Merhaba Turna avında sezonu, evimize en yakın avlak olan Çanıllı'da açtık. İşim nedeniyle, öğleyin 12.00 gibi su kenarına ulaşabildik. Yanımda oğlum vardı. Baraj kenarı, adeta panayır yeri gibiydi. Yine de uzun bir yürümeden sonra, iki olta atacak kadar yer bulduk. Öğleyin saat 13.30'da ve akşam üzere 18,25'de olmak üzere iki tane 42-50 cm turna yakaladık. Geçtiğimiz hafta eli boş döndüğümüz Çanıllı'dan 2 tane turna ile sezonun siftahını yaparak dönmek, oldukça mutluluk vericiydi. Hem de akşama kadar yan tarafımızdaki ailenin 3 çocuğunun meraklı bir şekilde sürekli yanımıza gelip, gürültü çıkarmalarına rağmen. Maalesef fotoğraflarını çekme imkanımız olmadı. İnşallah bir daha ki sefere. Herkese bol şanslar Ebubekir Gülüm Sincan / Ankara
Çanıllı'ya sabahın 5'inde gittik yine yer bulamadık geçen sene. Barajda en az 10-15 bot vardı. Olta atacak yer bulamadık. En son yeter artık deyip oltacıların araya sıkıştık ama, malesef balık vurmadı. Sazancılar diziyordu 5-6 dip oltasını yanyana bize yer kalmıyordu. Hiç denetim yok, mahvediyorlar Çanıllı'yı. Siz yine nasibinizi almışsınız, ben daha canlı olarak turna görmedim .
Tebrikler. bende çanıllıdan bir türlü turna alamadım o yüzden turna için köprüköy tarafına gidiyorum.çanıllıdan her hafta değişik raporlar alıyorum ben bi türlü balık çıkan haftasını denk getiremedim. 2,3 kere gittim boş dönünce artık gitmiyorum zaten zaman kısıtlı.rastgelsin
çanıllıda fazla turna var yalnız kalabalık olur ve kıyı boyu turna cıkacak yerlerin önu hep otluktur köyun insanları o baraja fazlasıyla ağ atıyorlar butun zevkinizi kaçırabilirler cogunlukla turnanın cıktıgı yer ise çanıllı köyunun içinden geçin barajın ilk giriş yolundan girmeyin devam edin sagda baraja inen yollar var 3. sol yoldan inin barajın kenarına gelince hemen ön tarafınızdan deneyin atmayı en verimli ordan alınır
tebrikler ben pek çalışmıyorum orada nadiren atıyorum çok kalabalık ne zmaan olta atsam başkasının oltasına takılıyor
arkadaşlar,çanıllıya bizim arkadaş guruplarından son bir ayın içinde her hafta başka bir gurup gidiyor.fakat her giden ekip bir ile üç balık arasını geçen olmadı,meps-sasi-kaşık hepsi denendi.bence kesikköprü daha verimli. Birde gümüş ile balık avlayan akdaşlara soruyorum,bir balık avlamak için diğer bir balığı feda etmek doğrumu????
Bahsettiğimiz yem gümüş balığı ise bence feda edilebilir.bildiğim kadarıyla gümüş balığı çok fazla üreyen,diğer balıkların yumurtalarıyla beslenen ve fazla büyümeyen bir tür.ayrıca bu balık zaten doğası gereği diğer balıklara yem olmakda.ama bu balığın kancaya takılışı biraz canilik istiyor orası ayrı bir mesele...
sportif avcılık tabiki sahte yem ile yapılmalı ama bence turna için gümüş olabilir sonuçta turnanın doğal yemi değil mi
eski sazan avcıları,sazan azalıp turna avcılığına başladıklarında,alışkanlıklarını değiştirmeyerek mantarlı olta takımına devam etmekteler.Gümüşleri turna avına feda etmeyelim lütfen. Biz sportif avcılıktan tarafız,sportif avcılık malzemeleride meps-sasi-kaşık-rapala gibi ürünlerdir. Ayrıca balık avcılığının spora dönüşmesi için atçek yapmak ve yürümek gerekiyor, buda biz şehir avcılarına kilo kollestrol ve kalp sağlımız için çok faydalı.
çanıllı yakınlığı nedeniyle bilenin bilmeyenin tercih ettiği yer yani ayak altı oldu 30 nisanda gitmiştim bütün kıyılar ful dolu at-çek yapmak ne mümkün boş 1 metre yer bile yok piknik yapanlarmı,top koşturanlarmı,suya taş atanlarmı, etraf çöp,piknik atığı,onlarca dip ,onlarca canlı takımı vs vs ..... at çekle 1 adet 45cm civari turna oda iğne sırt yüzgecine takılmış şans yani etrafımdakiler başıma üşüştü aaaa turna at çekle hayret nasıl tuttun!!! abiya biz 10 tane olta canlıyla bir tane bile alamadık...... yani çanıllı kalabalık insan faktöründen dolayı pek tad vermez.
seneler önce bir gün çanıllıdayım 2 metre boş yer buldum at çek yapıyorum iki tane balık aldım biri ufaktı geri saldım birini alıkoydum adamın biri demezmi benim canlı yemli düzenek vardı sen benim balıkları aldın diye aptallaştım bi an sonra yapıştırdım lafı sen öyle koltukta otur bekle gelir balık diye ben daima atçek deniyorum daha keyifli hem spor oluyor canlı yem biraz tembel ve çabucak sonuca ulaşma isteğinden ileri geliyor sanki