Burunbahçe'yi fareler basmış!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

Konu fare olunca aklıma şu video geldi,

2. GencoGnc

GencoGnc Genco

Kediler bu fareleri değil yavrularını avlıyor zaten,büyüklere güçleri yetmiyor,riske girmiyorlar.
    Yavruları avlanan büyükler de 1 -2 yıl içinde yaşlanıp ölüyor zaten.

Zehir kullanılmaması konusuna ben de katılıyorum.Sıçanlara tek tek hap gibi yutturulamayacağına göre o zehirler çevredeki başka canlılara da zarar verecektir.Ayrıca zehirlenen hayvan çürüyüp mikrop ve bakteri saçacaktır.

3. melikşah

melikşah ........................

Aret bu konuyu görünce ilginç bir anı geldi aklıma:)
    Yaklaşık altı sene evvel bir arkadaş ile riva deresinin güzel bir merasında ava gitmiştik.
    Hafta içi olduğu için meramız tertemiz ve sessiz bir yerdi.
    Sabah altı gibi oltaları suya indirip nasibimiz beklerken saat sekiz sularında uzaktan bir gümbürtü duymaya başladık.
    Bir baktık bir minibüs dolusu ahali hemen avlak bölgemizde bitiverdi.
    Minibüsünden yaklaşık yirmi kişi balık istifi bir şekilde çoluk çocuk bulunduğumuz alana otağ kurdular.
    Bir anda salıncaklar,mangallar,müziksetleri,uçurtmalar,bisikletler allah ne verdiyse doluştular.
    Ben arkadaşa arkadaş bana anlamsız bir şekilde bakıştık:D
    Bizden yirmi yirmibeş metre uzakta doğanın kendilerine sunduğu bütün nimetlerden faydalanıyorlardı(.
    Hatta içlerinden bir iki balık avına gönül vermiş beyefendi oltaları ile bize koşmaya başladılar(sanki savaşa gidiyorlardı)
    İçlerinden biri gayet yüksek bir ses ile''balık varmı?,ne çıkıyor?fazla yem varmı?hangi müziklerden hoşlanıyorsunuz,memleket nire?'' gibi çok anlamlı sorular bile sormuşlardı:D
    Velhasıl kelam biz bir dakika bile vakit geçirmeden daha ileriye gitmek zorunda kalmıştık.
    Akşam dönüş yolunda arkadaşa arabayı şu bizim bir önceki mekana bir çek dedim.
    Gözlerime inanammıştım piknikçiler o kadar çöp bırakmışlardı ki şok olduk resmen.
    İçki şişeleri,çocuk bezleri,çoraplar,yemek artıkları,poşetler,kap kaçak,ağaç dallarında ipler,olta attığımız meradaki kırılan ağaç dalları.
    Bu manzara karşısında gerçekten tarifi imkansız duygular yaşadık:(
    Eminim o piknik yapan zihniyetler bir hafta sonra aynı yere gidip kendi çöplerini görünce amma küfür etmişlerdir
    Hay! burayı bu halde bırakanların taaaaaaa.......​

4. ozkan79

ozkan79 özkan

Erkan abi,

yurdum insani bu konuda cok dusuncesiz asiri vurdum duymaz malesef,
    Bu ve benzeri olaylara gun gecmiyorki tanik olmayalim.

Egitim sart.

5. melikşah

melikşah ........................

Özkan bende şaşırdım ve hala şaşırıyorum:)
    Eğitim desek eğitimli nasıl bir eğitim olur oda muamma.
    Aslında aileden başlamalı çevre duyarlılığı okul ise bunun devamı olmalı galiba.:)

6. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Arkadaşlar bu durum sadece deniz kıyılarına özgü değil malesef.Ağaçlık ormanlık alanlarda piknik sonrası durumlar böyle,Yeşilköyden Sarayburnuna tüm sahil şeridinde pazar akşamı 22.00 den sonra durum böyle,kaldı ki denizin ortasında dahi neler denk geliyor oltamıza.(bebek bezleri,kondomlar,iç çamaşırı vb)Ama sahil şeridinde yuvalanmış olan bu kemirgenlerde fırsatı kaçırmıyor bolca beslenip bolca ürüyorlar.

7. GencoGnc

GencoGnc Genco

Yok arkadaş bu iş kültür işidir.
    Her sabah 06 dan gece 02 ye kadar Fenerbahçe,Caddebostan 3 kilometre sahil şeridi ve parkları da kalabalık ama bırakın çöp dağlarını ortada 1 poşet yok.
    Bu tarafın veya Avrupanın insanları üstün seçkin,biz ortadoğululardan adam olmaz demiyorum. Ama bu bir kültürdür,kendinden sonra gelecek olanı düşünmek,kendine başkalarına ve doğaya saygı kültürdür,diplomayla alakalı değildir.

O mığrıbı gibi yiyip için s.çıp kaçan sürüyü buraya getirin,onlar da çevresinden görerek öyle davranmayı öğrenecektir.Kültür de bulaşıcıdır.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Hey gidi burunbahçe ne günlerimiz geçti orada şu duyduklarımdan sonra yazık diyorum sadece......