BÜYÜKTÜ,KOCAMANDI Yayın için Söyleniyorsa DOĞRUDUUUUR...

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında tr16hunter tarafından paylaşıldı.

1. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Arkadaşlar cümleten hayırlı geceler.

Bu Anlatacağım Bizatihi Şahit olduğum ve Birinci ağızdan dinlediğim GERÇEK bir olaydır.
    Yıl :Eylül 2000

Bu Güzel ve Sürükleyici hikayelere benimde bir katkım olsun

Daha önce bahsetmiştim kara avcılığı da yapıyorum diye. Yine böyle bir av postasına katılmak için her zaman buluştuğumuz klüp lokalinde akşam saatlerinde avcı arkadaşlarla toplanmış posta öncesi gideceğimiz bölge ile ilgili değerlendirme yaparken Müzmin balıkçı arkadaşlarımızdan olan 89 macırı Asıl mesleği "Balıkçılıktan fırsat bulupta arasıra yaptığı "Boyacı Alaaddin elinde ağır olduğu her halinden belli büyük bir çuvalla Lokalden içeriye girdi suratında öyle acayip bir gülüşle ; abe vurdum voliyi! deyip çuvalı lokalin ortasına boca etti.
    klüpteki herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken çuvaldaki kafaya dikkat kesilmiş ve aynı çuvaldan dökülen birkaç sazanı "herbiri yaklaşık 2 - 3 kg civarı"
    kimse görmemişti bile. Bizde oturduğumuz masadan kalktık ve kafaya yöneldik
    şahsen ben hayatımda böyle bir şey görmediğimden adeta donup kalmıştım
    yerde duran o kafa sizi bilmem ama bence dev bir yayına aitti. Tabi meraklı çok hemen dartmak istediler ve darttılarda sonuç 23 kg lik bir şok!
    Sadece galsamalarının ardından 20 cm ölçülüp kesilmiş bir kafanın ağırlığı bu ise tamamının ağırlığı ne olabilirdi?
    İlk anın curcunası sükunet bulunca Alaaddin başladı anlatmaya
    ; Bursa Ankara Karayolunun 25.Km sinde Akiniş rampasının solunda şu an itibarı ile hali hazırda Amatör Balıkçılığa Kapalı "Av Yasağı" olan Gölbaşı Tarımsal sulama göleti'ne 1'i çocuk sayılır 6 kişi 3 gecedir balıktaymışlar her biri en az 7 -8 olta sermiş kıyıya Bizim Alaaddin de sermiş bi okadar 2 gün 2 gece birkaç sazan tat vermemiş Allahın Hakkı üçtür deyip bir gece daha kalmayı kararlaştırmışlar.
    Gece yarısı Alaaddin serdiği oltaları tek tek kontrol etmiş son Attığı oltayı kazıktan kurtulmuş görüp kazığıda bulamayınca bağlamış misinayı ağacın dalına yatmış... Sabah Ezanla uyanmışlar Oltaları tekrar kontrol etmişler onca oltada 2 adet sazan! Kısmetimiz bukadarmış deyip toparlanmaya başlamışlar, Oltalar teker teker toplanmış. Bizim Alaaddin yüklemiş malzemeyi Moskoviçe demiş son bi kez gezeyim bir şey kalmışmı?. Kıyıyı gezerken kafayı vurmuş dala, abe demiş dün gecede buradan geçtim bu dal bu kadar eğik değildi! diye düşünürken gelmiş aklına dala bağladığı olta misinayı yoklamış misina geliyor,başlamış çekmeye alaaddin misinayı misina Alaaddini çekmeye başlamış iki metre misina bir adım Alaaddin. Bizimkini almışmı bi korku Hemen bağırmış moskoviçteki arkadaşlarına Abe Getirin Urganı bağlayın bani ağaca yosa gidiyoruz suya hemen gelmişler Bizim Alaaddinin yanına Tabiki Halatıda getirmişler Alaaddini Bağlamışlar Belinden, Halatın diğer ucunuda Ağaca .Bir Alaaaddin Asılıyormuş Bir balık Tam 4 saat cebelleşmiş balıkla saat 10:00 civarı Alaaddinin elleri parçalanmış ama Balığı kıyıya getirmeyi başarmış Balık kıyıda görününce suya girmişler ve hep beraber kıyıya almışlar. Dev gibi bir yayın!
    Balık Alaaddinden büyükmüş Bu Arada Alaaddinin Boyu 187 cm Ağırlığı 70 Kg falan çeker balık sahilde alaaddin yanında bitkin bi vaziyette yorgunluktan 1 saat kadar yatmış. sonra kalkıp balığı paylaşmışlar Bizim Alaaddin özellikle istemiş kafa kısmını Demiş Klübe götüreceğim anlatsam bana inanmazlar.
    İspatı bu olsun ve sazanlar ile birlikte almış kafa kısmını getirip önümüze attı
    bizim kulübün o anda orada olan tüm üyerleride buna şahit oldu .Düşünün birkere Balığı Altı parçaya bölmüşler Gerçi Büyük parçayı bizimki almış ama yinede kaba taslak bir hesapla balık yaklaşık 120 kg civarında...
    İnandık sana Alaaddin İnandık...

