Bursa'da ORGANİZASYON. HERKESE AÇIK.

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında derya__kuzusu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Merak etmeyin

Tüm bilgiler cuma günü bildirilecektir.Yer olarak Mudanya veya hemen civarı olacak.Perşembe akşamı Bülentle gidip görüşeceğimiz 3 yer var.Çeşitli kıstaslarımız var .Bunları sağlayan en iyi mekanda kamp kuracağız.Bursa ekibi olarak tüm kamp ihtiyaçları düşünülerek görev paylaşımı yapıyoruz.Size kalan sadece gelmek.Gelmeden önce nerede karşılanmak istediğinizi söylemek veya bildiğiniz bir yerin tarifini bize vermek.Av olarak mırmır,ispari,izmarit,zor da olsa karagöz ve eşkine alabiliriz.Sabah zargana yapar.Aslında av olarak verimli Fıstıklı tarafları var ama 1 buçuk saat mesafede.Baya uzak yani.Çünkü farklı saatlerde şehir dışından gelcekler var.Örn.gece 1 de gelecek misafirimizde var,saat 22 de gelcekde var.Bu nedenle alınıp avlak yerine getirme işlemi çok zor olacağından O tarafları seçmedik.Yem işini düşün meyin dediğim gibi sadece gelin yeter.Bu arada Mudanya ve Bursa arası araba ile 20 dk sürüyor.Mesafemiz yakın tabi şehir içinde Stadyuma ulaşmak için geçen süreyi saymıyorum.Ulus ile Söğütözü kadar bir mesafe yaklaşık olarak.

Son düzenleme: 31 Ekim 2007
  2. GECEKONDU06

GECEKONDU06 M.SERKAN İNANÇ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    18Kilo sazan bayındır barajı...
    Sanırım Allah'tan birşey olmazsa kesin geliyoruz. C.tesi sabah çıkacağız biz yoka takıla takıla akşam ederiz gibi geliyor. Bir iki arkadaşın telefonunu sizinkilerden aldık zaten seninkide var abimde barış. Biz maçı C.tesi sanıyorduk ama Pazar günüymüş (06pike06) Aliş öğrenmiş biraz program değişti gibi görünüyor bu durumda. En kötü olasılıkla C.tesi akşam dan pazar öğlene kadar beraberiz demektir. Bizim sürekli ekipteki herkes gelmek istiyor ama bir çoğumuz esnaf olduğundan işyerlerini bırakamıyorlar malüm geçen haftada bıraktık işyerlerini hemde genelde cumadan avlağa gittik. Bakacağız kaç kişi işini ayarlarsa geleceğiz. Herkesin durumu işlerine bağlı.
    Benim işler bitti nasıl olsa aybaşı geldi 4-5 gün boşum:D :D

3. djgoldıe

djgoldıe Gürkan

Favori Kamış:
    iş yapan tüm setler :)
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    2.5 kg levrek
    Valla bu organiizasyon süper geçicek sanırım ancak gelemediğim için süper derecede üzgünüm malum üniversite öğrenciyim yani teşke elimde olsada gelsem sizlerle o anı yaşayabilsem balık tutmasamda olur maksat o duygu ve coşkuyu sizlerle tatmak ..

Ama maleseki gelemiyorum . Gelemiyorum bari bursa organizasyonu için size 5 günlük meteoroloji hava tahminlerini yolliyimde biraz olsun işe yarayalım abilerim ...

Bütün organizasyon ekibine saygılarımla​

4. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    umarım hava bize oyun yapmaz ve herkez gönlünce eglenir. Bu arada yapılacak işler için gerekli abilerimizden yardımda talep edecegiz. bunun için yarın bağlantı yapacagız.

5. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)

Bursa toparlanalım artık

Şimdi oturdum düşündüm taşındım ne yaparız diye ama bir yol da bulamadım. Ben derim ki 03.11.2007 tarihinde cumartesi gece sabahlamaya ( isteyen arkadaşlarla ) toplansak asıl maksat bursada balıkçılığa gönül vermiş arkadaşlarla tanışmak olsa. Sürek avı misali bu ilk küçük organizasyon için herkez kendi ihtiyacını getirse ve bursa ve cevresinde bulunan arkadaşlarla toplansak diyorum. Mudanya yarım ada olmasının sebebi

1 - otopark sorununun olmaması
    2- 3 bölgeyede olta atılabilmesi ( rüzgar durumuna göre )
    3- fazla insan alabilecek olması ( rahat olta atmak adına )
    4- çok fazla gezintinin olmamasın dan dolayı böyle bir mevki önerisinde bulundum. Diğer mevki ve avlak içinde fikirlere acıgız. Lütfen acil organize olsak ta bu 2 hafta içinde bazı taşlar yerine otursa diyorum. Tek sorun hava durumu olabilir onun içinde 1 hafta erteleme yapabiliriz yada yagmurda balıkçılığın tadını çıkarabiliriz.

katılmak isteyen arkadaşların mesajlarını bekliyorum. dediğim gibi daha insanların damak tadını bilmediğimizden dolayı birde izmir org. yapan müjdat abiler gibi bu konularda profesyonel olmadıgımızdan bu ilk tanışma ve kaynaşma organizasyonunda herkez kendi ihtiyacını ( yiyecek + içeçek + çadır + olta + yem vs. vs. vs. ) gibi gereksimleri kendileri karşılayacaklardır.

Hadi hayırlısı...

Listemiz oluşmaya başlamıştır

İzmirden Müjdat Bey Şeref Konugumuz Organizasyonun:D
    01- + (bursa bülent)Bülent (BURSA)
    02- +( la-traviata ) ercan (BURSA)
    03- +(activist ) ömer abi (BURSA)
    04- +(mallarca) barış (BURSA)
    05- +(mallarca) barış (eşi) (BURSA)
    06- +(ihtiyarbalıkçı) Güvenç (BURSA)
    07- + Vehbi Bey (BURSA)
    08- +(diren)-Diren:D (İSTANBUL)
    09- +Kadir Baba (BURSA)
    10- +(Bassiptar) Taner (BURSA)
    11- +(eşkina) sedat (BURSA)
    12- +muharrem bey (BURSA)
    13- +İrfan abi bey (BURSA)
    14- +(Nuyageva) ufuk (BURSA)
    15- +Hakan bey (BURSA)
    16- +Fikret bey (BURSA)
    17- +(tr16hunter) H.Cahit Cicek (BURSA)
    18- +(jrfisherman) İbrahim Cicek (BURSA)
    19- +İbrahim Süngü (BURSA)
    20- +Emre Süngü (BURSA)
    21- +İlker Açıkgöz (BURSA)
    22- +(bandırmalı) Mustafa Kurdaş (?) (BANDIRMA)
    23- +(Lear) Levent (BURSA)
    24- +(Simendifer) Sennur hn. (?) (İSTANBUL)
    25- +(Suatreis) Suat bey (?) (İSTANBUL)
    26- +(Le_serkan) serkan (BURSA)
    27- +(SMYRNA) SEVİL ABLA (?)(İSTANBUL)
    28- +(Can1963) Recep Can (BURSA)
    29- -(komutan) Ali Kalaycı (BURSA)
    30- +(Adrenalin) Necati (BURSA)
    31- +(Boraarhan) Bora (BURSA)
    32- + Hikmet Cengiz (BURSA)
    33- -(Uygar) Şaban Altın (BURSA)
    34- +(Türkport) Ali KOÇ (İZMİR)
    35- +(Kadirözgul80) Kadir bey (BURSA)
    36- + (KRAL_BALIKÇI)Turgay ( ANKARA)
    37- +(GECEKONDU06)Serkan (ANKARA)
    38- +(asigecekondu)Tanju (ANKARA)
    39- +(06pike06)Alicansın (ANKARA)

BURSA ORGANİZASYONU DİKKAT

Arkadaşlar lütfen katılımcı olan arkadaşların ulaşım telefonlarını özelden göndermeleri rica olunur. lütfen hassasiyetle yardımcı olunuz. Teşekkürler

6. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bakarak olun.

Bursalı dostlarım.Bülentin dediği gibi yarın (Cuma günü) kardeşlerimizden,abilerimizden gerekli teferruatlarla ilgili yardım talep edeceğiz.Bu akşam Bülentle avlak yeri olarak seçeceğimiz 3 yere gideceğiz.Bazı bağlantılarla uğraşacağız.Kesin avlak yerini ve eksikliklerimizi ve üzerimize düşenleri size buradan bildireceğiz.İnanıyoruz ki sonsuz misafirperverlik arzusu ile hep birlikte alnımızın akıyla çıkacağız bu işin içinden.

