Burunova Bassing Team / İzmir in Perch i

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sahtebalık tarafından paylaşıldı.

1. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Bütün bir haftayı stresle geçirip üzerine de klasik cumartesi aksilikleri gelince 16.30 civarı kedimizi börtülü böcekli biryerlere atalım dedik. 16.30 – 18.00 arası biraz kafa dinleyip birazda olta attık. Bizim ki tamamen kültür fizik, birkaç takip birkaç vuruş ve okşayıp sevdiğimiz, geldiği yere gönderdiğimiz bir yakışıklı.

İzmir tatlı su av bölgelerinde at-çek yapılmaz zira balık yoktur diyenlere ithafen…

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sihirli kaşık ve levrek.

Sanırım bu bir ilk. Daha önce herhangi bir raporda rastlamadım. Hatta konusu dahi edildi mi hatırlayamadım.

El emeği kaşık hakkını vermiş. Yeterli vakit ve uygun hava/su olaydı fazlasıyla kendini ispatlardı eminim.;) ( kaşık kaç gram?)

Paylaşım için teşekkürler Cömert.

3. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    İzmirde tatlı su avı benimde hayalim, fırsat olsa da yapabilsem. Tebrikler abi, sohbetiniz daim olur umarım.

4. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    tebrikler..

5. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Aslına bakılırsa daha önce de Levrek avı yapmış ama raporlanamamıştı. Sanırım denedikçe daha farklı avlar ve günceler paylaşabileceğiz. 15 ve 22.5 gr olmak üzere iki çeşit kaşık kullandık Avı 15 gr lık kaşık yaptı. İlgin çok teşekkür ederim Nuri agabey.

6. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Teşekkür ederim. İzmir de tatlı su yerleri pek bilinmiyor. Biliniyorsa bile rağbet görmüyor. Kimbilir daha neler vardır :)

7. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Teşekkürler.

8. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    İlkler BalıkAvı.net' de :)
    Tebrik ederim devamını dilerim :)

9. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Tebrik ederim.
    İzmir'de ikamet ediyorum 4 yıldır ancak şimdiye kadar İzmir içinde at-çek ile yapılmış ilk tatlı su av raporunu okudum ve çok heycanlandım açıkcası. Denizde at-çek ile şimdiye kadar çok sayıda levrek avladım ancak bu güzel av stilini burada tatlı suda denemek istiyorumdum fakat beraber av yaptığım arkadaşlar olsun veya malzeme temin ettiğimiz yerlerdeki dostlarımız olsun tatlı su avı yapılan yerleri bilmiyorlar daha doğrusu İzmir'de tatlı suda at-çek ile avlanacak balık yok diyorlardı.
    Ancak sizden aldığım bu haber beni oldukça sevindirdi. Sizden ricam mümkün ise bu yeri özel mesajla tarif ederseniz çok memnun olurum.
    Rapor için tekrar tebrikler.

10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bu mekan da ve benzeri komşu gölette bunlardan çok var ama iginçtir boyları bu gürdüğümüz boydan fazla uzamıyor..muhtemelen besin degeri düşük bir su havzası zira geçmişte sazan varmış ama şimdilerde o da çok azalmış..ve yine geçmişte kontrolsuz bir şekilde bot ile girip ag atanlar varmış.. tamamen kapalı olan bu havuz misali yerler sadece 1 tek dere tarafından besleniyor biriken suyun tamamı çevre yükseltilerden süzülen sular..çok zengin balık faunası yor.. en fazla bulunan tür. Leuciscus aileseinden bir veya iki tür nadiren sazan ve çizgili levrek.. kavakdere barajı bu konuda çok daha verimli

11. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Tebrikler, diğer abilerinde bahsettiği gibi İzmir'de tatlı su at-çeki pek ilgi görmüyor hatta tatlı su avı rağbet görmüyor.Bende bir İzmir'liyim fakat denizden başka yerde pek av yaptığım söylenemez oysa ki tatlı sular çevresel güzellikleri fazla olan, doğanın ortasında ,yeşilin içinde keyifle av yapılabilecek yerler.

Muvaffak abi,Kavakdere Seferihisar'daki barajdan bahsediyorsun değil mi? Peki Bulgurca'da canlı çeşitliliği konusunda bilgin var mı? ben pek gitmem tatlı suya ama turna avı yapmak istiyorum İzmir çevresindeki tatlı sularda turna yaşar mı bilmiyorum yakaladığını söyleyende duymadım bizim buralardaki Barutçu'da falan baktım ama bulamadım bişey ondan yine denize yöneldim beni bu konuda bilgilendirebilir misin? :)

12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Maalesef buralarda turna yok.. genç adam cypridae lerle idare edeceksin ;) :D

13. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    geçen dönem almıştım bu kaşıklardan 1 tane boşa para vermişim bugün uzun uzun denedim hiç bir işe yaramıyor dierlerini bilmem ama bendeki kenarları bombeli kaşıktan kaşık ağır hemen batıyor çekincede hiç sağa sola hareket etmeden bi aksiyon vermeden geliyor takoz gibi

14. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Teşekkür ederim. İzmir de yaşayıp ta denizden uzak kalmak mümkün değil ama yinede zaman zaman ziyaret edeceğim göletleri.

15. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım bir şekilde tanışır kaynaşır ve birlikte gideriz bu meraya.

16. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Teşekkür ederim agabey en kıza zaman da kavaklıdere yide görmeye gideceğim.

17. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Teşekkürler...

18. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Bu kaşık iş yapmıyor demeden önce ayı merada başka bir kadırıcıyla av yapıp yapamadığını sorgulamak lazım. Bu boşluğa rağmen hala işe yaramıyor diyorsan Bugüne kadar paylaştığımız tüm av raporları, fotoğraflar ve video lar kandırmacadır demiş olursun ki bunu sana yakıştıramam. Aldığın kaşık nedir nereden aldın bilmiyorum ama aksiyon vermeyen sihirli kaşık olamaz. Ayrıca her sihirli kaşık batar... Bu durumda ön yargılı davranmadan önce bu ve başka platformlarda kaşığı denemiş ve sonuçlarını paylaşmış bir çok arkadaşımız, sanırım yersiz bir heyecanla yazdığın bu mesajı yersiz bulacaktır. Keyifle kal.

19. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    İnşallah bölgedeki başka sulara da bulaşmaz...

20. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    İlginize teşekkürler, ayrıca beraber gidelim demek yerine avlağın tarifini istediğim için beni mazur görüp heycanıma verirseniz çok memnun olurum.
    Ava gitmeye karar verdiğinizde benide aranıza almak isterseniz, buradan bana mesaj atarak ulaşabilirsiniz. Saygılar...