Bu Bahsettiğim Gölette Çok büyük yayınlar olduğu hep söylenirdi Hatta gölete kıyısı olan DUDAKLI köyü var oranın eski muhtarı balıkçılıkla uğraşırmış bir sabah ağları kontrol için kayıkla açıldığı gölette karşılaştığı neredeyse kayığın boyundaki odun kütüğü sandığı yaklaşınca yayın olduğunu anlayıp korkudan boşalttığı 1 şarjör mermi var.Biz bunları çok dinledik ama Gözümüzle görmeyince hepsine Hikaye der geçerdik. Bizim Boyacı Alaaddin Bunun Gerçek Olduğunu Bize İspat Etti...

Sanada İnanıyorum Samsun'lu Hüseyin DURU Kardeşim...

Herkese Hayırlı geceler.....

Son düzenleme: 8 Ağustos 2007
  2. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    paylaşım için teşekkürler,bahsi geçen göletin suları baya bi çekilmiş,yasak kalksada gitsek..:)

3. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Hakan öğle balıklar tek başına çekilmez ona göre, Yanına beni çağırabilirsin.

4. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    paylaşım için teşekkürler

5. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

6. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Bencede tek başına bu balığı çekmek imkansız:D Traktör lazım:D

7. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    teşekkürler süper bir anı olmuş :)

8. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Ben bir kere büyük yayın yakaladım o da 12 kilo geldi.Adana'da.Ama seninkinin yanında benimkinin lafı bile olamaz.Güzel paylaşım için teşekkürler

9. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Herkese iyi akşamlar...

Arkadaşlar Bu bahsettiğim Arkadaşımız Bu işi Profeyonel olarak yapıyor ve bu işin tekniğini çok iyi bilir. Kardeşi ise Balıkçılık malzemeleri satan bir esnaf arkadaşımız.Yani sözün özü Malzeme kaliteli,(Misina iğne vs...) Yemleme tekniğini çok çok iyi bilir,ve dedimya bu işi profesyonelce yapıyor.Biz kafayı gözümüzle gördük, Adamın elleri ,kollarık kesik içinde inanmamak eldemi? Ama haklısınız gözünüzle görmeniz lazım inanmak icin.Bu siteyi ilk ziyaret ettiğimde o civarlarda bir yayın resmi görmüştüm,Bu balığı traktörmü çekmiş? Buyurun...
    http://www.balikavi.net/galeri/files/6/7/1/7/dekanamazu.jpg

10. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    paylaşımın için teşekkürler ederim

11. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    sazan için atılan misina takım nasıl kopmamış

12. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Herkese hayırlı geceler...

