Bursa ve Çevresi Organizasyon Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında amatörötesi tarafından paylaşıldı.

1. amatörötesi

amatörötesi

Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    İlker eline sağlık, sonunda başardın sen de benim gibi. Buradan ben de bir kez daha Ömer Abi'ye saygılarımı sunuyorum.

Sen hala Bursada mısın? bir aralar okulu bırakacğım gibi sözler etmiştin...?:confused:

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Günaydın Bursa...

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bursali Arkadaşlar Fikirlerinizi Alabilirmiyim.

Bu cumartesi sabahı(16.06.07) 4 sularında gemliğe girişte ilk köprünün orada taş bi iskele var(valla ben iskele diyorum ama belki başka bi adı vardır onun:)) oradan botumla 100 mt.kadar açılacağım.Deniz nasıl lacak acaba.Karadan denize rüzgar olur mu?. İstavrit,sarıkanat,cinekop çıkabileceğini düşünüyorum.Doğrumuyum acaba.İstavrit ve sarıkanat için beyav ve kırçıllı çaparim var.Çinekop için 2 numara kaşığım ve çinekop çaparim var.Bunlar yeterli olurmu.Özel bi yem kullanabilirmiyim.Daha önceden voyager 500 bot tecrübem başlığı altında botumla nasıl sürüklenip yardımla geri döndüğümü yazmıştım. BU defa çıpa aldım.Birde yaklaşık 100 mt ip.kendimi kıyıya bağlayım 100 mt açılmayı düşünüyorum.Ne olur ne olmaz deniz de rüzgar olursa yine ayni talihsizliği yaşamayı istemiyorum.Sizce bu yöntemin bi sakıncası olur mu?.Cevaplarınızı şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum.
    Cumartesi sabah 4 de 'de motorla palamuta çıkmayı düşünüyorum.Palamut çaparisini sordum 10 milyon dediler.Kendim yapabileceğim bi takım var mı?
    Şimdiden teşekkür ederim.

4. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    yemsiz olmaz

selam barış, bence sadece yemsize güvenme yemli takımı da yanından eksik etme yem olarak sardalya, kıraça kullanabilirsin mantarlı çinekop takımını da kullanabilirsin ayrıca izmarit için dip takımı da iş yapabilir bir de karsak deresinin körfeze aktığı dalgakıranın açıkları balık yapabilir. rastgele

5. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    palamut bu mevsimde olmaz ekim ayında:D bizde onu bekliyoruz
    :D

murat41

1969

6. joker

joker

Favori Kamış:
    Şamandıralı Takım, 3 Köstekli Dip Oltası
    En İyi Avı:
    Tirsi, Barbun, Kırlangıç, Mercan, Balonbalığı
    Günaydın herkese...
    Kerem Abi, valla Bursada kayda değer sadece zargana ve kefal tutabildim:D Lapinleri saymıyorum ztn:D
    Okul durumuna gelince, evet bıraktım okulu, benim müzik işleri vardı senelerdir, ve gün geçtikçe ciddileşiyordu. Ki yakında albüm kaydına gireceğiz grubumla:D

7. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
  8. amatörötesi

amatörötesi

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Açıkçası bahsettiğin yer ile ilgili benim bilgim yok.

Kıyıya ip bağlayıp açılma meselesi bana mantıklı gelmedi. Şu açıdan; sen açıktayken seninle kıyı arasından geçecek diğer deniz araçları orada ip olduğunu bilemeyebilir. Motoruna falan takılırsa sonu kötü olabilir. :confused:
    Bunun yerine açıkta duba vs. sabit bir şey varsa ona bağlanman daha güvenli olur.

istavrit çaparisi,çinekop için kaşık ve yemli takım hazırlarsan iyi olur, palamut çaparisine gerek yok bence.:rolleyes:

gitmeden önce havadurumunu iyi incele, şu sıra Bursa'da hava aniden değişiyor.

Avın bereketli olsun, kolay gelsin.;)

9. amatörötesi

amatörötesi

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Büyük buluşmayı düşündüğünüz ay içersinde (Ağustos diye biliyorum en son) benim çok daha büyük bir buluşmam var. (yaaayylalar yaylalar) :eek:

yoksa gelirdim ben kesin. Gelemediğim için çok şanslısınız çok :D :D

10. amatörötesi

amatörötesi

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bursa'da mı gireceksiniz stüdyoya? Ben Temmuz ayı boyunca serbestim buluşup balığa gidelim bir gün senle.

11. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Saçmalama bilhakis çok üzüldüm,çok .;) :)

12. kasırga1

kasırga1

Favori Kamış:
    olta
    arkadaşım ip almanagerek yok 100 metre kadar gitmeden dubalar var senin avlanmak istedğin bölgede dubaya bağlaya bilirsin botunu

13. waterboy

waterboy

En İyi Avı:
    kofana ,sazan
    mudanya'da mırmır avı

arkadaşlar mudanya siemens arkasında mırmır çıkmaya başlamış geçen sene çok iri mırmır yakalanıyodu orada.yem olarak boru kurdu kullanmanız tavsiyem(eski garaj macır pazrından bulabilirseniz)ayrıca garip ama solucana da geliyor.ben bu akşam gidicem sizede iyi avlar

14. a.özcan16

a.özcan16

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    antenli mercan 2.150 gr
    rastgele waterboy nicli arkadaşım geçen sene bizde ordan çok iyi mırmırlar aldık av sonrasını yazarsan sevinirim balık başlamışmı diye merak ediyorum.

15. waterboy

waterboy

En İyi Avı:
    kofana ,sazan
    özcan kardeş mırmır başlamamış.sabaha kadar oltaya tek bir balık vurmadı 3 tane olta attım ama hiç birşey yok fakat mudanyalı balıkçı arkadaşlarımdan öğrendiğime göre geçen hafta 3-4 tane kiloluk mırmır yakalamışlar benim şansım pek iyi değildi.ayrıca eğer siemens arkasına balığa gidersen yeni yapılan deniz otobüsünün geliş saatlerine dikkat et!deniz otobüsü geçtikten sonra bir anda çok büyük dalgalar yapıyor sular kıyıya kadar geliyor.bana söylemişlerdi pek inanmamıştım ama iyiki oltalarımı toplamışım yoksa benim için kötü olacaktı.

16. amatörötesi

amatörötesi

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Açıkta, teknedeyken o dev dalgaların teknenin altından geçip gitmesi pek bir keyifli oluyor :) fakat senin de dediğin gibi kıyıya çok kötü patlıyor:eek: . Özellikle Güzelyalı - Mudanya arası denize girenlerin, sahilde avlananların bu feribot dalgalarına dikkat etmesi gerekli. Özellikle de Osmangazi Feribotu geçiyorsa.:rolleyes:

ayrıca bu dalagaların bir de avantajı var. Dalga vurduktan hemen sonra kıyı sakinleşince torba torba midye toplanabiliyor (tabiki sadece yemlik, yemek için toplamasın kimse) böylece yem derdine paydos. Özellikle kıyıda midye vb canlıları yemek için toplanan martılardan da anlaşılıyor zaten.

Son düzenleme: 18 Haziran 2007
  17. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Mudanyadan avlandım.İskelenin açığında bi duba var.Tam altı acayip istavrit yaptı.Pazar günü ise kurşunluya gittim çağların önü 300 mt açıkları baya bi istavrit aldım.İskelenin biraz çaprazı 100m kadar iyi mezgit yapıyor.

18. Ali26

Ali26

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg Yayın 3,5 kg Turna 3 kg
    günaydın Bursa

19. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    bursalılar günaydın hayırlı işler

20. waterboy

waterboy

En İyi Avı:
    kofana ,sazan
    arkaşlar bursa'da yayın avlaya bileceğim nereleri var bilen varsa söylesin.birde yayın için ben yem olarak sülük kullanıldığını biliyorum.bir duyum aldım aslı varmı bilmiyorum iğnenin dibine bayaz sabun takılıyormuş ve yem olarak ölü civcive jilet atıyolarmış sabun suda eridikçe civcivin kan kokusunu alıp bulanık suda dağılıyormuş , balık bu kokuyu takip edip yemi buluyomuş.bana mantıklı geldi ama yinede decrübeli arkadşların bilgilerine ihtiyacım var paylaşırsanız memnun olurum