Merhaba arkadaşlar. Geçen akşam yem olarak sadece canlı teke kullandım. Bu tekeleri akşam üstü 16:00 sularında topladıktan sonra orta boy bir kavanoza koydum. Daha sonra akşam 19:00 sularında avlanacağım bölgeye gittim. Burada kavanozun suyunu tazeledikten sonra tekelerim gece 23:30 doğru bitti. Lakin bu saate kadar tekelerim hayattaydı. Belki daha uzun bir sürede dayanabilirdi. Benim sormak istediğim bu tekeleri deniz suyuyla doldurulmuş bir akvaryumda ne kadar süre canlı tutabiliriz? Veya daha uzun süreler için başka yöntemler varmı? Bilgisi olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Slm teke sayısına göre daha büyük bir kap kullanabilirsin. denizin içinde kalmak kaydıyla (bidonun her yeri delik) 1 haftadan fazla canlı kaldıklarını gördüm
mehaba,tekneyle avalnığımızda genelde yem olarak canlı teke kullanırız ve tekeleri her yeri delinmiş bir bidonun içine koyup ki biz buna patlak deriz.denize bırakırız çok uzun süre canlı kaldığını göreceksin .saygılar...
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Lakin kıyıdan avlandığım için böyle bir imkanım yok. Tekeleri evde canlı tutup ava ihtiyacım kadarını götürmek istiyorum. Bunun için tavsiye edebileceğiniz bir yöntem varmı? Tekeler 1 gün yaşasa yeter yani.
Teke Merhaba kardesim basit bir 100 litrelik Akvaryum, Bidon veya baska bir kapta olabilir. Icine deniz suyu ve Denizden getirdigin yosunlu bir kac tas. Bir kac deniz Bitkiside olabilir. Birde suyu devir daim edecek kücük bir pompa taktinmi Tekeler birak bir kac günü bir kac hafta canli kaliyor. Rasgele
benim saklama şeklim : 3-5 kglik kabın içine bildiğin kavak talaşını doldur. yemleri talaşın içine göm. üzerine nemli nir bez ört. talaş kuru olsun . 1 gün yaşar tekeler. hava sıcaklığıda önemli tabi. ama bu havalarda çabuk ölmez teke. dene ve gör.
orta boy bır akvaryum da hava motoru oldugu sürece suyun sıcaklığı ve temızlığı kontrol edılerek bır kaç hafta yaşayabılırler...aynı şeyi yengeç için ben yapıyorum.sonuç mükemmel...
Yengec Merhaba Ömer Yengecte Akvaryumda cok fazla su olmuyacak. Ve birde Yengeclerin su üstüne cikabilecekleri bir tas veya benzeri bir Platform oldumu tamam. Ben Yengecleri taze balik artiklariyla besliyordum. Aylarca sorun olmuyordu. Rasgele
Arkadaşlar kısa zamanda göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Aradığım cevap tam olarak buydu. Acaba tekelerin yaşam koşulları nasıldır? Suyun sıcaklığı nasıl olmalı, arasıra güneş görmeleri gerekir mi?, sadece ekmekle beslenseler kafi olur mu?
Teke Günes görüp görmemesi önemsiz. Önemli olan su sicakligi! 16-22° en ideali. Yem olarak Izmarit, Istavrit,Sardalya, Hamsi ne bulursan. Findik büyüklügünde 3-4 parca attinmi, tamamdir. Ekmek attinmi, ne hikmetse cok cabuk ölüyorlar. Rasgele
evet Mürsel Abi, doğru söylüyorsun.bende o şekilde yapıyorum ama onu yazmayı unutmuşum. besin içinse çok az miktarda vermek gerekiyo. yani tahmin ettiğinizden çok az. çünkü su kirlenirse bu aç kalmalarından çok daha ölümcül olur.
Aynen her zaman siyahlar daha makbül... Ama her zaman canlı bulmak biraz güç. Teke çiftliği mi kursak ne yapsak
Tarifi güzelde.... N@mik bir de sunlarin Resimlerini koysaydin. Bilmeyen Arkadaslarimiza yardimci olurdun Rasgele
bu denizde cıkan teke tatlısuda olan hakkında bir bilgim yok ben bunu eşkine ve levrekte kullanıyorum tabii başak birçok balıkta kullanılıyor
Sevgili Erdem Eklemiş olduğun resimdeki yem TEKE değil MAMUN'dur... Şayet bulursam TEKE ve MAMUN resimlerini ayrı ayrı ekleyeceğim.. Umarım bana darılmazsın...
tekenin bide enine halka gibi cizgilisi var renkli oluyor. Burda japon diyoruz onlara. Ölmeleri için ilk etken sıcaklıktır. Küçük bir kovayı kevir gibi yapıp ip bağlayıp denize atarım, lazım kadarını başka kaba koyar kullanırım. Hadi bakalım ilk fotoyu kim koyucak