Arkadaşlar Çankırı da çaydan Tatlı su kefali avına gitmeyi düşünüyorum. Bildiğim ancak söz konusu yer Çankırı olduğu için kene konusunda çok uyarı aldım. Mart ayında kene olur mu? Olursa da keneden korunmak için siz nasıl bir önlem alıyorsunuz? Bu konuda bana yardımcı olursanız gerçekten çok müteşekkir olacam. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. :thumb:
Kene,kan emerek beslenen bir parazittir.Dolayısıyla kanını emecek canlı bulduğu sürece hayatta kalır.Kış ortasındada olsa kene kapma riski vardır. Yumurtalarını otluk,ağaçlık gibi yerlere bırakır,hava sıcaklığı burada önem arz eder.yumurtaların çatlayıp,kene haline gelmesi için yaz ayları(mayısta başlar) sıcaklığına ihtiyaç vardır.
Sanırım avlakta kasık çizme giymek, veya en azından paçaları pantolonun içine sokmak gibi tedbirler ile riski azaltmak yeterli olur.
Ben de Çankırılı sayılırım. Nisanın sonlarına doğru genelde hep gideriz köye.. Köyün de yeşilliği boldur o dönemlerde ama keneye denk gelmeyiz. Lakin ova dediğim derenin olduğu yer daha da alçakta ve çok sıcak oluyor, akdeniz-ege iklimi gibi. İncir yetiştiren bile varmış . Yani dere kenarı sıcak olduğu için kenelerin daha erken çıkma ihtimalleri yüksek. Yani mart ayında da kene çıkma ihtimali var. Siz her ihtimale karşı en azından kasık çizmesi giyin derim. Uzun otların arasında da fazla durmayın.. Geçen yaz her balığa gittiğimde elime, bacağıma kene geldi. Ayrıca balığa nereye gidiyorsunuz? Profil fotoğrafınızdaki yer çok tanıdık geldi, Çankırı'da benim gittiğim hatta olta attığım yere çok benziyor . Aşağıdaki konu benim Çankırı'da yaptığım av, keneyi de görebilirsin . http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49321
Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Önlemimizi alacağız sonrası da Allah a Emanet. Gece de kamp yapacağımız için risk artıyor aslında ama bakalım. Kısmetimize kene mi balıkmı vuracak
merhaba ben aslen çankırılıyım kurşunlu ilçesnden. kene konusu çok risk teşkil etmiyor her yaz gderim ve bir çok yerinde av yaptım.sprey alın yanınıza yeterli.zaten tamamen korunmak imkansız .