDA AÇMASIYLA BERABER GÖZGÖZE GELİP ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK DEYİP
    TEKRAR BELİRLEDİĞİMİZ AVLAK BÖLGEMİZE DÖNÜP HEMEN ÇADIRIMIZI KURUP BÜTÜN MALZEMEYİ ÇADIRIN İÇİNE BOŞALTTIK VE KAMPIMIZ BAŞLAMIŞ OLDU EN SONUNDA :)
    YERLEŞİMİMİZ BİTTİKTEN SONRA HEMEN ATIŞLARA DEVAM ETTİK SAAT BU ARADA 19,00 CİVARIYDI HAVA KARARINCAYA KADAR ATTIĞIMIZ ATÇEKLERDEN NETİCE ALAMAMAMIŞTIK.
    OLTALARIMIZI TOPLAYIP GECENİN KARANLIĞINA TESLİM OLMAYA HAZIRLANIYORDUK BU ARADA HAVA YİNE KAPAMIŞ VE ÇÖKMÜŞTÜ ANLADIKKİ GECE HEYACANLI VE KEYİFLİ GEÇİCEKTİ
    ÇÜNKİ ÇADIRIMIZ YAĞMURLUKLARIMIZ HAZIRDI.SEMAVERİMİZDE ÇAYIMIZI DEMLEYİP KOYU SOHBETE KOYULDUK GEÇMİŞ DÖNEMLERDE YAPTIMIZ AVLARI YENİ SEZONDAKİ STRATEJİLERİMİZİ
    TAKIMLARIMIZI VE BÖLGELERİ KONUŞUYORDUK.TABİ BU ARADA GECE TEK DEĞİLDİK MALESEF YAYIN VE SAZAN AVI İÇİN AVLANAN Bİ KAÇ GURUP GÖRMÜŞTÜK.
    SAAT 01.00 OLMUŞTU GÜNE DİNÇ BAŞLAMAK İÇİN TELEFONLARIMIZI SABAH 05,00 KURUP UYUDUK.NEYSEKİ YAĞMUR YAĞMAMIŞTI SAKİN VE GÜZEL Bİ UYKUDAN SONRA HEMEN ÇAYIMIZI TEKRAR DEMLEYİP UFAK Bİ KAHVALTI YAPTIK.
    SAAT 6,00 CİVARI GİBİ OLTALARIMIZI SUYLA BULUŞTURDUK AT ÇEK YAPMAYA BAŞLADIK.SAAT 6.30 GİBİ KUZEN Bİ VURUŞ ALARAK TURNAYI TASMALAMAYI BAŞARDI VE BÜYÜK HEYACANLA KENARI ÇIKARDIK
    SUDA VERMEDİĞİMİZ MÜCADELİYİ KIYIDA VERDİK ÇÜNKİ ÇENESİ KİTLENMİŞTİ 5 DK LIK Bİ UĞRAŞTAN SONRA TURNAMIZI HAPİSLEYEREK TEKRAR SUYLA BULUŞTURDUK.
    DERKEN 15 DK SONRA 1 TANE BEN TASMALADIM VE KIYIYA ÇIKARDIM YİNE AYNI MÜCADELEYİ BU TURNAMIZDADA YAŞADIK.UFAK UFAK VERDİĞİMİZ MOLALARDA KOLLARIMIZI
    DİNLENDİREREK AVIMIZA SAAT 13,30 KADAR DEVAM ETTİK YAKLAŞIK 1-2 SAAT ARAYLA TURNALARIMIZI ALDIK.ORTALAMA BOYUTLAR 49 CM 54 CM ARASINDA EN UFAĞIDA 42 CM Dİ.
    HEPSİ ÇOK GÜZELDİ SÜPER Bİ KAMP YAŞATTILAR BİZDE İYKİ DÖNMEMİŞİZ DİYEREK DOĞRU Bİ KARAR VERDİĞİMİZİ ONAYLATMIŞLARDI BİZE.
    ÇÖPLERİMİZİDE TOPLAYIP AVLAK BÖLGEMİZDEN AYRILDIK.UMARIM SİZEDE KEYİFLİ Bİ RAPOR SUNMUŞUMDUR VARSA Bİ HATAM KUSURA BAKMAYIN.TÜM ARKDAŞLARA RASTGELE

NOT:TURNA İÇİN BU SEZON GEZDİĞİM 3. GÖLETİMDİR DİĞERLERİNİN SADECE BİRİSİNDEN 1 TANE ALDIM. KİMSE MEKAN VE YER İSMİ İSTEMESSE SEVİNİRİM AVCILIĞINDA BÖYLESİ DAHA KEYİFLİ BENCE YILMADAN USANMADAN AMACIMIZA ULAŞMAK LAZIM.

KALIN SAĞLICAKLA

KULLANILAN MALZEMELER:KAŞIK VE SİLİKONDUR İKİSİNDENDE ÇOK İYİ VERİM ALDIK BİRİ DAHA İYİDİ DİYEMEM.

Uploaded with ImageShack.us

GECELEYİN BİZE BEKÇİLİK YAPAN DOSTLARIMIZ :)
    NE ÇAYOCAĞI NEDE EN KRAL Bİ KAFETERYANIN ÇAYI EN GÜZEL ÇAYLAR BU SEMAVERDE DEMLENİYOR :)

2. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Geçmiş olsun, aşıyı almışsınız :D
    Turnadan vazgeçmek zordur..
    Raporunuzdan anladığım kadarıyla takımlarınız atçeke müsait değil, kollarınızı yorduğuna göre.. eğer ölyleyse başlangıç için 1,65 lik silikon dolgu kamışla, 0,25 civarı orta karar bir misinayla denemenizi tavsiye ederim, 06:00 - 19:00 arası yemek molası harici pek yorulduğumu hatırlamıyorum..
    Avlağınıza hayran kaldım, biz ankarada göl kenarında dahi birkaç ağaçtan fazlasını göremezken orman ortasında bir göl cennet gibi..

