en son 06/05/2007 pazar günü arkadaşlarla beraber çanıllı barajına saat 06:00 civarında gittik gördüğümüz durumu hiç sevmedik çünkü geçenyıl gitiğimiz zamandan o güne kadar gölün suyu bayağı çekilmiş ve azalmış o anda umudumuz kırılıyordu ama biz turna için gelmiştik ve hemen yerlerimizi alıp oltalarımızı hazırladık ve at çek işlemine başladık hava biraz bulutlu olmasına rağmen arada güneş yüzünü gösterip bizi ısıtıyordu bir çok denememize rağmen daha oltamıza hiçbir şey vurmamıştı ve malzememciden aldığım yeni turna yavrusu olarak yapılmış sasimi denemek istedim ve on andan sonra heycanımız iyice artmıştı çünkü birkaç denememizden sonra balık vurdu tam kıyıya almaya çalışırken elimizden kaçırdık çok üzülmüştük ama içimizde sevinç duyguları da bulunuyordu çünkü bu yılki ilk balığımızı görmüştük ve mutlaka tutacağımızıda biliyorduk. düşüncelerimde de yanılmadım güneş üztümüze iyice gelmeye başlarken ben 4 numara mepsimi ( üzerinde değişiklik yaptığım fosforlu bant yapıştırarak yaptığım çünkü bayağı eskimiş mepsimdi ) değiştirerek suyun içinden gelişini seyrederek çekiyordum. güneşli havada suda durgun ise ortalama 5 6 metreden rahatlıkla görülüyor suyun içinde saat 11:15 sularında yine çekerken bir anda oltamın birden kasıldığını hissettim ve sonunda balığı görmemle heycanım birden artmıştı bunuda kaçırmak istemiyordum ve çok dikkatli olmaya çalıştım ve başarılıda oldum sonunda kıyıya aldım ve karşımızda 60cm lik benim için yılın ilk balığıydı ve büyük olamasınında ayrı bir heycanı vardı daha sonrasındada başka balık tutamadım ve günü bir taneyle kapattım.