Büyükçekmecede Süper Buluşma Atilla&Kansu zargana show!!!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kansu tarafından paylaşıldı.

1. balıkçıl

balıkçıl

malzeme için istoç'u tavsiye ederim.hem yakın hem dilediğin marka ve kaliteyi bir arada bulabilirsin altarnatifin çok.hemde uygun

2. belone belone

belone belone

Favori Kamış:
    shakespeare,lineaeffe
    En İyi Avı:
    ringa balığı-18 kg-helsingborg İsveç
    istoç ne tarafta arkadaşım?

3. allita

allita atilla gülbeyaz

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüfer 10 tane
    kansu o akşam bizden sonra ne oldu. yakalayabildinmi bişeyler

4. hknrgn

hknrgn

Favori Kamış:
    kamış ve ek oltası
    En İyi Avı:
    lüfer, sarıkanat, çipura, zargana, palamut v.s...
    Mahmutbey'de. Paralı yola girmeden önceki mahmutbey çıkışından gireceksiniz. Zaten oldukça büyük birde tabelası var. Otobüsle falan gidecek olursanız, sanırım aksaray yada topkapıdan kalkması gerekiyor. Otogar ve avcılardan da otobüs var.

5. hknrgn

hknrgn

Favori Kamış:
    kamış ve ek oltası
    En İyi Avı:
    lüfer, sarıkanat, çipura, zargana, palamut v.s...
    Bu arada sen izmir den mişsin. :). O zaman sana kısık balık malzemelerinin web adresini tafsiye edbilirim. oradan da siparişle gönderiyorlar. Ama web sayfalarındaki malzeme seçenekleri mağazaya oranla biraz daha az. sayfa www.albashop.com.tr umarım işine yarar.

6. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Arkadaşlar gittim geldim galata köprü altındaki mağazada ve sirkecide doğu bankın yanındaki rastgele balıkçılıkta ardıklarımı buldum bi deneme yapacağım sonucuda yazarım.

7. allita

allita atilla gülbeyaz

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüfer 10 tane
    sayın ozcan bey sız kactane tuttunuz

8. deep ocean

deep ocean

Favori Kamış:
    SURF Kamış
    En İyi Avı:
    kefal : 1,100 gr. Eşkine: 1 kg.
    Kansu hemen hemen herşeyi aynı yapıyoruz ama zennediyorum bir şey dışında kıyıya çekerken ben henüz tam tecrübe kazanamadım.

mesela 10 metre ilerdeki kayada biri vardı biraz ukala bir tip adam boş çekmiyordu.

seyrettim bir süre mutlaka her bir iki metre sarışta bir topu istavrit çeker gibi sert hareketle hareketlendiriyor ve suların etrafa saçılmasını sağlıyordu balıkların çoğu bu sert hareketler sırasında alıyordu bazende (balığı gördüğünü düşünüyorum) biraz bekliyor gözlem yapıyordu...

ben balık gelip yemi çekip ama yakalanmayınca çok yavaş sarıyorum. peşinden gelir diye ama balık vurupta yakalanmayınca bir daha yeme yaklaşmadığını düşünüyorum ne dersin..

Benimde kullandıklarım:
    0.20 beden
    9 no iğne
    kuyruk altı zargana 5-6 cm di...

fakat top gerçekten önemli bir ara oldukça ağır ve suya çok batan bir top kullaandım o hiç verimli olmamıştı daha hafifi ve su üstünde kalan top daha verimli çıktı

ama gerçekten bu işte en ideal olanı zıplayan top çünkü O adam bir saatte 54 zarganayı bu toplu takımla almıştı.
    :D

9. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar çok güzel bilgiler ve teknikler veriyor ve paylaşıyoruz devamını dilerim.

Şimdiik gelelim meselemize.
    Dün aldığım sahteler bunlar.

Akşam 5 gibi Yaşilşköy sahile indim hafif yağmur yağıyordu. Baktım su bayağı hareketli zarganalar suyun üstünde çırpınıyor. Sonra hazırladım hemen şu sağ üstte görülen paketteki mavi beyaz iğneli takımı salladım 1-2-3-4 balık geliyor yanıan kadar dolanıyor ama nafile yemiyor. Tabi yanıma kurtta almadan gitmiştim. Biraz karides vardı taze onları taktım o kadar yumuşakki kesinlikle atılmıyor karides daha kamışı kaldırıken düşüyor. Oda olmadı. Bir ara bir abi geldi bisikletle zargana varmı falan dedi sonra kamışını çıkardı kurtla tak diye aldı zaten nasıl almasın hayvan dolu suda. Neyse saptulasını istedim gittim kayalıklardan kurt çıkardım ama aklım balıkta daha 1 kurt bulabildim ama dayanamadım çıktım yukarı taktım kurtu ne oldu dersiniz :D Tak 1-2-3-4 tek kurtla 4 atışta 4 zargana aldım sonra kurt ufaldı iyice. Tekrar kurta indim ben bu sefer 5 tane iri kurt buldum ama geri geldiğimde balık biraz kesmişti sanırım yağmurun hızlanmasından oldu neyse o beş kurtlada yarım saat içinde 4-5 tane zargana aldım. Hava kararmaya yakın kurtlarım bitince yine sahteleri denemeye koyuldum. Yalnız sahtelerin takımları hazır olmadığından üzerinde hazır iğnesi olanı yani önceden denediğimiz tekrar attım. 6-7 kere çektim ama nafile balık rağbet etmedi. Akşam diğer renk sahteleri takım haline getirip hazırlayıp bir sonraki sefer diğer renkleride deneyeceğim özellikle simli yeşillerden bi şeyler çıkabileceğini düşünüyorum. Ama kurt her zaman çok verimli. He birde bir ara zargana kuyrukaltı kestim kurt bitince keşke kesmeseymişim yeşilköydeki hayvan kuyrukaltına hiç rağbet etmiyor alışkanlık meselesi sanırım. Kaç kere kuyrukaltı kestiysem kesinlikle verim alamadım. Kurt tek yem benim için şimdilik.

10. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Bu sahte yemleri Zargana için mi kullanıyorsunuz? Ben bunları daha önce Levrek için denemiştim..

Bu arada hiç zargana yemedim. Tadı iyi mi ve nasıl pişirince daha iyi oluyor?

11. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yok zargana için denedim sadece. Henüz bir tanesini denyebildim verim alamadım. Ancak diğerlerini ve farklı renkte olanlarıda deneyip öyle bilgi vereceğim. Zarganayı 2 türlü yapıyorlar. Ben istavit gibi una bulayıp yağda kızartıyorum çok lezzetli oluyor. Diğer yöntemse tepsiye dizip yanına soğan domates vs. doldurup hafif su koyup fırına vermekmiş buda çok lezzetli pamuk gibi oluyormuş amaben bunu denemedim henüz.

12. kansu

kansu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatos yaklaşık 2 kilo vardı.
    emre abicim sahte yemlerle balık tutamamana hiç şaşırmadım.zargana buralarda sahte yeme pek bakmaz.boğaz gibi akıntı olan yerlerde daha iyi verim alırsın o yemlerden çünkü sürekli bir akıntı olduğu için yem herzaman hareketli olacak ve balık hiç düşünmeden saldırıcaktır.ancak yeşilköyde o derece akıntı olmadığı için yem sadece senin vereceğin hareketle gideceği için balık yanına gelecek şöyle bi kokusuna bakacak ve hemen gidecektir.ama o yemi tekneden ipek yapar gibi salarsan belki ozamanda alabilirsin.flatoya atlamıyo diyosun.ben balık olsam okadar kurt bulup flatoya tabiki atlamam.hayvanları sosyete yapmışınız.:)birazbırakın kurtla avlanmayı akılları başlarına gelsin.bakalım sonra nasıl atlıcak flatoya:):)

13. kansu

kansu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    murat abi!!!

ben balık gelip yemi çekip ama yakalanmayınca çok yavaş sarıyorum. peşinden gelir diye ama balık vurupta yakalanmayınca bir daha yeme yaklaşmadığını düşünüyorum ne dersin..

yukarıda yazmış olduğun şey çok doğru.tamda benim yaptığım şey ama ben herseferinde alıyorum. çok nadir kaçtığı oluyo.belki yeminde bişey olabilir.aslında en önemlisi yemdir.bunu fotoraflarla yeni bi konu açıp göstericem.yemi ne kadar ince ve beyaz kesersen okadar iyi verim alırsın.denemeye dvm et abicim.rasgele...

14. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ıeuehuh

Yeşilköy Zarganası kansucum bunlar villalarda oturuyorlar günlerini gün ediyorlar. Ama kurtta çok zahmetli bişey değil be çeşit olsun bırak b.çekmecedekiler filetoya yeşilköydekiler kurta gelsin. Bu arada dün çıkardığım kaya kurtları taş gibiydi ya bi kurt vardı resmen taş kesildi hayvan tek onla 4 tane zargana aldım.

15. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kansu inceliktan kastın ne
    mesela bir kibrit çöpü uzunluğunda vekalınlığında beyaz kızım iş yaparmı yada nasıl birperformansta iş yapar yani çok ince.

16. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Toprakkurtu çıkarsam zargana gelirmi acaba gelir herhalde değil mi kurt sonuçta.

17. kansu

kansu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
  18. deep ocean

deep ocean

Favori Kamış:
    SURF Kamış
    En İyi Avı:
    kefal : 1,100 gr. Eşkine: 1 kg.

ÇOK TEŞEKKÜRLER KANSU...fotolar içinde

Dünde yem olmadığı için bir bisküvi jelatinini iki kat yapıp iğneye taktım. liman içinde bir kaç atış yaptım kıyıya yaklaştığında 3 ayrı zargananın yeme nasıl yaklaştığına şahit oldum... evet parlak olan bu jelatine ilgi harikulade idi ama sadece 1 mm ötesindeki şeyi takip etmekle yetiniyorlardı...

sonuçta onlarında canlı olduğunu unutmamalıyız.
    nasılki bir anaconda suyun içinde metrelerce uzaklıktaki avın ısısını algılıyor veya bir köpek balığının km ye yakın mesafeden kan kokusunu duyabiliyorsa balıklarda mutlaka ve mutlaka kokuya geliyorlar. hiç bir kokusu olmayan bu tip şeylere rağbet etmemeleride kesinlikle koku ile alakalı..

Levrek vs gibi balıkların rapalaya atlamasıda tamamen farklı bir şey olsa gerek
    selamlar.

19. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet murat bende sahte yem denedim geçen gün saldırıyorlar sağdan soldan ama nafile yemiyorlar.

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Elinizde hiç balık yokmuydu? Midye bulun, kaya balığı çekin gene iş görür.

Nasıl yani mi? Eğer zargananın dikkatini çeken böyle bir şey bulmuşsanız.. Balığın sırtı, iç organlarını saran kısmı tarafından iyice ezilmiş etini bu sahtenin üzerine güzelce sürün. Kuyruk tarafı kaslıdır, pek yağlı değildir. Hatta iç organlarını vs. Etinin bir parçasını vs. iğneye, uygun bir yere tutturun. Bu balığın koku ihtiyacını karşılar. Eğer iyice darda kalırsanız, bu aklınızın bir köşesinde dursun.