merhaba sevgili balıkçı abilerim ve amcalarım...Bursada eğer gümüş balığı bulamayanlar varsa onlara 2 yer tarif edeceğim... 1. yer:İznik gölü, orada günlük trol çekimi oluyor(ticaret amaçlı).oradan ihtiyacınız kadar gümüş balığı alabilirsiniz...ama eğer trol çekilirken giderseniz canlı gümüş bulabilmeniz %100, ama trol çekildikten sonra giderseniz balıklar ölüyor...çünkü balıkları selelere kodukları için balık su dışında olduğundan öteki tarafa çoktan geçmiş oluyor ... 2. yer: Kestel sınırlarında bulunan ve iri gümüş balıklarının bolca bulunduğu bir yer...burası ise Yenişehir'e giderken Erdoğan Köyün'e bağlı Erdoğan Köy Göleti... umarım faydalı olabilmişimdir ... saygılar...
Selam özkan kardeşim nasılsın?bilgilerin için çok teşekkür ederiz temmuz gelsede birlikte balığa gitsek
merhaba serdar abi, iyiyim sen nasılsın?bende Temmuzun gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum...senle ve mehmet abi ile balığa gitmeyi de çok istiyorum...inşallah gideceğiz... saygılar...
bizde senin gelmeni dört gözle bekliyoruz gelde balığa çıkacaz kıyıda duran sabit motor var kayıkla açılan ağ iki ucundan daire olrak çekilir en sonunda balık kovayla toplanır
valla zamanında (ki bu zaman ben 8-10 yaşlarındayken) benim anneannemin kardeşinin oğlu yani dayıoğlu tatlısu balıkçılığı yapardı. abartısız o zamanlar, çuval boyunda sazanlar alırdık. şimdilerde m.k.paşa tarafındaki fabrikalar yüzünden çok balık ölümleri oldu... kalmadı eski balıklar beyaa...
Volkan abi, Beyhan abimin de dediği gibi bizde senin Bursa ya gelmeni çok istiyoruz...bu benim verdiğim göllerin dışında birçok baraj ve gölet var...inşallah en kısa zamanda bazılarının bilgilerini bu foruma aktaracağım... saygılar...
arasıra geliyoz ulubata gelmeden haberleşiriz.balıkmı salacan yoksa iyi balık çıkan yerlerimi göstercen bilmem artık
a.özcan16, babacan ne demek, ben köyde olduktan sonra, tekmil verdirtirim balıklara valla şaka bir yana şu anda oftayım ancak seneye gelebileceğim ulubata, zaten gelince bir dahada çıkmam heralde bursa sınırlarından dışarı...
inşallah Volkan abi....Bursa gibisi yok valla...ben Türkiyede birçok yöreye gittim ama Bursa gibi güzel bir yer görmedim...
) teşekkürler... Trolü biliyorum da... Gölde kullanılmasını anlayamadım... Zaten onu hiç anlayamam ama... burda da Sarıyerde Porsukta ığrıp manyat filan kullanırlar... Suyun dibinde ne varsa toplardı... Bir de koyu yemlerler çekmeden önce... E her koyda böyle birkaç deneme... Sonra balık yok... O yüzden anlamıyorum dedim... Kendi kuyusunu kazan bir insanoğlu var herhalde... Tüketmek sadece... Oysa insan olmanın bir yönü de üretmektir ama...