Bursalı ve çevre illerdeki balıkçı arkadaşlar...yardım...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında TheCloUd_Bursa16 tarafından paylaşıldı.

1. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    arkadaşlar,
    bayramdere yi denediniz mi hiç...
    geçen sene amcamlar orda güzel sazan aldıklarını söylemişlerdi.
    bursadan izmire doğru gelirken, uluabata gelmeden 1 km. kadar önce çingençeşme denilen bir benzinlik var. hatta sağda bir kangal çiftliği var, ordan sağa doğru dönün ve o yolu hiç bırakmayın. ilerde yol tepeye sarmaya başlayınca devam etmeyip sola dönün, hayırlar vs köy tabelaları var. o yolu takip edin, ilerde bir köprünün üstünden geçeceksiniz. işte o köprünün olduğu yerde zaten av yapılan çukurlukları göreceksiniz. ben şahsen hiç avlanmadım ama amcam güzel sazan var demişti.

2. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    hangi hito?:confused: :mad: ayrıca bişey hatırlatayım, bu sitede len,lan gibi kelimelere yer verilmez:mad:

3. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Volkan abi, bayramdereden kastın bayramdere barajı mı?yoksa uluabattan denize boşalan dere mi?dedemlerin yeniköy(karacabey) yazlıkları var, biz her sene yaz tatilinde oaraya gidiyoruz...oraya giderkende bayramdere köyünün içinden geçiyoruz.oraya yeni bi baraj yapıldı, israil sazanı falan salmışlar baraja, dedem çok balık çıkıyo demişti.
    eğer dereden bahsediyosan, orada da sazan, turna, yayın, kefal,yılan balığı ve denizden dereye giren kalkanlar varmış(bunlar dedemden duyduklarım)dedemler eskiden burada çok balık avlıyolarmış.ama dereye boşalan fabrika suları derenin bazı kısımlarını kirletmiş, ama hala orada balık avlayan ve yakalayanlar var...ve derenin denize boşaldığı yerde yanlış hatırlamıyorsam 2 tane gölet oluşmuş.dedem burada 2 yıl önce 1 metreden fazla turna yakalandığını söyledi.başka bi balıkçı abimden duyduklarım ise; bu abi her yıl buraya gidiyor, ne zaman giderse gitsin hiç boş dönmemiş...sürekli kiloluk sazanlar yakalıyomuş.ama tabi balığın kendini gösterdiği zamanlar avlanıyo:D ...

benim bildiklerim bu kadar, umarım faydası olur...

saygılar...

4. murcey

murcey Murat Ceyran

En İyi Avı:
    2.5 Kg. Turna
    Bahsettiğin yer İnkaya barajı olabailir mi? Eğer orasıysa sazan zamanında iyi av yapanlar varmış duyduğuma göre. Sezon açıldığında İnkaya barajına bir sorti yapmayı düşünüyoruz.

5. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    özkan kardeşim ve murat abim.
    şunu deyim ben, özkanın dediği yere çok yakın benim dediğim yer.
    ancak murat abi senin dediği yeri bilmiyorum. benim dediğim yer özkanın dediği yere varmadan yani dere daha baraja ulaşmadan önceki yer. yani özkanın da dediği gibi orda amcamlar da iyi balık almışlar orada...

6. murcey

murcey Murat Ceyran

En İyi Avı:
    2.5 Kg. Turna
    Zannedersem Özkan'ın bahsettiği dere Karadere olarak biliniyor. Ama göletleri bilmiyorum. Biz de bir çok kez gittik Karadere'ye. Ayrıca ayrı bir koldan Nilüfer deresi Karadere ile birleşiyor. Biliyorsunuzdur, Nilüfer deresi fabrika atıklarının boşaltıldığı dere olduğu için kirlidir. İşte bu birleşim yerinden sonraki kısım maalesef Karadereyi kirletiyor. Biz genelde bu birleşim yerinden önceki kısımlarda avlandık. Genelde Kızılkanat, İsrail Sazanı ve Sardalya'ya benzeyen balıklar aldık. Bildiğim kadarıyla Karadere'nin denizle birleştiği yer Karacabey Boğazı diye geçiyor. Tahminimce buralarda iyi Kefal olması lazım ama hiç deneme fırsatımız olmadı.

7. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    murat abim,
    senin sardalye dediğin balıklar,
    boyları 20-25 cm ye yakın, beyaz etli balıklar ise benim birkaç kez mustufya diye anlatmaya çalıştığım balıklardır. ayrıca karadere tahmini doğru bir tahmin :D:D:D:D:D

8. ykaptan

ykaptan

siz siz olun nilüfer deresiyle birleştiği yerden sonraki tuttuğunuz balıkları sakın ha yimeyin.hem pis kokar hemde sağlıksızdır..
    bu arada yıllardır nilüferi kapkara yapan bursa sanayisine ve onu bir türlü durduramayan yetkililerede yuh olsun diyorum.
    yığdığınız paralar kirlettiğiniz dünyayı maalesef telafi edemeyecektir.temiz bir suya güzel bir manzaraya hasret kaldığınızda torunlarınıza çocuklarınıza yaşayan bir balık gösteremediğinizde o paranızın hiç bir ...a yaramayan bir şey olduğunu göreceksiniz..

9. pianist

pianist kadir

akçasırlık köprüsü

Mrb.
    Dediğiniz yer Akçasırlık köprüsü diye bilinir yada Bursa tarafından gelirseniz çingençeşmeden girin Boğaz tabelalarını takip edin ilk köprü değil ikinci köprü tam yerine geldiniz.Özellikle köprünün Karacabey tarafı iyi av verir.Ustufya,israil ,nadiren yerli sazan,turna ve kefal alabilirsiniz.Turna için ada gibi bir yer var oraya çıkıp akıntıya 4 numara kaşık yada silikon ile çok güzel turna yapar.Haftaya size dediğim yerleri fotoğraflandırırım.Şimdilik bu kadar
    Hepinize iyi avlar.
    Not:Lütfen avdan sonra etrafı bulduğunuz gibi bırakın.

Pianist
    Karacabey /BURSA

10. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:

nokta tespiti :D

11. murcey

murcey Murat Ceyran

En İyi Avı:
    2.5 Kg. Turna
    Resimleri bekliyoruz piyanist :) .

12. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    bursa olarak yeterli ve gerekli yer tespiti çalışmalarını yaptığımızı düşünerek çevre illerdeki arkadaşların da olaya katılmasını bekliyoruz :D:D:D:D:D