Birde, eğer turnayı uygun bşr kelide tutmak isterseniz, alttan solungaçlarından parmaklarınızı geçirip, elinizi dışa doğru gerin, ağzını mecburen açacak, ve teslim olacaktır. kuyruğunu oynatsa da sizi rahatsız edecek hareketler yapamayacaktır. Hem taşırken, hemde iğneleri çıkarırken büyük kolaylık sağlar..

avlarınızın devamını dilerim, rastgele..

3. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler turnalarda çok güzel devamı gelir inşallah..
    Rastgele..

4. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Tebrikler güzel balıklar almışsınız

5. beyhan

beyhan beyhan karaca

güzel zaman geçirmişsiniz kamp yapmanın tadını tam yaşamış ve hediyenizi de almışsınız afiyet olsun

6. udas

udas utku

Favori Kamış:
    shimano alivio
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000FB
    En İyi Avı:
    pisi 40cm minekop 45cm
    tebrikler arkadaşım,
    Yalnız not kısmındaki avlak yerini gizleme isteğinizin pek bir anlamı olmamış bence. Sanırım çoğu kimse tahmin etmiştir mekanı. Benimde gezme amaçlı her yaz gittiğim bir yerdir orası. Kısmet olursa bu sene turnaya atmayı düşünüyorum bende. Bakarsın rastlaşırız ne diyelim kısmet.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel bir macera, doğa ve balık avı sporu. Turnalar da mükemmel. :) Trofe turna tutmak nasip olsun :) Tek eleştirim :D : Küçük harfle yazsaydınız yazıyı takip etmek daha kolay olurdu diye düşünüyorum. Paylaşımda bulunduğunuz için teşekkürler... :)

8. Köşe Gençlik

Köşe Gençlik AYKUT

En İyi Avı:
    kel yağcı
    evet bora haklısın dediğim gibi sazan avı yaptımızdan takımlarımızda genelde onlara uyumlu tavsiyelerin için teşekkürler daha irileri sana denk gelsin

9. Köşe Gençlik

Köşe Gençlik AYKUT

En İyi Avı:
    kel yağcı
    teşekkürler daha güzelleri size denk gelsin

10. Köşe Gençlik

Köşe Gençlik AYKUT

En İyi Avı:
    kel yağcı
    tşkürler volkan güzel dileklerin içinde çok sağol daha irileri güzelleride sana denk gelsin. haklısın sanırım yazmış bulundum sonradan aklıma geldi bide forumda yeni olduğumdan gözümden kaçmış bidahaki sefere küçük harflerle yazarım artık :)

11. Köşe Gençlik

Köşe Gençlik AYKUT

En İyi Avı:
    kel yağcı
    Teşekkürler hakan daha irileride sana nasip olsun.

12. Köşe Gençlik

Köşe Gençlik AYKUT

En İyi Avı:
    kel yağcı
    Teşekkürler utku sanmıyorum fotolardan anlaşılsın onlara dikkat ettim merak etme :) şu fotolara benzer 5 tane bursada gölet sayarım sana bitanesindede şurası yok burası eksik diyemessin :) neyse tahminini merak ettim ama yanılıyorsun gibime geliyor :rolleyes:

13. Köşe Gençlik

Köşe Gençlik AYKUT

En İyi Avı:
    kel yağcı
    teşekkürler mert

14. Köşe Gençlik

Köşe Gençlik AYKUT

En İyi Avı:
    kel yağcı
    teşekkrüler beyhan aynen mükemmeldi gerçekten uzun bi kıştan sonra süper oluyor

15. Köşe Gençlik

Köşe Gençlik AYKUT

En İyi Avı:
    kel yağcı
    unutmadan BURSA mızdaki çoğu avlak bölgesi bu şekildedir çamlıklardan ağaçlardan olta atamayacak yer bile bulamadınız olur.

16. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler ve maşallah güzel balıklar almışsınız, parıl parıl parlıyorlar. Devamını dilerim...

17. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Ustad,
    Metni kopyala word e yapistir, hepsini sec, shift+f3 yap, tum harfler kuculecektir;)

18. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler güzel balıklar, benim bildiğim bursada zaten 3 adet turna avlağı baraj var.
    1.göl başı arasıra yapar
    2.hasan ağa tavsiye etmem
    3.demirtaş
    yani üçte bir sansım var.
    doğancıda var ama orası her zaman yasak.

19. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    45 cm turna:)
    Tebrik ederim... Gerçekten güzel bir kamp ve av olmuş sanırım. Turnalar da cabası mrsparkle

20. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Merhabalar

Yorumları ve önerileri konusunda kardeşime katılmadan edemiyorum sadece eklemek isteğim şey avlak bilgilerinizi mümkün oldugu kadar duyarsız ınsanlarla paylasmamanız. Kardesımle beraber çok yakın zamanda çok güzel keyf ve av veren avlagımızın talan edılmesını ızledık. Bu bizi bu yıl ki turna sezonumuzu en azından o avlagımız ıcın erken kapatma kararı almamamıza sebep oldu.

Saygılarımla
    Barbaros TUĞRUL