Büyükçekmece mırmır avı yardımmm ??

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında onurjordan tarafından paylaşıldı.

1. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    merhabalar ,

bu hafta buyukçekmece albartos taraflarına mırmır ıcın gıdıcez. o tarafta nereyı tavsıye edersınız yem ıcın gece teke bulabılırız kurt nerden elde edebılırız alartosta yada yer olarak başka bır yermı bulmak gerekıyor sabahlıycaz...o cıvarda ava gıdenlerden bılgı ıstıyoruz kısacası :d

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Arkadaşım kurt için dalgaların hemen kıyıya vurduğu yeri elinle ters yüz ettiğinde deniz solucanları beni neden rahatsız ettin diye sana salına salına sitem ederler.Gece görebilmek ,için kafa fenerin veya el fenerin olmalı.Mırmırın en sevdiği yemdir.Solucanı balon gibi olan yerinden değilde diğer tarafından iğneye geçir ve iğne boyunca yoluna devam et.Balon gibi dibine gelmeden önce(ki başı kıçı neresi bilmiyorum bana göre orası dibi:) ) kancayı çıkar.Çentikli kısmı görünsün.Ama balon gibi olan yere sakın zarara verme hemen sönüyor. Kesin sonuç alırsın.

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    neresi?

Kardeş merhaba ;

Yem olarak elbette kurt teke vs. bulsan süper olur ancak en pratiğini aşağıda belirttim.

Albatrosun sol tarafında kumlık bir plaj göreceksin
    oradan uygun bi yer mutlaka bulursun.

biz daha önce bir mırmır kampı yapmıştık , buradaki linklerden faydalanabilirsin sanırım,
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=10978

yem olarak bir gün önceden
    en fazla yarım kilo tavuk gögüs eti al,
    incecik incecik kalem çöpünden biraz daha kalın kes, boyuda kibrit çöpü gibi olsun.
    bir gün önceden iyice tuz serp , ertesi gün kullanırsın.

hatta bende o tarafta olursam birliktede bir ara çıkabiliriz.

takıldığın bir şey olursa bana yazabilirsin.

kolay gelsin.

Son düzenleme: 23 Temmuz 2007
  4. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    ılgınız ıcın ıkınızede tesekkurler dedıklerınızı uygulıycam. bız nomalde köprüye takılıoruz unkapanı amcam , ben ve babam ıyıde balık alıyoruz ama ıstavrıtten bıktım atık çaparı ıle.. hazır amcamda buyukçekmecede oturuyorkende dedık bu hafta sonuda orada takılalım ... Geçen sene ıyı balık tutuyorduk baya kalabalıkta oluyorduda bu sene daha yenı gıdeceğımız ıcın sordumm .. bız sımda oraya tam takım gıderız fenerler , kepçeler , sepetler vs.... teşkılat sağlam...

5. maytir

maytir

Favori Kamış:
    Tam takim amator :)
    En İyi Avı:
    Lambuka ve palamut
    Albatrosun solundaki kumsaldan, yada sag taraftaki beton bolumden avlanabilirsiniz. Pinarkent ve Gurpinar tarafindan gece Levrek alindigini da soyluyorlar ama oralarda uzun suredir dolgu calismalari yapiliyor. Balik kalmismidir bilemem.

6. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    mırmırdı levrektı oydu budu duydukça ıyıce ağzım sulanıyor :)))) bır an once hafta sonu gelsın....

7. redpapillon

redpapillon

En İyi Avı:
    uzun yıllar gemilerde çalıştığım için çok fazla
    Albatros tarafı değil ama biraz daha ileriye giderseniz gürpınar top sahasının oralara daha iyi olur yem içinde benimle irtibata geçerseniz (sülünez) yardımcı olurum.

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Av Raporu

Kardeş,
    Avdan sonra Birde mümkünse fotolu bir Av Raporu yazarsan hepimiz faydalanmış oluruz.

Keyifli Avlar

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Gökhan ;
    Sülünezi ne tarafta çıkartıyorsun.

10. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    arkadaşlar lütfen bu konuda bilgisi olan varsa paylaşsın. Dediği gibi artık istavrit çaparisi yapmaktan sıkıldık biraz değişiklik daha iyi olur.

11. kansu

kansu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatos yaklaşık 2 kilo vardı.
    bu hafta sonu derken ben pazar günü albatrosun sol tarafında olucam.mırmır var kendi gözlerimle gördüm(dalarak)sabah erken gelirseniz görüşürüz.yer albatrosun sol tarafı.

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    ekleme

albatros bazılarına ters gelebilir, "daha yakın bi yerde mırmır yok mu?" diyenlere kazlıçeşme-yedikule arasındaki parklardan faydalanabilirsiniz.Özellikle derimod un karşısındaki üstgeçiti hiza alıp sahile çıkın oranın sağı solu iyi mır mır yapar.+ iyi tarafı haftasonları bile diğer yerler kadar kalabalık olmaz.Giderken bakırköy sahilinden olta satan amcalardan kurt temin edebilirsiniz.İğne olarakda çapraz kısa pala beyaz-sarı iğneler kullanın.Son olarak lütfen küçükleri geri bırakın.Son gidişimde sabah saat 6-10 arası bi dünya mırmır yakaladım sadece 6 tanesini aldım.En küçüğü ispari kadar.En çok da bu boyda geliyo onları geri bırakın.Benim aldığım 6 tanenin en büyüğü 850gr en küçüğü 320 gr geldi.Diğerleri bunların arasında.Ama Allah işini biliyor küçükleri bıraktıkça oltaya büyükleri geliyor.sizde öyle yapın.Herkese keyifli avlar

13. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    en son ne zaman gittin yücel?

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :)

1 hafta önce çarşamba günü

15. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    sağol teşekkürler ben daha öncede sana cevap yazmıştım zeytinburnunda oturuyorum fakat çok mırmır tutma şansım olmamıştı fakat biz daha aşağıda devamlı avlanıyoruz yedikule tarafında mermer kuleyi 100mer
    tre falan yedikuleye doğru bende derimontun orasını duydum ama hiç denemedim şimdi deniyeceğim teşekkürler akşam mı sabahmı avlanıyım ne dersin? çok oldum galiba:D

16. istavrit

istavrit Boğaç

selam ,yücel bi hafta sonu beraber mırmır yapalım

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abicim vallahi zamanım olsa dükkan sizin ben haftasonu malesef çıkamıyorum, anca işi asmam lazım haftasonu çıkabilmek için.O dediğim yerde mırmır baya çok var ama olay sürüye rastgetirebilmek.bende ilk gittim yaklaşık 20 dakika tık yoktu oltada, sonra bir başladı elim ayağıma dolandı.Açığa, kıyıya nereye attıysam mırmır geldi, hatta bir seferde 2 tane yakaladım bi tanesi kösteği aldı gitti.Mırmır yanlız gezmez suyun altında görenler bilir, bi tane yakaladınmı arkası geliyo yani

18. istavrit

istavrit Boğaç

kısmet ...

19. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    orası gece de iyi balık yapar bundan eminim ancak o sahil çok kuytu oluyo geceleri tinerciler falan geziyo o yüzden gitmiyorum, bu arada boğaç yeşilköyden çinekop alamamana şaşırdım yani, yeşilköyde parklardaki spotlar yanınca gece çirozdaki iki burnun arası çok güzel de çinekop yapıyo, ama söyliyim lezzeti yok kıraça bile daha lezzetli.İskorpiti temizlemeye vaktim var diyosan orda iskorpit takıl ciddi lezzetli bir balıkmış.Son gidişimde ordan tuttuklarımı yedim.İlk defa yedim ama çok lezzetli kral balık yani

20. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    yücel peki attığın yem kurtlar kaya kurdumu yoksa menekşeden küçükçekmeceden gelen çamur kurdumuydu?