arkadaşlar selamlar uzun aradan sonra müsait olabildim ve inşallah açılış yapmak istiyorum. Bu hafta sonu için kararsız kaldım. acaba çam,nıllıya mı yosksa kurtboğazına mı gitmeliyim? Bir de buralarda hangi malzemeyi kullanmam lazım? Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim?
turgay abi rapala hiç kullanmadım ama diğerlerini deniyeceğim. öncelikle canlı yem ancak 7-8 sene önce gölbaşında avlanırken bazı abiler canlı yemle çok büyük turnalar çekerlerdi. tıpkı sazan avındaki dip oltası gibi düzenek hazılıyorlardı. bir de zil takıp zilin çalmasını bekliyorlardı. ben bu tekniği deniyeceğim inşallah. bakalım ne olacak. yapay yemlerden tercihler ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
slm En güzel avcılık senin kendi bildiğin avcılığındır.Canlı yemle avlanırsan bence iyi,tercih dersen ben çanıllı derim.elinde 6 cm beyaz sasy varsa oda güzel.Rasgele
çanıllıda hep standart balıklar ama boş dönmezsiniz küçük de olsa tutarsınız balık ve çok kalabalık.Kurtboğazı ise sürprizlerle dolu bi yer çok büyük balıklarda tutabilirsiniz boş da dönebilirsiniz.Ama yem olarak en iyisi canlı yem şamandıralı. Rastegele
cumartesi sabahı kurtboğazına vardığımda çok şaşırdım. barajın yarısı gitmiş, su o kadar çekilmiş ki gözlerime inanamadım. geçen sene turna aldığımız yerlerde su yoktu. neyse hemen at çeke başladık ama nafile, tık yok. sonradan birkaç araba geldi. sanırım canlı yemle 2 3 tane almışlar. şu an sasi, meps, kaşık işe yaramıyor..... suyun biraz daha ısınması gerek...
mutlaka vardır ama zaman olarak erken gözüküyor geçen sene bolca almıştım hem de kiloluk... bu hafta sonu da çanıllıyı bi deneyeceğim bakalım ne olacak...
çanıllıda adanın kenarları birde savagın orada sansını dene derim.canlı yem olursa şansın artar.şimdiden rastgele...
Sevgili Taner, Balık her yerde var.. Teknik konusunda istediğin her soruyu sorabilirsin. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.. Ama kimse üstüne alınmasın Avlak paylaşımı yapmıyorum.. Çanıllı için farklı tiplerde kaşıklar tercih edebilirsin bir de canlı yem olarak salkım solucan kullanabilirsin (en az 3-4) (garip gelebilir ama bölge alışkanlığı) Kurtboğazında farklı bölgelerde farklı teknikler çalışıyor.. Genelde Rapala ve canlı gümüş+şamandra öneririm
bu pazar kurtboğazına gidicem 3 hafta aradan sonra bu sefer karşı kıyıdan ve canlı ile çalışçam bakalım ne olacak olursa bi durum burdan paylaşırız