15/07/2010 akşamından 16/07/2010 günü saat 15:00'a kadar yapılan av sonucu 3-4 israil ve 1 limitaltı aynalı alınmış, israilller tavaya limit altı aynalı ise suya geri salınmıştır. Raporun ilginç yanı gece atılan 300-400 metrelik ağın toplanmasına şahit oldum ve o koca ağda 1 tane bile balık çıkmadı. Evet abartmıyorum tek 1 tane bile. (Bölge jandarma bölgesi olduğundan müdahale edilememiştir. Tek oluşum sebebiyle belaya bulaşmak istemeyişim de sebepler arasındadır. Balık çıkmamış olması da eklenebilir.) Şimdi arkadaşlar ağdan balık çıkmayışına sevinmelimiyiz üzülmelimiyiz ben bilemedim. Yorum sizin.
Bu yazıyı okuyunca aklıma eski bir hadise geldi, Çeşmede ıldır yolunda bir site yapılmıştı denize sıfır, tabi kanalizasyonda eksiklikler oldugundan halıyle ilk etapta ? ( bızım memlekette normal oluyor maalesef ) o site yerleşen ilk ahalinin kanalizasyon isliği bir takım eklemeler vasıtasıyla denize akıtılıyordu, halıyle balık o bölgede yoğun idi. O site civarı bir sabah arkadaşa kahvaltıya gittim, bizim oranın 2 zıpkıncısı vardır a... kardeşler, baktım bunlar o bölgeyi yarım dip ağ vasıtasıyla sarıp, zıpkın atıyorlardı. abartısız 40 dakıkada çıkan balıgı sayamadım, 50 civarı levrek kefal çupra ( hepsı buyuk ). İşin kötü yanı bu arkadaşlar aynı zamanda restorancılıkda yapıyor, o sabah kanalızasyonda avlanan balıklar, öğlen müşterıye servıse gıtmıştı. bir gün abısını gördüm ve kendısıne dedım, esnaflık degıl senın yaptıgın diye; dediği cevap ekmeğimle oynama kapışırız ? o misal herkes ettiğini çeker bunlar pek laftan anlamaz, iyi yapmışsın.
yazık yaaa o gölde nebalıklar vrdı bızmanlar hala var ama işte böyle davut kardeşim ağla bile yakalayamıolar
Sanırım buda oturup aglanılası bi durum hergecen gün bir önceki günü arar durumdayız en azından israil alabilmişsin peki yarın onu bulabılcekmısın
Sıkıntıda zaten İsrail Sazanının oralara salınmasından kaynaklanıyor ...İsrail sazanının balıkların azalmasında en aşagı %60 biliyoruz sanırım ....hadi 300 metrelik ag pek normal degil ama İsrail sazanının sivri sinek mücadelesi olarak baraj göllerine salınması ile başlayan havyar katliamı göllerimizi bu hale getirmiştir sanırım......Yani kimse orada ıssız yerde tek başına gidipde milletle kapışmaz kardeşim....Gelen en aşagı 3-4 kişi geliyor ben göle gidersen tek başıma kafa dinlemeye gidiyorum gidipte kimseyi uyarmam açıkçası.....Galatada falan yavru balıkları atın diyorum ama gölde falan çok zor klavyeden sallandıgı gibi olmuyor gerçek hayat......
Ben Hemen hemen haftadan haftaya büyükçekmece gölünde gece ava giderim.Geceleri pek kimse görmedim ağ atan ama gündüzleri birçok insan ağ,trıvırı atan çok insan var bunlar şikayetlede olmaz eğitimli ve bilinçli bir birey olmak lazım aksi takdirde şikayet pek işe yaramaz.Büyükçekmece gölünün bir yerinde çok limit altı yayın ve pullu sazanlar çıkıyor ama büyük balık pek nadir çıkıyor.2007 yılında yaşanılan kuraklık ve oraya bırakılan ağlar sonucu büyük balıklar ciddi düzeyde azalmıştır.Yetkililerin biran önce önlem alması gerekiyor.Aksi takdirde bir gölümüz daha harap olacaktır...
Aman abi pislik çok memlekette ; uğraşmaya başını derde sokmaya değmezler. Ama geleceğimiz yok oluyor ben şansen bir ağ atan adam gordum mu ne yalan söylim ister istemez içimdeki kötü melek durtuyor , çıkarıyorum özel bir makına alıyorum caktırmadan ağını yada suya gırıp kesiyorum ağı yakıyorum sadece mantarlar kalıyor ama akıllanmıyorlar ki. Pompalı tüfekle ağ atanlar var sanırsınızkı adamlar sat komandosu onde bır adam elınde pompalı arkada ağ atanlar falan of off balıkcılıkta gıdıyor elden
Hassas davranışınızdan ötürü tebrik ederim en sondaki yazdıklarınız içinde çok haklısınız sevinsekmi üzülsekmi karar vermek zor