7. Aramis

Aramis

inşallah bi aksilik olmayacak

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Olmaz olmaz merak etmeyin ;):)

9. ihtiyarBalıkçı

ihtiyarBalıkçı

Favori Kamış:
    1.80m kamış,3 lü dip oltası
    En İyi Avı:
    Kırlangıç , 1.3kg
    halil,bülent...söz konusu mekanda bi dayının yeri var tanıdık...elimden geleni yaparım gerek olursa...onun haricinde yapılacaklarla ilgili bir görev dağılımını dört gözle bekliyorum...allah yüzümüzü kara çıkartmasın

10. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Allah yardımcı olur
    Hiç panik yapmayın ;)

11. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    İnşallah Turgay abi tek isteğimiz sizleri hak ettiğiniz gibi ağırlamak.

12. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Extra bir şey yok ;)
    Siteden katılacak tüm dostlar evsahibi;)

13. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Arkadaşlar,

Üzülerek bu organizasyona katılamayacağımı bildirmek durumundayım.
    Bülent beyle yaptığımız görüşmede hazırlıklar konusunda ne kadar titizlendiklerini duydum. Eminim harika bir organizasyon olacak ve inanın aklım sizlerde kalacak.
    Orada olacak olan herkese şimdiden keyifli saatler ve bereketli avlar diliyorum.
    En yakın zamanda başka bir organizasyonda (ama bu kez akıllandım, adımı son anda yazdıracağım :() bir arada olmak dileğiyle...
    İyi kalın... :)

14. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Sende ;) :)

15. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM;
    Bu akşam Bülent(Bursa_Bülent),Ömer abi (Aktivist),Bora ve ben Barış(mallaca) Mudanyaya giderek avlak yerimiz konusunda 3 yeri dolaşarak nihai karara varmış bulunmaktayız.Mudanyaya inerken GÜZELYALI ya dönen ışıklardan girip aşağı doğru direkt sahile ulaşıldığında Ömer abinin yazlığının önündeki sahili avlak yeri olarak tespit etmiş bulunmaktayız.(Güzelyalı ışıklarından aşağı inince içinde at heykeli olan bir park var işte o parkın 100 mt soluna denk geliyor.).Bizler erkenden orada olacağımızdan bizleri görmemeniz imkansız.Bora ve ben tüm yiyecek kalemlerini eksiksiz alıyoruz.(et,su,kahvaltılık,ekmek vs.) İçecekler avlak yerindeki marketten şahsi olarak temin edilecektir.İçecek ve yiyecek dışındaki mangal,kömür işi tamamdır.Bursa ekibinden olan arkdaşlardan istediklerimiz ise; ışık kaynağı(lüx lambası,ışıldak vs.),yaygı,eğer varsa büyük plaj şemsiyesi,sandalye.Özellikle sandalye konusunda misafirlerimizi de düşünerek imkanların zorlanması gerekmektedir.Tuvalet konusunda 24 saat açık cami tuvaleti mevcuttur.(Alkollü iken çarpılmamak adına cami tuvavletinin kullanılmaması rica olunur :) :) )
    Yem konusunda Mustafa abimizle son görüşmemizde 800 adet sülünezi kendi imkanları ile topladığını haber aldık.Bursa ekibi Boru kurdunu eğer istiyorlarsa kendi imkanları ile alacaklardır.(2 paket se ihtiyacı 3 alırsa memnun oluruz)

Sadece Bursa ekibinden arkadaşlardan tahsil edilmek kaydı ile kişi başı tahmini tüm org.un toplam maliyeti şahsi harcamalar dışında 15 YTL civarıdır.

Bardak,çanak,çatal,bıçak ,çaydanlık temin edilmiş durumdadır.
    Bunlar dışında eksik gördüğünüz malzemeleri gerek buradan gerekse cepten bizlere bildirmeniz rica olunur.

