büyük çekmecede balık varmı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında bilike tarafından paylaşıldı.

1. bilike

bilike

Favori Kamış:
    4mt kamışiyi bir motor.siyah büyük bot.her türlü balık için takımlar
    En İyi Avı:
    yayın
    teşekkürler

arkadaşlar teşekkürler paylaşımlarınız için

2. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Varmıdır büyükçekmecede balık tutan. Hobaaaaa

3. canercp

canercp Caner Pehlivan

Favori Kamış:
    3.5m Kamışım ve Çeşitli Takımlarım
    En İyi Avı:
    Kocaman Eşşek İstavriti :)
    Eskiden Testere Çıkıyordu Yayın çıkıyordu orada. Çocukken babam amcamlar dedem falan beraber giderdik çok büyük yayınlara rastlamıştım orda.
    Ama şimdilerde bir avuç su kalmış oraya da bizim "bilinçli" tırıvırıcılar gidiyor kurutuyor. orası tekrar su dolsa bile balık yapar mı Allah bilir...

4. Suatreis

Suatreis

var...gördüm ben..eğleniyolardı..

5. Suatreis

Suatreis

herhangi bir kapalı havzayı balık çoğaltımı yapmak amacıyla kullanmak için tarım ve köy işlerinde izin almak gerekmektedir. sazan hakim olan suya turna aşıladığınız zaman gelecek yıllarda sazan popilasyonunu yok edersiniz. Bu konuyu isterseniz uzmanlarına havale edellim, en azından danışıp izin alalım.

6. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar sakın ha böyle bir şeye kalkışmayın derim. Bu işlemler Tarım ve Köyişlerinden alınan izinle, akademisyenler tarafından yapılmalı. Üstelik göldeki diğer canlılar incelendikten sonra. Potansiyel zararlı olan turna, gökkuşağı alabalığı gibi türler, bulundukları yerden alınıp diğer göllere bırakıldıklarında, diğer türlerin popülasyonunu ciddi biçimde etkileyebilmekte, hatta yok edebilmektedir. Özellikle alabalık çiftliklerinde yetiştirilen alabalıklar, genellikle gökkuşağı alabalığıdır. Sakın ola ki böyle bir işlem yapmayın, iyilik ediyorum derken çok kötü sonuçlara sebep olabilirsiniz. Hele ki endemik türlerin yaşadığı göllere bırakılırlarsa vay halimize.

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Sennur Hanım.

Sizin ile görüştükten sonra
    konunun ehemmiyetini anlayarak "PASS" demiştim zaten.

Arkadaşlar !!! Sennur hanıma katılıyorum.

Aman diiim Size

...

Son düzenleme: 7 Şubat 2008
  8. simendifer

simendifer Sennur

Evet haklısın. Sizden alıntı yaptım ama yazım geneledir. :) Sadece sizin mesajlarınızda konu ile alakalı cümleler vardı, o nedenle sizden alıntı yaptım. ;):)

9. çAğRı

çAğRı çağrı

Favori Kamış:
    Lineaeffe Unicast Extra surf 4.20.
    Favori Makine:
    Ryobi Applause 6000. okuma avenger 55.
    En İyi Avı:
    yok be abim nerdeee
    eskiden b.çekmece gölünde karabalık,testere balığı,sazan,turna, yayın vardı hemde çok vardı bide kızılkanat falan onları katmıyorum fakat iklim şartları, bilinçsiz avlanma ile neredeyse bitmek üzereler çekmecede mezarlığın altında eskiden herçeşit balık yakalayabilirken şimdi yok gibi bişey yazık oldu 22 yaşındayım 15 seneden beri balıkçılık yapıyorum eskiden gürpınarda kıyıdan 3 4 kilo istavrit yakalarken şimdi kıyıdan 5 taneye muhtaç kaldık eski tadı kalmadı artık ama bu bi sevdadır bitmek bilmez bir sevda

10. Suatreis

Suatreis

Büyükçekmece gölünde Gambucia(sivrisinek balığı) tespitini yapıldığını duydum, bu doğrumudur. Gören bilen varmı...bir felaket haberini aldım...:mad: