BURSA'DA TURNA AVINDA KULLANILAN EN POPÜLER SAHTELER HANGİLERİ?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında ercan1977 tarafından paylaşıldı.

1. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Daha ziyade Bursa'da kullanılan sahteler hakkında sizlerden bilgi almak istemiştim.Mesala uluabatta hangi havada , hangi ayda , hangi saatlerde , hangi sahte türlerinle avlanmak daha doğru olur.Kıyıdan avlanırken , hangi büyüklükte makina ve kamış ile avlanmalıyız.Sizlerden gelecek olan tecrübelerinizi , büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun , inşaallah...ERCAN 1977 BURSA

2. Querorz

Querorz Fatih

"Turna hareket eden her şeye atlar" :) .

3. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Ercan,
    2,40 ya da 2,70 mt, 10-30 gr atarlı bir kamış, 2.500 bir makine ve 0,20 ip misina yeterli olur. Bunlar pekçok balıkçının hemfikir olabileceği hususlar.

Ancak sahte konusu apayrı bir derya. Mustafa "hareket eden herşeye atlar" demiş ancak ben katılamayacağım. Özellikle balığın nazlı olduğu zamanlarda bazı renkler, bazı formlar ve hatta bazı aksiyonlar çok iş yapıp diğerleri hiç iş yapmayabiliyor. Ancak genel itibarla parlak, canlı ve /veya fosforlu renklerin iş yaptığına sanırım bütün turnacılar katılacaktır. En uygun fiyatlı sahteler kaşıklar olduğundan onlardan edinmeni önerebilirim. Eğer bu merak ilerlerse kolleksiyon ziyadesiyle gelişecektir zaten ;)

4. texaslı

texaslı emre bekler

Favori Kamış:
    Pelican Florence Kamış 100-250G Karbon Surf 420cm
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf Pro
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1600 gr
    kamış ve takım konusunda Boraya katılmakla birlikde turuncu ve sırtı parlaament mavisi olan tüm sahtelerin başarı seviyesi yuksek.ayrıca yüzer olması da başarı yüzdeni artıracaktır .Ulubattaki avlarımın çoğu güneş tepemizde iken gerçekleşti . bunuda ışığın sahte üzerindeki yansıma ve parlama etkisine yordum rastgele umarım dediğim gibi olur.

5. paşalı16

paşalı16 HÜSEYİN

Favori Kamış:
    okuma luremania 2,58 20/60gr
    Favori Makine:
    shimano catana4000fb
    En İyi Avı:
    turna 120cm 11kg
    http://www.albashop.com.tr/content_files/prd_images/kasiklar/2007/alba/510/510_b.jpg http://www.effebalik.com/TURNA-KASIK,PR-7150.html dune kadar sadeçe 510 nolu kaşıkla avlandım dun effenın en alttakı 2 yeşil kasıgını kullandım 30 gr sonuç harıka cekmeye yetıştıremedık 2 kişi uluabatta bunlardan şaşmam ercan bey hiç boş dönmedim şiddetle tavsıye ederim boş dönmedim derken ciddi anlamda bu sene en az 5 ad max 24 oda dün https://www.facebook.com/media/set/?set=a.651196801575784.1073741826.100000564116739&type=1