Dışarıdan katılacak misafirlerimizin sadece kendilerini sağ salim getirmeleri rica olunur.Karşılama konusunda Bülent arkadaşımızla irtibata geçilebilir.Çok fazla geçe kalmamanız gün ışığında yüzlerinizin daha iyi görünebilmesi açısından faydalı olcaktır. :)
    Barış: 0 537 249 30 80
    Bülent:0.532.518 05 04

Cahit abi şu resimi de bi büyütürsen sevinirim.

Son düzenleme: 1 Kasım 2007
  16. GECEKONDU06

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    Açıklamarlarından dolayı teşekkürler Barış.
    Bizde bizim organizasyonda kullandığımız çardaklar var onları gelirken arabaya koyacagız. Arabada yerde kaplamıyor kurması çözmeside kolay. Ayrıca C.Tesi sabah erken çıkmayı düşünüyoruz yola dolayısılıyla Hava kararmadan orada olacağımız için bunlar bence iyi olacak. Bu arada Ankara fidayda cd lerini çektik hazır zaten ayrıca 2 adet botlarımızın motoru için kullandığımız akümüz ve uzatma lambalarımızda var:D Işık konusunu da çözeriz gibi geliyor.Birlikten kuvvet doğar üstadım:D :D
    Bizim başka yapabileceğimiz birşey olursa mutlaka yazın. Biz kesinlikle Allah'tan birşey olmazsa orada olacağız.

Kalacağımız yerde çadır kurulabiliyormu ve dün akşamki konuştuğumuz gibi şehre sanırım 15-20 km lik bir yer demiştiniz doğrumu? (pazar günü için)
    Bu arada Bursa'da bulunan bir iki arkadaşımızda bize katılacak Bursa'dan. Onun için biz org yerine ulaşım işini sizinle telefonla konuşarak o arkadaşlarla buluruz yeri sanırım.

17. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Mükemmel

Abi çardak işi nasıl bir iş biliyormusun hani çok acıkıtsında sana hayrına 1,5 yoğurtlu iskender söylerler ya işte o hesap oldu.Bursa-Mudanya arası arabayla yaklaşık 20 dk.Bursadaki arkadaşlarınız yeri bulurlar.Olmadı telefon edersiniz kolay bi tarifle buluşuruz.Yanlız yarın öğlene kadar Bursadaki arkadaşlarınızn sayısını verirseniz nevaleler revize edilir.Fidayda cd lerinizi alın gelin.Başkaca bi arzumuz yokur.Ama aklıma gelmişken BALİKAVİ.NET pankartlarını gördüm sizin fotolarda unutmazsanız sevinirim.Çadır konusna gelince sahil 15 metre boyunda ve eni alabildiğine uzun.Çadır rahatlıkla kurulur.Zemin iri çakıl ve kum karışık.
    Sağlıcakla gelin.

18. GECEKONDU06

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    Ankara'yı iyi biliyorsun madem gelirken sana Kızılay'dan Maltepe istikametine giderken Onur çarşısına varmadan sağdaki BURSA İSKENDERCİSİ'nden duble iskender getireceğim abi.;) Ayrıca bizim ekibe ait pankart çardak ve akü ile lambalar bende hepsi C.Tesi hava kararmadan inşallah orada olacak. Bursa'dan katılacakları yarın yazarım konuyaabi.
    Kendinize iyi bakın;) ;)

19. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bursalı arkadaşlarBir defada en az 7-8 kilo pişmiş eti alabilecek tencere.3adet büyük salata kabı,2 adet daha mangal ve 2 adet daha çaydanlık gerekiyor.Getirecek arkadaşlar aşağıya ben getiryorum başka kimse almasın şekline yazarlarsa sevinirim.

Yanınıza mırmır takımlarını almanız iyi olur.Bilmeyenler için yazıyorum 2 köstekli,köstek boyları 30 cm.0,30-0,35 beden,0,26-0,30 köstek,5 numara beyaz iğne,75 gr kurşun iyi bir mırmır takımı sayılır.
    Fırdöndü====ilk köstek====-2.köstek====ikinci köstekten sonra 80 cm kurşun.

bunun dışında izmarit alma şansımızda olabilir.Ama balık konusunda fazla heveslenmeyin. :)

20. MESUT_GULAN

MESUT_GULAN mesut

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çuvalla MAVRAKİ
    selam arkadaşlar....

organizasyona katılan herkese şimdiden herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim

aynı zamanda bereketli avlar dilerim..:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.