Canli balikmi-rapala veya kasik mi?????????

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikicimurat tarafından paylaşıldı.

1. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    Ben genellikle canli baligi tercih ediyorum,,,sansi insanin %60 daha fazla
    oluyor gibi geliyor..bilmem sizler ne dusunuyorsunuz

2. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Murat abi bencede en iyisi canlı yem canlı yemle alamazsan hiç birşeyle alamazsın

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bence de canlı balığın diğer yemlere göre her zaman şansı daha fazladır..

4. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Bence tartısmaya bile gerek yok diyecegim ama bazı arkadaslar rapalayla da siir yazıyorlar o yuzden haksızlık etmeyeyim..

5. Lüfer

Lüfer Kerem

Favori Kamış:
    Lineaeffe all around carbon spiral 150-300g 3.50
    Favori Makine:
    Okuma impact im-65 machine high performance
    En İyi Avı:
    Lüfer
    yaw canlı balığı nerden bulayım ben şimdi.ben valla kaşık atıyorum.canlı balıktan daha parlak valla öyle bir yapuşıyoki kaşığa nerdeyse senide alacak denize çekecek.

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Yerine göre değişir bence.BAzen kaşık canlısından daha iyi iş yapıyor.

7. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Sıralamaya koyarsak;
    1-Canlı balık
    2-Rapala
    3-Sasi veya kaşık.

8. ozan

ozan Ozan

ne avlamaya çalıştığımıza ve zamana göre değişir

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    balık bolsa kaşık rappala, azsa canlı, canlıyla %50 şansınız var, rappalayla kaşıkla %20 yi geçmez, 2 balık varsa 1 tanesini canlıyla alırsınız, ama 100 balık varsa 20 tanesi garanti olucağı için canlıyla uğraşmak zaman kaybı

10. Marmara için fikrim:

1.sırada kesinlikle canlı yem derim.Geçen hafta lüfer için canlı izmarit avlarken 15-20 tane izmariti çekerken hep yarısını çektim .lüferler tam çekmeme izin vermedi.hemen kaşık ve rapala ile atçek denedim tık demedi .Levrek için ise ilk sırada ilarya(gamit) ikinci sırada kibrit kutusu büyüklüğünde sarpa ve son olarak kumluk alanda gelincik yada iskorpit i tercih ederim.

2.sırada levrek için kaşık özellikle albanın 2 numarası(iğneyi büyüterek kullanmak gerek) en çok verim aldığım sahtedir.Fakat kullanacağınız yerde sağlam esintinin (dalganın olması şart).birde belirtmeden geçemeyeceğim bir noktada bu kaşık sığ sularda çok verimli.levreklerin %90'ı kıyıya 3-4m kala ve 40-50cm derinlikte yakalanıyor.bu nedenle kendinizi göstermemek ,ayakta durmamak esastır.çakıllık,otluk avlaklarda insanı şaşırtan verimi olabiliyor.

3-rapala ve diğer markaların sahteleri ile pek verim alamadım marmarada.Fakat youzurının beyaz 8-9cm boyunda kafa kısmı kırmızı bir sahtesi vardı birtek onunla güzel av yaptım şuan bir balıkla beraber marmarada dolaşıyor:(
    modelini bilmediğim için tekrarda bulamadım ancak aldığım yere gidersm bulabilkirim sanırım

4-silikon zarganalar da oldukça verim lidir .ragleu 14 numara ençok tutulan boy olup av verimi iyidir.derin sularda iyi av vermektedir.levreğin irilerini yakalamak için oldukça kullanışlı.hele su biraz bulanıksa av hemen hemen garanti.

5-aslında bu yöntemde bir çeşit canlı yem yöntemi balık yerine canlı kaya karidesi kullanılır.derin ve durgun sularda kullanılan ,havaların soğumasıyla (kıra düşmeye başladığı dönemler tam zamanı..ekim,kasım) kullanılır.karidesler iri olmalı.yediğimiz karides boylarında olanlar gece fener-kepçe yardımıyla toplanır.sabah gün ağarırken av başlar 0,25 sağlam misinaya 1 numara iğne takılır .canlı karides kuyruk kısmından iğneye geçirilir ve mümkün olduğunca ileri atılır.asla misina gergin tutulmaz karides misinyı sürüklerken dibe doğru dalar.dipte levrek var ise yüzeyde dolaşır ve levrek yemi gördüğünde asla affetmez.3-5m götürmesine izin verin ve tasmayı vurun.Misinanız sağlamsa balığı suyunda yorarak çekin ve kepçe ile alın.bu yöntemle harika avlar yapmak mümkün.Karides yaralanmış,doğal gibi yüzemiyorsa yem hemen değişmeli.genelde bir yem 3 kez bilemedin 4 kez kullanılabiliyor.sonra yüzemediğinden av vermiyor

6-ve en son en favori levrek için canlı yem fare...fındık faresi;)
    fare sayınız kadar levrek banko..fakat bu yöntem sitede tartışmaya sebep olduğundan detay vermeyeceğim.;)

Son düzenleme: 17 Eylül 2007
  11. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    bizim orada hep canlı yemle yakaladık lüferleri...Lüfer çok olduğunda balık çiftliklerinde havuzun içinden çipura levrek çıkartıp onu takıyoduk oltaya hemde 300-400 grlık balıkları..AMa gamit varken bunlara gerek yok...Bİ keresinde sırtı çekerken 3gamiti kaptırdık sonra tekrar havuza çıktık gamit yakalamak için...ama sadece bi tane yarım kilodan fazla bi kefal yakaladık...Bizde gene şansımızı deniyelim dedik ve daha çıkarçıkmaz anında vurdu hayatımda gördüğüm en büyük balıktı galiba o ..Yaklaşık 10 kg vardı baya çektik ama çelik teli kopardı :(