Büyük balık mı? Küçük balık mı?

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında dozer tarafından paylaşıldı.

1. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    spro 2.10 ,çin malı 3,50 surf
    Favori Makine:
    ryobi kobe 4500, ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Arkadaşlar amatör balıkçıların avladıkları balıklarla balık neslinin tehlikeye girecegini düşünmüyorum. (bu vicdansız davranalım anlamında degil yanlış anlasılmasın) Asıl olan ticari acıdan balık avlayan insanların bilinçsiz ahlaksız vicdansız kurallara yasalara ve herhangi bir etige uyduralamayan davranışlarının sonucudur. bir düşünün bu sitedeki tüm balıkcıların amatörce avladıgı balık miktarı bi gırgırın trolün bir sefer denize cıktıgında avladıgı miktar kadar bile yoktur. balık neslinin devamını saglamak için bu sekilde gözünü para bürümüş insanlara acil careler bulmak gerekiyor. denizden tonlarca balığı etige aykırı bir sekilde ceken yarınını hiç düşünmeyen ve aslında yedigi canaga pisleyen insanlar var oldukca balık tükenmeye devam edecektir. yoksa senin benim ayda bir iki sefer o da sartlar, hava uygun olcak balıgın keyfi yerinde olacak attıgımız iki oltayla tuttugumuz üç beş balıkla tükenecek sey degil. küçücük koylara bile girip deniz tabanını mahfeden balıklara ne yasayacak ne yumurtlaycak alan bırakan bu insanlar yalnız kendilerinin degil bizlerinde gelecegini tehlikeye atıyorlar. Bu duruma care bulması beklenen devletse oturuyor.... saygılar....

2. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Sanırım son nokta bu...

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    yaban tv yi açın,ağ atan tekneciler galata da olta sallıyanlar dan şikayetçilermiş:D adamların emeğine engel oluyorlarmış:D
    sunucu galata köprüsündeki oltacılara bu konuyu soruyor:rolleyes:

4. OMMG

OMMG OKAN

Adamlar haklı,biz oltacılar yüzünden adamların trolleri,ağları boş kalıyor zavallıcıklar çok zor durumda,istedikleri kadar büyük katliam pardon av yapamıyorlar.Haklı adamlar yerden göğe haklı,bu oltacılar kuruttular denizleri :D :D :D

5. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    bu konunun 3 ayağı var..

1- büyük ve toplu av yapan balıkçılar

2- küçük ve keyfi av yapan biz amatörler

3- tutulan balıkların satıldığı yerler

devlet bu 3 ayağı da denetlemiyor, mevcut yasalarımız gelişmiş ülkelerle birebir aynı ama UYGULAMADA dağlar kadar fark var, mevzunun özü devletin bu ihmalidir..

6. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Kadir abi,dün gece yaban tv yi izlemeye başladım belki güzel bir balık avı vardır diye, sizden gelenler bölümüne artık ayar olmaya başladım böyle birşey var mı adam gölde ağ atıyor ufak turnaları topluyor bunu yaban tv ye gönderiyor onlar da bunu yayınlıyor videonun sonunda yayın balığı çıkardılar bir tane ama sanki balık orda duruyordu olta değil ip gibi bişeyle çektiler anlayamadım ağ atıyor bunada amatör balıkçılık katogorisinde yayınlayabiliyor