Merhaba arkadaşlar; Başlıktan belli zaten balık yok malesef. Oysa ne hayallerim vardı Neyse sabah 5 gibi ben ve bacanağım yola çıktık batıkentten. Sabah kahvelerini yolda içtik. Çanıllıyada ilk gidişimiz daha yani bizler henüz acemi oltacılarızhihi Öyle böyle göleti gördük. Setin olduğu yerden başladık at-çek yapmaya tık yok. Dedik daha erken havada serin belki sonra çıkarlar ev sahipleri.hihi Yok abi gene yok gene yok. Oradan at çek yaparak adanın olduğu yere kadar akşama kadar taradık ve Bizden hariç en az 50 balıkçı vardı. 8-10 adet botla açılan vardı. Fakat nafile sadece 1 tek limit altı balık yakalayanı gördüm tekrar saldılar. O balıkta sadece 1 tane.. ÇANILLI BİTMİŞ BANA GÖRE.. HANİ TURNA BİTMEZDİ BULUNDUĞU YERDE DEMEKKİ NEYMİŞ BURASI TÜRKİYE HERŞEY OLUR .. BALIKTA BİTER GÖLETTE...
Merhabalar Arkadaşım ben bu sene çanıllıda karşılaştığım manzaradan dolayı neredeyse 10 yaşımdan beri tutkunu olduğum balık avından soğuyacaktım.Ekim ayının bir pazar günü arkadaşlarımla büyük umutlarla gittiğimiz çanıllı barajında olta atarken kıyıda yosunların arasında ölü vaziyette yirmiden fazla turna ve bir okadarda kadife balığı bulduk.Turnaların her biri 70 -80 cm boyundalardı.Emin ol kafayı yiyecektim ne oldu bu hayvanlara öldü diye.Sonradan ortabereket köyünden bir arkadaşla tanıştık.Arkadaşın anlattıkları resmen benim kanımı dondurdu ve beni kahretti.İnsan kılığındaki bazı yaratıklar (aslında söylenecek çok söz var)o güzelim baraja tüp atmışlar ve binlerce balığı küçük büyük demeden katletmişler.Toplayabildiklerini almışlar ama bir çoğuda suda kalmış.Muhtemelen o şerefsizler zehirli balıkları götürüp satacaklar ve Ankara insanına yedirecekler.Allah bu tür insanlara gereken cezayı mutlaka verecektir ama inşallah bana denk gelirler bir gün baksınlar o zaman kol bacak nasıl kırılıyor görsünler.Çanıllıya ben önümüzdeki 2-3 yıl artık gitmeyi düşünmüyorum.
Yalçın abi kaçak ağ atanlar yetiyordu zaten ,birde Elektrikle balık avlıyanlar,Tırıvırıcılar,Dinamitçilerden sonra Tüpçüler çıkmış.Sıradakini salakça icadı düşünmek bile istemiyorum.Onu yapanlar için tek dileğim inşallah kaza ile tüp patlarda gazetelerin 3. sayfalarına malzeme olursunuz.
Allah kahretsin öylelerini.. Ben balığın dibe indiğini kayaların altına girdiğini düşünmek istiyorum. İnşallah tüp olayı sadece söylentidir. Eğer varsada böyle bişey daha balık beklemeyelim çanıllıdan. zaten su iyice çekilmiş. Diğer balıklarda zehirlenmiştir. Fakat ben kıyıda hiç ölü balığa rastlamadım. iyikide rastlamamışım
Arkadaşlar, Bende inanın söylentilerin asparagas çıkması için çok dua ettim ama maalesef kaynaklar doğrulanınca ve sudan tüpler çıkınca hüsrana uğradım.Geçen yıllarda nice büyük trofeler yakalayıp keyifli günler geçirdiğimiz çanıllı barajının bu hale gelmesini hiçbir doğasever ve insan olanın kaldırabileceğini sanmıyorum.Tek tesellim barajın suyunun sulamada kullanılıyor olması ve sürekli bahar yağmurlarıyla sirkülasyon sağlanabilmesi.İnşallah baraj önümüzdeki yıllarda kendini yenilerde yine keyifli günler geçirir ve amatör balıkçı arkadaşlarımızla paylaşırız...
Arkadaşlar bence tüp olayı balıkçıları çanıllıdan uzaklaştırmak adına düzenlenmiş bir komplo olabilir. Şöyleki son zamanlarda av yasaklarına uymamak için ellerinden geleni yapanlar amatör balıkçıların bilinçlendiğini ve illegal bir olay gördüklerinde Jandarma' ya ihbar ettiklerini bildikleri için balıkçıları çanıllı veya diğer bir avlaktan uzaklaştırmak ve kendilerini rahatlatmak adına böyle bir yönteme başvurmuş olabilirler. Kimse yokken ağ, tırıvırı v.b. şeyleri kullanmak onlar için daha kolay ve zevkli olsa gerek diye düşünüyorum.
Durum vahim Muvaffak abi. Bakalım zaman neler gösterecek bizlere daha. İnşallah seneye yaza durum düzelir.
Abicim ben bu sene içinde bu baraja 3 kere gittim ve her gittiğimde ya bir ya da iki ekip vardı balık tutmak için gelen. Zaten köylünün baraja uğradığı yok. Ne bir bekçi ne de herhangi bir vatandaş gördüm baraja sahip çıkan. Ne kadar sahipsiz olduğunu bu haberden öğrenebilirsiniz.. http://www.kenthaber.com/ic-anadolu/ankara/ayas/Haber/Genel/Normal/aglara-takilip-can-verdi/8068fd81-2a4a-4ed0-8dbd-4d7985fcadd9
Bu baraj zaten sulama amaşlı iki hafta önce gittiğimde baraj yarı yarıya küçülmüş, 16 ad. motopomp saydım, buranın adı Asartepe sulama barajıdır, Çanıllı kasabanın adı.
Yazık olmuş baraj gölüne, orada tüp patlatıp gölü katleden kişileri tanır herhalde civar köylüleri. Dışarıdan gelen biriyse bilemeyiz tabii.. Eşkiya heryerde eşkiya..