2. Cevap yazımda Alaaddin arkadaşımızın bu işi profesyonel olarak yaptığını söylemiştim. Kullandığı takımları biliyorum hatta banada bir takım hazırlayıp vermişti Takım çantamda var.Hiç bir zaman kullanmak nasip olmadı ama o bu işi gerçekten iyi bilir takımı görseniz sazan için hazırlanmadığını anlardınız. Adam bu işin ilmini Bulgaristanda almış burada uyguluyor. Zaten sarı kağıt sahibi bu işten para kazanıyor,bizim gibi amatör değil.Avlakları göller,göletler ve akarsular. Bu arada Alaaddin'inde iyi reklamını yapmış olduk...

Herkesin Mirac kandilini şimdiden Kutluyorum Tüm islam alemine kutlu olsun hayırlı kandiller...

13. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Paylaşım için teşekkürler

14. uzunköprülü umut

uzunköprülü umut Umut ÖZER

Favori Kamış:
    3.00m alba kamış 60lık olta ve her türlü şamandıralı olta takımı
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği

15. themad2

themad2 Serdar

o balık bayramda kurban niyetine kesilir ya 120 kilo balık ne demek

16. zikareis

zikareis

Favori Kamış:
    GS-90 GS-20 daiwa DAM 340 makineler.3.25 daiwa-2.70 sportekx-3. mıtchell-kamış 90'lık fransıs zıpkın
    En İyi Avı:
    7 kilo yayın B.çekmeçede ve resimdeki üç kiloluk kalkan
    çok güzel bir paylaşım benimde gördüğüm en büyük yayın 14 kilo ama 120 süper bir şey olsa gerek ancak traktör iş görür.:(

17. uzunköprülü umut

uzunköprülü umut Umut ÖZER

Favori Kamış:
    3.00m alba kamış 60lık olta ve her türlü şamandıralı olta takımı
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği
    bencede abi traktörden başkası iş görmez :D

18. slimselim

slimselim

Favori Kamış:
    Tarzan Zıpkın , Albastar olta Rambo bıçağım Fotoğraf makinam
    En İyi Avı:
    2 kg aynalı sazan 1.5 kg RusKefali
    120 dediğin canavar olmalı. Bana 12 kilo yeter abi :)

19. gün_ah

gün_ah ahmet güngör

bence traktöre gerek yok. sadece sabır ve işi bilmek yeterli...

Son düzenleme: 28 Eylül 2010
  20. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    çok güzel bir hikaye olmuş yayın balığı öykülerine bayılırım bizim memleketin barajı var aşşa yukarı 45 50 yıllık baraj boğulan falan oluyor arasıra sudan çıkarmaya gelen dalgıç su altında gördüğü iri iri yayınların karşısında şok olmuş çıkınca millete Arkadaşlar aklı olan bu baraja yüzmeye falan girmesin adamı rahat yiyecek büyüklükte yayın balıkları var dikkat edin demiş ve bunun gibi birçok öyküler var geçenlerde gittim o baraja levrek avlamaya içki şişesi toplayan bi adam geldi yanıma adam dediki geçen yine sabaha karşı burda şişe topluyordum 4 kişi vardı balık avlayan diyor ağaçların arasınma bakarken yerde bi adam yattığını gördüm hava hafif karanlık diyor yanında geçerken dikkatlı baktığımda korktum kaçtım adamların yayına dedi adamlara ben bunu yerde yatan biri sandım emmoğlu allahını seversen söyle bu köpek balığımı dediş adam balıklardan anlamıyor :D sonra hepsi toplandı stejın torosun arkasına 4 kişi zor koydular dedi bende olabilir amca dedim burada çok yayın var ama ben gözlerimle şahit olmadım
    bu yıl 30 kadar limit altı yayın geldi oltama hepsinide geri iade ettim inşallah seneye hergittiğimde limit üstü yayın alırım da bu seneki yayın balığına olan açlığımı seneye gideririrm