Çadır seçimi için yardımlarınızı bekliyorum

Konu, 'Takım Çantası' kısmında Volkan_06 tarafından paylaşıldı.

1. Volkan_06

Volkan_06

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan, 12 Kg.
    Arkadaşlar merhaba,

Ben bir çadır almayı düşünüyorum. (Bizim çadırı emekliye ayırma zamanı geldi de). İnternette biraz araştırdım. Fiyatı çok yüksek bir çadır aramıyorum. Bütçeme uygun olan ve benim bulabildiğim birkaç model üzerinde fikirlerinizi almak istiyorum. Yağmurda içeriye su almasın, zemini sağlam olsun, alttan da su almasın, biraz da kaliteli olsun yeter diye düşünüyorum.

PINGUIN Bora3 Dört mevsim Çadır
    http://www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=20010000

HANNAH NEW SERAK 4 MEVSİMLİK ÇADIR
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=362946&productid=sporo34#tablnk

Daha önce bu marka çadırlardan kullananız oldumu.? Suya karşı dayanıklıkları nasıl.? Kumaşları kaliteli, iyi kumaşmı.? Zeminden su almaması için çadırın zemininde kullanılan malzemeleri iyimi.? vs. vs.

Sizinde tecrübelerinizden faydalanıp, tavsiyelerinizi bekliyorum. Bunlardan hangisini alayım.:confused: Yada başka önerebileceğiniz çadır var mı?

Saygılar...

2. yalcinicli

yalcinicli

Yukarıdaki çadırın neredeyse tasarım olarak aynısını, Carrefourdan geçen yıl sezon ortasında, Bulsep' e aldık. Fiyat yarısıydı. %95 olasılıkla bu yıl da fiyatı aynı olacaktır.
    Çadır oldukça işlevsel. Içte, dışta ve tabanda kullanılmış olan materyaller çok kaliteli.

Islak bırakılmadığı sürece çok uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilir.

Buna rağmen şahsen görüp, dokunmadığım ve inceleyemediğim bir ürünü almaktan çekinirim. Dolayışıyla size de alın diyemem.

Sağlıcakla...

3. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Anladığım kadarıyla siz güzel bir inceleme yapmışsınız.
    Benim bir ikazım olacak, kışın soğukta kullanacağım diyorsanız çadırı ona göre seçiniz. Standart çadırlar soğukta iş görmüyor.
    Yaz için Alba dan aldığım yerli dikim çadır 1998 den beri taş gibi, sağanaktan sivri sinekten ve rüzgardan koruyor.

4. maytir

maytir

Favori Kamış:
    Tam takim amator :)
    En İyi Avı:
    Lambuka ve palamut
    Selam,
    -Cadiri nerede ve ne zaman kullanacagina gore cevap degisir.

-Eger sadece yaz aylarinda kullanacak isen hic masrafa girme. Buyuk alisveris magzalarinin birinden 15-20 ytl ye bir cadir al. 1-2 sezon isini gorur sonra yenisini alirsin.

-Eger ilkbahar, sonbahar. yaz aylarinda cadir kullanacak isen biraz daha butce ayir 50-60 ytl biraz daha duzgun bir sey al.

-Eger Kis aylarinda da cadir kullanacak isen 3 mevsimlik bir marka cadir al ki basin agrimasin. Boyle bir cadiri dogru durust kullanirsan sana en az 5-8 yil gider.

-4 mevsim olarak satilan cadirlari almani tavsiye etmem. Bu tur cadirlar genellikle daha yuksek irtifa icin uretildiklerinden cadirin icinde halvet olursun. Gereksiz lere masraf etmis olursun

Model olarak temelde 3 tip cadir vardir, 1-Ucgen, Tunel ve Kubbe cadirlar. Kubbe cadir alirsan daha rahat edersin. Bazen kaziklarini bile cakmana gerek kalmaz.
    -Sirtinda tasiyacak isen agirligi 4 Kg gecmesin. Yuksekligi 80-100cm olanlar idealdir. Daha alcak bir cadirin icerisinde 2-3 kisi rahat hareket edemez.

