Burunova bassing team / TURNALAR

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında devrim balbay tarafından paylaşıldı.

1. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    Cuma akşamı iş çıkışı uzun mesafeli bir av planı yapan arkadaşlara benimde katılımım sahisinde cumartesi gecesi 02:00 da yollara düştük.Hedefte çanakkale vardı sabah 6 da iskelede yerimizi aldık ve hafif bir kahvaltı molası verip arabalı vapurun saatini beklemeye başladık..Bir yandanda denize bakıyor ama pek umutlu olamıyorduk..Çünkü ne bir dalga nede bir kıpırtı vardı..
    Yemek sonrası yorgunluk iyice çökmeye başlamış..Aheste aheste boğazı geçen vapurumuzun güvertesinde yerimizi almıştık.Bir süre boğazı seyre daldıktan sonra iskeleye yanaşan vapurdan inip karşı kıyıya geçmiştik.. Yorgunluk iyice içimize işlemeye başlamıştı bir an önce kamp kurmak istiyorduk.. kimi kısmen kimi ise hiç uyumadan gece boyuncayolculuk yapmıştık..
    Kıyı boyunca yolu takip ediyor ve avlaklara bakıyordu ama pek iç açıçı bir görüntü olmadığı gibi rüzgarda durma noktasındaydı..Cihatın teklifi üzerine daha öncede kamp kurduğumuz göl kenarına rotayı çevirdik..Kısa bir yolculuktan sonra kamp alanımıza kendimizi attık ve dinlemeye çekildik..

En azından ben öğle sanıyordum...!
    Biraz önce ayakta duramayan adamlar uyku gözlerinden aka aka kıyıya koştular.. Birsaate yakın bir süre olmuş ama tek bir vuruş olmaması üstüne bendeniz kıyıda ilk bulduğum kamp sandalyesine yığılmıştım..Adeta nakavt olmuş ***sör edasıyla gözlerimi kapattım ve uykuya dalmak üzereydimki.. bir şiiit şiit sesi kulağıma geldi hafifçe gözlerimi araladığımda mösyönün balığı kıyıya koşarak çektiğini gördüm..Hayalmi rüyamı diye tereddütle bir kaç saniye donsamda çamurları unutarak ona doğru koştum..Balığı temiz bir şekilde kıyıya almış bu pozu haketmişti..

İşte ne olduysa bundan sonra oldu...Yorgunluktan ayakta bile durmakta zorlanan ekibimiz adeta terminatör edasıyla atıp çekmeye başlamıştı.. Bende dahil herkes az önceki mösyönün aldığı balığın gazıyla 1 saat daha çarpişmıştı.. saatler öğlenin tam ortası ve tek tık olmamasına rağmen pes etmemek için adeta bir birimizle inatlaşıyorduk..Bir birini takip eden atışlarda bir şey cıkmayınca ortada bir yerde 3 kişi konuşmaya başladık..

__ yetermi beyler...
    ==-yeter hakketten baydı.. sıcak bir yandan uykusuzluk bir yandan
    *** çok susadımmmm
    bu esnadan arkamızan gelen bir ses,
    (mösyö)bakın bakın orda bişi var.. ( halusulasyon görüyo bee :) )
    Vay arkadaş sen bizi öldürmeyemi niyetlisin ,hepimiz pur dikkat kesildik o noktaya bakıyoruz..Birden su üstüne bir kafa çıktı timsah edaysıyla .Ağır ağır kıyıya paralel olan gövdesini rahat seçebiliyorduk çok değil 10 metre mesafedeydi .. Yine başladı bir kızılca kıyamet balıkta kaçmıyor ama yemede bakmıyor..Gökten sanki kaşık ve sahte yağdırıyoruz ama nafile hayvan tekrar dibe daliyor..Biz şaşkınlıkla kendimize kızgınlık arası bir duygudayken az önceki noktadan az ilede tekrar beliriyor..Tekrarlanan bir tur daha gerçekleştikten sonra bizim timsah tekrar dalıyor ve kayboluyor..

Tabi bu manzara bizde ne uyku bıraktı nede bişi herkes birer kenara dağıldı ve atçek yapmaya başladık..Bir ara cihatın yokluğunun farkına vardığımda onun 200 metre ilerde bir koyda olduğunu gördüm ve yanına gitmek için yürümeye başladım yol boyunca güzel 1-2 nokta kestirdim ve atış yapmaya başadım..Bu esnada bir bir balık daha alan polatın haberi geldi..Bir kaç atış daha yaptıktan sonra cihat yanıma gelerek iyi vuruşlar aldığını ama daha kandıramadığını söyledi..

10 dk geçmiştiki bende ayaklarımın dibinde bir vuruş aldım ve kısa bir aksiyondan sonra kenara aldığım ilk avım olan 35 cm lik bir turnayı sevip saldım. Aynı bölgeye yaptığım kıyıya paralel atışlar esnasında bir vuruş daha aldım ama bu biraz daha büyüktü bir dakıkalık mücadele ve 1-2 kalama ayarından sonra kıyıya aldığım balığımı ve beni cihat arkadaşım fotoğrafladı..Hem yeni ürünleri olan silikonları(bite me) deneme sansımız olmuştu birinci elden..

Bu arada diğer ekip arkadaşlarımda boş durmayıp bir kaç balık daha salmışlardı..

Yorgunluk ve açlık sebebiyle ava ara verip kamp ateşi yakmaya koyulduk..Yağmur ve üstümüzdeki yorgunlukla gece uykuya daldık.Sabah tekrar ava devam ettık ama bir kaç vuruş daha almamıza rağmen pek verimli bir sabah suyu olmamıştı..
    1-2 balık daha salınarak ava son verildi..Kaz dağları manzaraları eşliğinde eve doğru yola koyulduk..
    Herkese daha iyileri rastgelsin...

2. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler. :)
    Kendini gösterenin etrafına taş atıp kovalamak lazımmış.hihi Sıcakta tam ava ara verecekken resmen sizi izliyormuş. :D Azda ben kandırayım demiş haylaz turna. :D
    Tam eve dönecekken bir takip yada hamle alınca en az 1 saat daha uğraştıran balıklarıda buradan kınıyorum. hihi
    Rastgelsin reeling

3. melangee

melangee soyer

Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
    Tebrikler. Gerçekten şahane bir av olmuş. Geri bıraktığınız balıklar icin de ayrıca tesekkürler.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel anlara tanık olunmuş. Tadında nice avlar dilerim.:)

5. yhy

yhy Yahya

Tebrikler Devrim kardeşim, avında , raporunda güzel olmuş, devamı rastgelsin.

6. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Devrim tebrik ediyorum güzel av olmuş, ama itiraf edeyim profildeki lambukanın yanında bunlar çok fukara duruyor:)
    Rastgele.

7. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    senide takip ediyorum... :)

8. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    teşekkürler..elimizden geldiğince bırakmayı arttırıyorumçç hatta bundan sonra tutuğum turnaları bırakırım yüksek ihtimal..

9. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    sağolun..arada kamp yapmak iyi oluyor

10. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine: