Çankırı kefal avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ilkem07 tarafından paylaşıldı.

1. ilkem07

ilkem07 İLKER

Arkadaşalar çok isteyipte gidemediğim , avıma pazar günü itibariyle gittim , allaha şükür memleketim , boş çevirmedi baya güzel kefaller tuttum , birde aşşağıdaki resimdeki balığı tuttum ama sanki kefale benzemiyor bakarsanız mutlu olurum.

2. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    gövde yapısı kefal,derisi kadife,kafası sazan.:confused: kefallerin fotoğrafı yokmu ilker.? levrek çıkmadı herhalde?

3. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    bizim oralarda çok var o balıktan biz çay balığı diyoruz küçükleri iyide büyükleri çok kılçıklı oluyor ama lezzetlidir.küçüklerinide kızgın yağda kızartınca kılçıkları yanıyor ondan güzel oluyor.kızılırmak,gök ırmak,yeşil ırmak,bizim oralarda derelerde çaylarda ve göletlerde bolca bulunuyor

4. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    güzel avınız için tebrik ederim. kefalleri de fotoğraflayıp koysaydınız keşke. gözümüz gönlümüz açılırdı bu balık yokluğunda.

resimdeki balığı şiraza benzettim. ama ağız yapısını göremediğim için emin olamadım.

5. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    tebrik ederim resimdeki balık siraz balığı..

6. Metalist

Metalist Özkan

Av için tebrikler sevgili hemşehrim. Ben de Eldivan'lıyım.
    Çankırı'da sazandan başka balık olduğunu duymamıştım nerde avladığını ö.m ile atarsan uygun bir zaman balığa gitmek hem de memleketimi görmek isterim.

7. ilkem07

ilkem07 İLKER

Arkadaşlar avlakta inanın resim çekmek içimden gelmedi uzun zaman sonra balığa gitmişim 9 saat oltamın başından ayrılmadım , arabadanda baya uzaklaşmıştık , foto makinesi arabadaydı , tam akşam üzeri tuttum balıkları çekeyim dedim kış kıyamet koptu , direk ankaraya geldim , kefalleri bide resimdeki balıkları ayırdım yattım uyudum bu gün resimlerini çekiyim güzel kefallerin dedim bide baktım annem temizlemiş hazırlamış kısmet olmadı bu balığı çekebildim , zaten haftaya birdaha gideceğim inşallah bu sefer çok güzel bir foto albüm sunacağım size artı videoda çekeceğim.

Son düzenleme: 23 Şubat 2010
  8. nevzat42

nevzat42

Tebrikler.Resimdeki balık sıraza çok benzer ama ona ot sazanı derler.Ben de 1990 lı yıllarda Eskipazarda görev yaparken Soğanlı çayında yakalamıştım.Oltalar boş kalmasın.

9. ilkem07

ilkem07 İLKER

Abi levrek olan yeregitmedik gün kısa malüm , alabalığada gitmedik , mayıs gibi tebliğe uygun bir şekilde , üçünede gideceğim.

10. ilkem07

ilkem07 İLKER

Hemen koyayım ağız yapısınıda

11. ilkem07

ilkem07 İLKER

Ya aslında herkes gittiği avlağın adresini verse çok güzel olur fakat , bu konuda benim içim rahat değil , zaten balık türlerimiz bitmek üzere bi bakıyorum tırıfırı mıdır ne halttır millet atıp duruyor ,sonra onlar takılıyor , okadar balık ziyan oluyor , kimseye güvenemiyorum bazı gizli avlaklarında gizli kalmasında yarar olduğunu düşünüyorum , herkes oltayla tutsun bin kişi tutsun , bir tırıfırı bin kişiye bedel inanın , hele o ağ yokmu kafayı yiyeceğim sanki bana tatlı su kefalinin ticaretini yapıyolar , be kardeşim 10 tane tut oltayla tut ailene yedir , 100 150 tane balığı nerene sokacan , beyin yokki adamlarda , araştırma ruhu yok, sabır yok, en önemliside hayvan doğa sevgisi yok , içip içip bira şişelerini suya atıyorlar,çocuk bezlerini fırlatıp atıyorlar , aptal insanlar senin çolun çocuğun bu doğaya hasret kalacak balığı sadece marketlerde bulacak , o yüzden sözüm meclisten dışarı ben avlağın gizli kalmasının yanındayım .

12. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    tatlısuda genelde taşlık kesimlerde bulunan bir balıktır. Eti az kılcıklı ve lezzetlidir. ismide Miriyana dır ;)

13. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    bravo İlker helal sana :)

14. Metalist

Metalist Özkan

15. ilkem07

ilkem07 İLKER

Ordaki mesajlarda sadece beldenın ısımlerı yazılı , avlağın acık adresı yokkı , benım dedıgım yerlerı o yazımdan gıdıpte bulan olamaz.Uçsuz bucaksız ırmak göl el değmemiş yerler mevcut hangı balık nerden cıkıyor , kımsenın bılmedıgı yerler nereler , onlar bende saklı ,

Yoksa melan çayı , soğanlı çayı herkes bilir buraları zaten , herkesın bıldıgı yerlerdede pislikten geçilmiyor , benim amacım tek tük kalmış yerleri batırmayalım ,

AYRICA sözüm meclisten dışarı dedim cümlemde dikkat ettiysen , bu forumdaki arkadaşların bir çoğunun nekadar biliçli seviyeli insalar olduğu ap açık ortada.

16. ilkem07

ilkem07 İLKER

Arkadaşlar forumdaki albeton nickli ali abimle yarın kefale gidiyoruz inşallah elimiz boş dönmeyiz , sonucu bu başlık altında yazacağım

Son düzenleme: 28 Şubat 2010
  17. LapinCash

LapinCash

Banada siraz gibi geldi.Diğer adıda dere balığıymış.

18. beesyo

beesyo Bekir

Favori Kamış:
    dip oltası, makaralı olta
    En İyi Avı:
    Turna 92 cm,
    balık siraz kardeş. hatta bekir balığıda derler benlede dalga geçerler adaşın diye:::))) tebrikler güzel av olmuş..

19. bjkf1mgp

bjkf1mgp fatih

merhaba

bu balık galiba israil tarafından balık yumurtalarını yemesi için sazanvs ... genetiğiyle oynanmış bir sazan türü . bunu kızılırmak ın yukarı bölgelerindede görebilirsiniz. Allahtan orada turna varda bu balık fazla zarar vermiyor. gökkuşağı alabalığı gibi bunu herzaman avlayabilirsiniz. ekonomik değeri yok. lezzeti de yok. bolca avlayın yem yapın. saygılar;) ;)

20. ilkem07

ilkem07 İLKER

Ben sizin tahmin ettiğiniz gibi olduğunu düşünmüyorum , kefallerden sonra onlarında tadına baktım gayet güzel iştahla yedim , siraz olduğu konusunda arkadaşlar hem fikir zaten