Çanıllı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında vedatba tarafından paylaşıldı.

1. vedatba

vedatba

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 3.450
    Arkadaşlar bu gün itibari ile Çanıllı beldesinden ada tabir ettigimiz istikamete geçiş yolu D.S.İ tarafından kapatılacagı söylenerek ada tabir edilen mıntıkadaki amatör balıkçılar uyarılarak çıkartıldı bilgilerinize. Uyaran şahıslar uygulama yapmak maksadı ile kepçe ile geldiler 24/07/2007 günü gideceklere uyarım olsun.

2. serguzest

serguzest

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    2,5 kg turna
    Sagolasın verdiğin bilgi için ...

3. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Bilgi için teşekkürler.

4. prof_turna

prof_turna

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 4,5 kg.
    bilgi için teşekkürler vedat abi. bu aralar çanıllıya gitmeyi düşünüyordum durum hakkında değişiklik olduğunda haber verebilirsen çok memnun olurum.

5. vedatba

vedatba

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 3.450
    Yakup kardeşim 24/07/2007 den sonra gittinmi bilmiyorum ama ben 31/07/2007 sabah saat 06 da gitim 12.30 da göletten ayrıldım fakat sonuç iç açıcı olmadı benim için. Çanıllıdan gelip derelerden geçildikten sonra bahçe istikametinden gidilen yolu kepçe ile geçilemez hale getirmişler maksat nedir ne amaç ile kapatıldı bilemiyorum.

6. Volkan_06

Volkan_06

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan, 12 Kg.
    Vedat bey, 29-30-31/07/2007 tarihinde bizde çanıllıdaydık. Ada tarafı denilen bölgede kamp yaptık. Suyun içerisindeki yosunlaşma oranı aşırı dereceye ulaşmış. kenardan at çek yapmak neredeyse imkansız. Oltayı her suya attığında balık yerine yaklaşık bir iki kiloluk yosun çekiyorsun. Bizde Balık avlamak yerine 3 günlük bir kamp gerçekleştirdik. Botla balık tutanlar vardı. Tutulan balıklar çok ufaktı. Millet gözünün yaşına bakmıyor, sudan ne çıkarsa livara basıyor. Gidişat pek iç açıcı değil.

Yolun kapatılma meselesine gelince, ada tarafında meşelikler var, (yani daha önce çok vardı, şimdi bayağı azaldı) oraya arabayla giren kendini bilmez şahıslar (sözüm meclisten dışarı), meşelikleri yakmak amaçlı kesiyorlar, arabayla çiğniyorlar, çevreyi kirletiyorlar, doğaya çok büyük zarar veriyorlar. DSİ yetkilileride bu işe çare olarak çok fazla kişinin oraya girmemesi için (Önceleri araba girerken, o bölge ana baba günü olurdu, sizde bilirsiniz) bütün girişleri kepçe ile kazarak yolları kapatmışlar. Ada tarafına arabayla girmeyi imkansız hale getirmişler. Aslında herkes bilinçli olsa, çevreye zarar vermese, Çöplerini yanında götürse veya orada imha etse, ağaçlara zarar vermese böyle bir uygulamaya gerek olmayacak. Ama ne yazık ki böyle olmuyor, Kurunun yanında yaşta yanıyor. Çevreye duyarlı insanlarda bu işten zarar görüyorlar.

Bir yerde bu uygulama iyi olmuş. Biz her çanıllıya gittiğimizde etraf pislik içerisinde olurdu. Bu gittiğimizde etrafta fazla pislik yoktu. Çevre temizliği yaparken toplayacak fazla birşey bulamadık. Bu da işin iyi tarafı...

Size iyi günler dilerim...

Saygılarımla...

7. Linos100

Linos100

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Turna (47cm., ağırlık bilinmiyor)
    Geçen haftasonu Turna için Çanıllı'daydım... Volkan'ın da söylediği gibi, yosun çok fazla! Su çok çekilmiş... Daha önceki gidişlerimde 4 tane turnam vardı orada ama o gün bir tane bile vurmadı... Sanırım artık başka bir yer bulmak lazım! ;)