Bursalı ve çevre illerdeki balıkçı arkadaşlar...yardım...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında TheCloUd_Bursa16 tarafından paylaşıldı.

1. beyhan

beyhan beyhan karaca

oradan 86kg yayın aldı hala oğlu yemde bütün tavuk özelmi olmuş orası

2. meco

meco mehmet (meto)

Özkan kozluörende kefal yapmaya başlamış diye duydum bir bilgin varmı.

3. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    kozluören hakkında pek bilgim yok mehmet abi...ama sanırım orada sarı sazan, kızılkanat, kefal ve yayın çıktığını duymuştum...ama orda hiç avlanmadık...sadece 1 kere gitmiştik...o zamanda yanımızda takımlarımız yoktu...bazı balıkçı abiler,6 metrelik şıpşıp sopaları ile kıyıdan balık avlıyolardı...sürekli balık alıyolardı ama balıklar el kadar bişeydi...yani tutmaya değmez...ama babamın amca oğlunun dediğine göre kol kadar yayınlar alıyolarmış...bi ara denemek lazım...hele bi sezon açılsında...

4. meco

meco mehmet (meto)

Özkan ben yakın olmasından dolayi genelde orayı tercih ediyorum yada Aksu göletini.Aksuda pek verim alamadım ama kozluörenden hic boş dönmedim.Gecen sezon kücükleri saymasak 6-7 tane 1,5kg ile2,00kg arasında sazan kefalde 800gr cıvarındaydı.Ben yem olarak orada sazana mısır ve boncuk kefale ise tavuk cigeri kulanıyorum.Orada yayın artık kalmamış seninde de dedigin gibi bir zamanlar çokmuş.SAYGILAR...

5. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    mehmet abi, gerçekten mükemmel tüyolar veriyorsun...bu yüzden çok teşekkür ediyorum...bi üst mesajda geçen sezon orada 7-8 adet 1-5, 2 kg lık sazanlar aldığını söylemişin...bu balıkları hangi ayda aldığını sorabilirmiyim?:) ve kullandığın olta düzeneğini ile gölün hangi bölümünün iyi balık yaptığını merak ettim...biraz bunlardan bahsedebilir misin?Vereceğin cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum...saygılar....

6. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    eskiden gölbaşı göletinde turna avlıyorduk...ama orası yasak olduğundan artık yeni sezonlarda avlayamayacağız...benim bildiğim turna çıkan gölet, gölbaşı ve uluabat var...belki sizinde bildiğiniz bu 2 gölden hariç başka göller vardır diye düşündüm(bursa da)...eğer bildiğiniz bi göl varsa burda paylaşalım:eek: ... saygılar...

7. meco

meco mehmet (meto)

Özkancım sonuçta balıkavı. net sitesine uye olmamızın nedeni arkadaşlar ile paylaşımlarda bulunup bilincli avlanayı aşılamak ve bazı yeni teknik taktikleri öğrenmek va öğretmek eğerki benimde ufacık bir katkım olduysa yada olacaksa ne mutlu bana. Özkan ben yanlış hatırlamıyor isem temmuz sonuydu ,ben genelde taşduvarın tam karşısına yada taşduvarın sağ tarafında kalıyorum. Olta olarakta dip oltası tek iğne tek mısır birde boncuk ama boncuk ile yakalamak nasip olmadı.kefal icin şamandralı olta klanıyorum yem t.ciğeri,kemik kurdu .Şunuda belirtmemde fayda var balık almak istersen mutlaka yemlemek zorundasın,onuda ben kıyıdan bir peçetenin içerisine bir avuç mısırı başaltıp peçetenin ağız kısmını boşta olan oltamın misinesine bağladıktan sonra dip oltalarımı atığım bölgeye doru yemliyorum.

8. meco

meco mehmet (meto)

Özkan ben turnaya 2-3 defa hasanağ barajına gitim ben bir şey alamadım fakat orasının canlı yem ile güzel sonuç verdiğini duydum.:confused:

9. meco

meco mehmet (meto)

Bu pazar inşallah bir terslik olmaz ise kefale gitmek istiyorum...HAYIRLISIYLA...

10. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    inşallah bereketli bir av olur mehmet abi...güzel avın hikayesini ve fotoğraflarınıda dört gözle bekliyorum...saygılar...

11. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Bir Kütahya lı olarak. Sizlere Büyükorhanlardan başka yer tavsiye edemiyeceğim. Sizin bölgenizde bitek orayı bilirim. Geçen yıl gittiğimiz orhanlar barajında büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Ordaki barajı kiralayan güzel insanla bir güzel tartışıp geri döndük. Balık tutmak yasak deyip tutturdu, Sezon açık herşeyimiz normal, adam olmaz Allah olmaz diyor başka şey demiyor. En sonunda jandarma çağırdı. Komutanın kardeşim siz bu insanla uğraşacak kadar seviyenizi düşürmeyin deyince bizim ipler koptu, ve hüsranla geri döndük. Ama şunu iyi biliyorumki çok şahane balıklar var bu bölgede, bu sene nasip olursa tekrar deneyeceğim. Bu barajın en büyük özelliği bildiğimiz ekmek içine vuruş yapan iri sazanlar. Püf noktası şurası. Ekmek içini koparttıktan sonra hiç ezmeden pakuk gibi iğnenin ucuna takıp salıyorsun, fakat gözünü mantardan ayırdığın an kapmıştır yemi, Çok uyanık olacaksın yani.

12. meco

meco mehmet (meto)

Özkancım sana ve diğer arkadaşlara güzel bir avdan bahsetmek isterdim ama hava mualefetine takıldık.Orası birazdaha yüksekte olduğ için çok yağışlı ve rüzgarlıydı,oltaları dahi atamadık kısmet böyleymiş.:(

13. meco

meco mehmet (meto)

Gürkan abi merhaba,bu bahsetiğin baraj Orhaneli ile Harmancık arasındaki Büyükorhan gölü değilmi?Eğer değilse tarif edermisin Teşekürler...

14. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan

Aynen orası sevgili kardeşim.

15. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Gürkan abi, peki büyükorhanda ekmeği takacağımız olta makaralı olta mı, yoksa şıpşıp diye tabir ettiğimiz olta mı?...

16. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Siz ne diye biliyorsunuz bilemem. Bizde mantarlı olta denir. Yani şamandıralı. Bak kardeşim tek iğne, fırdöndü, kurşun ve mantardan ibaret olan bir takım. Ekmek içini sıkmadan (yani pamuk gibi) ekmekten koparttıktan sonra iğneyi kopartmış olduğun ekmek parçasının içine gömüyorsun ve misinanın olduğu kısma sıkırak iğnenin üzerinde kalmasını sağlıyorsun, böylelikle ekmek suya deydiği an iğneden düşmüyor. Fakat terkar söylüyorum, vurduğu an çekeceksin, uyumaya gelmez bu şekilde çok balık aldım ben burdan. Bak birde şunu söyliyeyim. Bentin tam karşısına oturacaksın, balıkçı kulübesi tarafına değil. Yukardan gelen toprak bir yol vardır işte bu yolun olduğu bölgeye oturursan iyi av yaparsın. Haydi rastgele.

17. hyto16

hyto16 izzet aydın

len hıyar özkan naber lan ben hito

18. hyto16

hyto16 izzet aydın

alabalık meraklıları bana yazabilirler

19. beyhan

beyhan beyhan karaca

gürkan adam orayı kiraladı biz orada çok avlandık ama dostum üzerine alınma kütahyalılar geceleri ağ atıp balığı katlettiler ben şahit oldum kaçkere dürüst avlanan arkadaşlara sözüm yok ama biz bu gün orada balık tutamıyorsak sebebi budur :)

20. beyhan

beyhan beyhan karaca

izzet meraba de bakalım ne biliyon alabalıkla ilgili :)