Büyük balık KAÇAR

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. C.tesi öğlen yolcum gelecek diye ısrarlı davetlere iştirak edemedim. Ama plansız bir şekilde sabah suyuna yakındaki bir avlakta buldum kendimi.

Önce sarı-turuncu-yeşil'li avcı kaşığımı salladım, taktım ve dipte bıraktım. Sonra beyaz titrek kuyruk silikonla devam ettim. Bunların kendine has bir özelliği var, balık kuyruktan asılıp bırakabiliyor. Kaşık olsa o an balığı alırım. Öyle bir his oldu ve ben aynı nokta ve civarlarını yoklamaya devam ederken bu sübyan geldi.

Bu silikon yemlerin bir özelliği daha var, turna ancak alttan daldığında yahut arkadan komple ağızladığında yakalanıyor ve genellikle iğne galsamalara kadar ulaşmış oluyor. "iğneyi çıkarırken balık çok hırpalandı onun için alıkoymak zorunda kaldım" dememek için sakin, sabırlı ve itinalı bir işçilikten sonra minimum tahribatla balığı kurtarıp;

Bu arada güneş rahatsız etmeye başladı ve ben sapkamı unuttuğumu fark ettim. Ama çareler tükenmez;

Sonrasında yeni edindiğim yo zuri avcı sahtemi deneyesim geldi.

Daha ilk seferinde bu geldi.

Serçe parmaklı karışım 22 cm + orta parmaklı karışım 19 cm = 41 cm.

kısa günün karı :) Zaten saat 09:30 gibi, balık da keser iyice artık. Salmak istemedim.

Bir süre daha açıklarda, derinlerde aradım balığı sonra sahteyi değiştirip sazlıkların dibine yöneldim.

Biliyor musunuz, inanarak attığımda balığı buluyorum. Orayı burayı yokladıktan sonra, "olsa olsa şurda olur" deyip salladım oltamı. misinanın boşluğunu hızlıca alıp silikonu 1 mt. kadar oynattığımda elim ayağım titremeye başladı. Ben makinanın kolunu çeviriyorum ama kaloma cayır cayır ötüyor. Büyük balık geldiğinde hep böyle kontrpiyede kalıyorum. Sabırla çekmeye devam ettim. Bu arada beni görmesin diye fazla hareket de etmemeye çalışıyorum. Sahtemdeki iğne bu balık için çok küçük ama ben ümitliyim, kesin almam gerek balığı.

Neysse uzatmiiim. İki mt. önüme kadar yaklaştırabildiğim balık kaçtı. :( Büyüktü. :( Sahteyi hemen değiştirip aynı yerde 15-20 dakka daha yoklama yaptım ama nafile...

Olssun, bana yaşattığı heyecan için kendisine teşekkür edip avlaktan ayrıldım :)

2. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tadı damağınızda kalmıştır oldukça zevkli geçmiş çünkü:). Ellerinize sağlık rapor için avlarınızın devamını dilerim...

3. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Şapkana hasta oldum meranın fatihi Yavuz Sultan Süleyman gibisin merak aşk budur işte selamlar Yavuz

4. laborant1986

laborant1986 mesut

tebrikler silikonun ucunada misina ile iğne takablirsin misinası bol bırakırsın silikonun aksiyonu bozulmuyor youtube de bir videoda gördüm ve denedim :) ama balık alamadım :) kaşıklada alamdım hatta kimse alamadı :)

5. Aynen öyle Onur, kısa ama zevkli bir av oldu. Teşekkür ederim.

6. Aleykümselam Ertan. Gerçektende merada kendimi kaybediyor, aşk ile avlanıyorum. Aldığım zevk de paralel tabii

7. Mesut, tavsiyen çok mantıklı. İp misina ile deneyeceğim. Alırsam haberdar ederim. :)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Yavuz abi, çok güzel anlatmışsın avını. Bana da yaşattın ortamı. :)

Bu arada başarı oranın sanki sıklaştı. Her gidişte turna tutar gibisin. Rastgelsin...

9. Turna av vermeye başladı Volkan... Ondandır.
    Eyvallah.

10. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Yavuz abi tebrikler. Kaçan balık büyük olur derler. Dün bende güzle bir sudak kaçırdım ordan biliyorum. Sağlık olsun. Bir dahakine trofelerin denk gelmesi dileğiyle.

11. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Yavuz abi sen bu turna olayı aştın :D Zıpkıncılar denizde agaşon yapıp balık çağırırlar sen karada neler yapıyorsun balık gelsin diye :D :D :D Abicim tebrikler...

12. Ben balığı çağırmıyorum Can, balık beni çağırıyor. Aslında kim kimi yakalıyor o da belli değil. :D:D:D

13. ozkan79

ozkan79 özkan

yavuz abi bu cumartesi balığa gitme planın varmı :)

14. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    buna aynen katılıyorum padişah gibi olmuşun abi

15. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler yavuz. bu kaçıncı büyük balık kaçırışın,?
    yakında trofeyi alacaksın az kaldı.
    herdaim rasgele

16. Özkan, yine davetliyim ama bakalım. Bu seferki cuma akşamından pzrtesi sabahına bloke olacağım bir org. Hanım kesecek beni. :D

17. İyiki o ara aynaya bakmamışım, yoksa epey kasılırdım.

18. Henüz şöyle metrelik bir turna ile müşerref olamadım. Bunlar öyle ahım şahım büyük değil, 60-70 cm civarı. Habire gerçek büyük balık geldiğinde ne yaparım diye hesap halindeyim Murat.

Bakalım...

19. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Tebrikler Yavuz abi
    Şapkan çok güzel olmuş :) kaçan balık hep büyük olur derler ya gerçektende doğru :) lüfer zamanı yaklaşıyor seni deniz kenarlarında da görmek isteriz :)

20. 33022

33022

İçinde benim olmadığım raporları okuyunca, bazen kendime kızıyorum, gidemedim balığa diye ama malum işte her an müsait olamıyoruz, bazen de neden ben rapor yazmıyorum diyorum, ama su küçüğün, söz büyüğün olayı, hep raporlamayı büyüklerime bırakıyorum.

Yazsamda Yavuz Abi kadar yazamam gibi geliyor okudukça, bir de Nuri Abi kadar unutmadan söyliyim(balli). İki elim kanda olsa bu sefer geleceğim Erzurum'a hala yol yapıyorum bizim hatuna.

Yavuz Abi ilk metrelik turnanda yanında kesinlikle ben olup o balığı kepçeleyeceğim, hatta kürek bile yanımda olabilir:)Balık kaçsada seninle av yapmak eğlenceli ve bir o kadar da aksiyonlu,Çoğu zaman nerden ne çıkaracak bu adam acaba diye düşünmeden edemiyorum, av partnerliğin, dostluğun ve Ağabeyliğin için teşekkürler.