Bununla birlikte cadiri kullanmaya da bilmek gerekir. Yoksa yaz gunu her yer kupkuru iken cadirin icerisinde her yer sirilsiklam olmus sekilde uyanirsin. Cadirin havalandirmalarini iyi kullanmak gerekir. Bunun disinda yagmurda cadirin gergilerinin iyice gerilmesi gerekir ki Dis ve ic tente birbirine degmesin. Aksi takdirde 800Euroluk bir ekspedisyon cadirina bile yagmurun girmesini engelleyemezsin. Bunu disinda gunesli havalarda da yada gunduz gergileri gevsetmek gerekir ki cadir gerilip patlamasin.
    Eve dondukten sonra gerekiyor ise cadirin temizligi yapilip havalandirilmaz ise bi sezonda kuflenip curuyecektir.

Bunun disinda daha genis bilgilenmek istiyor iseniz asagidaki linkten cadir ile ilgili bolumleri okuyabilirsiniz.
    http://www.adrenalin.com.tr/texts.asp
    Sevgiler

Son düzenleme: 6 Mart 2007
  5. muratuysal

muratuysal

Favori Kamış:
    olta (zıpkını sevemedim)
    En İyi Avı:
    yayın 12 kg.
    volkan arkadaşım bu tür çadırlara o kadar para vermene gerek yok bence arkadaşların dediği gibi kışın ne soğuktan nede yağmur suyundan koruna bilirsin ama yapabileceğin bazı teknik konular var rahat edebilmen için mesela kışın çadırın içinde uyku tulumuyla yatmaktan başlar sorunu ortadan kaldırmak basit uyku tulumunun içine çıplak girersen daha rahat ısınırsın giysilerinle girersen hem üşür hemde rahatlıkla hastalanabilirsin birde çadırı kurduğun yerler önemlidir bu kadar araştırma yaptığına göre nerelere kurulmayacağını görmüşsündür benim tavsiyem bunlara bu kadar para kaptırma birde çadırın içinde sıkış pıkış olmaman için çadırın seçiminde odalı olanları tercih edersen mesela iki odalı ve ortasında boş holü olanlardan eşyalarını rahatlıkla hole koyup rahatça odanda uyuyabilirsin birde seçimindeki en önemli unsur çadırın kumaşı çift katlı olsun buda terlemeyi önler

6. Volkan_06

Volkan_06

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan, 12 Kg.
    Arkadaşlar, vermiş olduğunuz değerli bilgiler ve açıklamalar için teşekkür ederim.
    Bu çadır işi başlı başına ihtisas isteyen bir konuymuş, bunu öğrendim. Çadır seçimi yapmak gerçekten de çok zormuş. Daha seçim yapamadım. Biraz daha araştırayım diyorum.

Saygılar...

7. uyarı

sevgili dostum.

çadır olayı biraz karmasık tır.
    sekli basit olsada.
    1. dort mevsimlik çadır "market tipi" çadırdır. satandanbaşkasının işineyaramaz.
    2. kamp okadar basit bir olay degildir.

sana tavsiyem
    bir genel maksat çadırı al. 3 mevsimlik diyebiliriz buna. kış ve aşırı soguk, aşırı ruzgara dayanıksız . ancak yagmura dirençli.
    bununla aşırı soguklar hariç her yerde kalırsın.
    buna kalın mat ve yazlık tip " en incesinden" uyku tulumunu da ekle öyle kullan.Unutma daglard akamp yapacaksan elbete belli rakımlarda hava soguk olacaktır ancak senbalıkçısın ılımanyerlerde olacaksın ve artık biz tropikal kuşak ulkesi olduk hayırlısıylan.Sagolsun küresel ısınma.

kış için ise kışa uygun bir çadır aynı mat ve kışlık uyku tulumu al.Harbici kampçı degilsen yerde 10 cm kar varkenbile kampa giderim demiyosan bu masrafa asla girme.Sonuçta masraf da önemli degil. Çadırı bırakıp dısarda yatma mevzuu söz konusu.
    Özellikle şunu belirteyim ki. kışlık çadır ve uyku tulumu ile öyle yazın hatta ilk baharda ne kampa gidebilir ne de içine girip rahat yatabilirsin. 15 dakkada sauna etsiki yapar.
    amman dikkat derim.
    http://www.dogadayasam.com
    uygun ve faideli bir linktir . buradan makul kamp malzemesi nasıl olmalıdır gibi bilgiler alabilirsin.

son olarak. denenmiş bir tavsiye daha. uyku tulumunu kesinlikle elyaf esaslı al. Kıl yün tüy vs içerikli olan "aman pek de kaliteli" tiplere itibar etme. Ortalama ömüre ve ıslandıgında bile izolasyon etkisine sahip olan elyaf olanları tercih et.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Nisan 2007