canada/calgary sehri bow river,da alabalik avi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında adem1 tarafından paylaşıldı.

1. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    merhaba sevgili forumdaslar:)Bow river(bow irmagi)in calgary sehir merkezinden gecen kisminda 4-5 defa sabah 5-8 arasi,aksam ve ikindi vakti yaptigim avlarda sadece iki defa balik vurdu ve ikisindede kacmayi basardi.Bu irmak meshur rocy daglarindan dogup calgary sehrine varir ve burdan duzluklere dogru yol alan muhtesem bir irmak,6 cesit alabalik irmakta yasiyor.Irmak genelde orta hizda akiyor,dip yer yer cakil,cogu yeride hem cakil hem uzunlugu 1,5 metreye varan otlarla kapli.derinlik genelde 1 metre civari.bu sehrin denizden yuksekligi 1000m,hava genelde serin ve kuru.Bugun google yeryuzu programindan yaptigim kesifle evime 73km mesafede kiyidan guzel olta atabilecegim yere gittim.irmagin cogu yerine araba yolu yok.gittigim kiyida 4-5 pick-up vardi cekicileri olan,anlasilan onlar yukaridan irmak tekneleriyle akintiya teknelerini birakip avlananlarin araclariydi.heyecanla kiyiya kosup oltama fransiz mali kahve renkli meps taktim ve salladim.10 dakka sonra ilk balik oltaya takildi,yaklasik 13cm filandi,onu saldim,biraz daha yukari gidip 15dakka sonra bir alabalik daha takildi birincisinden daha buyuk,cutt trout cinsi,onuda oksayip saldim,irmagin daha durgun olan kismina giderken kucuk bir yilan yoluma cikti,biraz korktum,durgun akan yerde bir ala daha takildi ama buyuk,1dakika alayla bogustum kiyiya cektim ama kacti,bende adrenalin tavan yapti,ayni yerde yaklasik 5 diri ala kacirdim,baliklar cok guclu ve cok zipliyorlar,en sonunda cutt trout cinsi ala yakaladim,evde olctum 41cm geldi.3saatlik avin sonunda gayet memnun eve geri dondum.

2. 3182

3182

Birazda resimlerle anlatımınızı süslerseniz daha güzel olacaktır. Ben şimdi sizin anlattıklarınızı zihnimde canlandırdım Rambo 1 deki gibi bir ortam canlandı beynimde.

3. LapinCash

LapinCash

Aynen bende canlandırdım ama güzeldi :D

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Hani resim?? Hani resimmm?? Burda bu kadar alabalık sevdalısı varken o ırmaktan, o manzaradan, o çevreden, o alabalıklardan bize resim yok mu?

Off off..

5. 56562

56562 xxx xxxxx

Avınız için tebrikler.

Resimsiz av raporu ile resimli olan arasında radyo ile TV kadar fark var gibime geliyor.

İmkanlar dahilinde fotoğraf ekleyebilirseniz memnun oluruz.

6. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    rambo1

insaallah ileriki raporlarda resim eklemeyide ogrenecegim:D rambo1 filmine gelince:ramboyu kel ve sisko,dusmanlarinida kunduzlar,yilanlar ve alabaliklar olarak dusunursek aynen oyle oldu bu balik avim.benden baska oltaci yoktu orada,ikide bir arkamdan dislek kunduzlar,ayilar geliyormu diye kollayarak balik tutmak gercekten korkutucu..

7. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    bow river,alberta

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Ağustos 2009
  8. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    fazli kardesimizin canadadaki ilk(basarisiz:D)alabalik avi

9. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    fazli ve veysel kardeslerin alabalik avi

10. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:

11. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    ogunku avimizda sadece 2kucuk cuttrout yakaladik,20ye yakin boyu 1mtryi gecmeyen yilan gorduk,benimle ilk defa baliga gelen fazli ve veysel arkadaslarimin yilanlarin coklugundan tirssalarda arkalarini donup kacmamalari takdire sayandir:D

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Adem merhaba, aynı dili konuşan insanlarla balığa gitmenin zevkini her daim yaşamanı dilerim.

Paylaşım için teşekkürler.:)

13. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    adem bey tebrik ederim gerçekten rambo gibiymişsiniz güzel bi av geçmiş daha güzellerini yakalarsınız inşallah resimleride olsun ama :)

14. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    sagolun forumdaslar,bu meraya ilk gittigimde cok guzel vuruslar aldim,30-40cm alalarla 7-8 defa bogustum,ogun 1tanesini(42cm)eve goturdum.veysellerle gittigimizde yukaridan cok sayida tekne,bot kendilerini akintiya birakip kimisi egleniyor,kimisi flyfising yapiyordu,herhalde baliklar rahatsiz oldu vurmadilar.

15. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    Alabalik avinda kullandigim 3kancali mepps lerin baliklarin agzina cok zarar verdigini gordum.bundan sonraki avlarimda ya kancalardan birini kiracagim,yada fly fishing denilen yontemle avlanacagim,fly fishing yonteminde 2 adet birbirinden iki karis uzaklikta tekli kancalar kullaniliyor,baliga cok daha az zarar veriyor.

16. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:

17. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    tesekkurler,ben erzurumu baba alalarin yatagi diye biliyorum,havasi soguk,rakimi yuksek,sulari buz gibi ve temiz,sizden de alabalik raporlari bekliyorum,rastgele.:)

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan