merhaba, karataş'ta hafta sonu yazlığa gidiyorum. arkadaşlarla balık tutalım dedik uzun yıllar sonra. benim sorum dolapta 4-5 aydır bekleyen 1-2 paket hamsi var onlardan sizce yem olur mu ? boru kurdu ve tavuk gogsu alıyorum yanıma ama bunu da sorayım dedim.
Ahmet Bey Öncelikle tanışalım kısmında bir konu açıp kendinizi tanıtsanız daha sıcak bir yaklaşım olur. Sorunuza gelirsek; siz 4-5 aydır buzlukta bekleyen hamsiyi çok zorda kalmadıkça yermiydiniz
Kfalden başkasına yem olamaz düşüncesindeyim.Melankoliğin dediği gibi mazmuzdan başa pek de bir işe yaramaz. Yemi buzlağa ancak şu şekilde koyarım.Diyelim tavuk göğsü var.Bu tavuk göğsünü sardalya yağına bularım,tuzlarım sonra yağı iyice içine işlesin diye buzluğa atarım. Bunun dışında buzluktan çıkan başkaca bir yem olmaz.
Balıkçı tezgahlarında tazesi varken ne gerek var ki? 2-3 liralık hamsi alın yeter size. dolaptaki beklemişleri de bence sokaktaki kedilere verin.
bence bazen bu tür örnekler hiç tutmuyor siz boru kurdunu taze taze yiyormusunuzda bayat hamsiyi yermiydiniz diyerekten siz yemezseniz balıklarda zor durumda kalmadıkça yemezler demeye getiriyorsunuz
Bencede buzluktan çıkan balığı yem olarak kullanmak yerine iki eşit parçaya ayırıp kadın çorabının içerisine( dağılıp sürüklenmesin diye ) uygun ağırlıkta bir taş ile birlikte koyup,av yaptığınız teknenin başına ve arkasına gelecek şekilde denize atarsanız iyi bir mazmoz olur...