Canlı Yem ve Solucan Kullanmama Kararı Aldım

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında avcı22 tarafından paylaşıldı.

1. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Bundan sonra balık avında solucan ve canlı yem kullanmama kararı aldım.İçim elvermiyor artık.

2. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    İsabetli kararınızı destekliyorum

3. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Mesut bey merhaba..

Icinizin el vermedigi konuyu paylasabilirseniz neden kullanmama karari aldiginizi ogrenebiliriz dusuncesindeyim.

Bizde denizlerde canli cikarip kullanmaktayiz, konu tatli su icin acilmis olsa bile sonucta canli canlidir.

Ayrica bu tur benzer konulari sitede gordum gibi hatirliyorum ama...... :confused:

4. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Karara saygı duymak lazım...
    Duygusal davrandıgınızı sanıyorum ama bu doganın bir kanunu küçük balık büyük balıga yem olur. Kucuk canlılar da buyuklerine yem olurlar değilmi?
    Böyle düşünüp avınızda kullanacagınız yemi bunun dogurultusunda seçiniz :) ki duygularınızı da tetiklemesin :) iyi günler saygılar

5. Okan_uA

Okan_uA .

Neden isabetli kararmış ki ben bunu anlamdım.Ama tabi bu sizin görüşünüz ise o size kalmış ama yapay olan canlıyı her zaman için aratır.Yüzde 90 kural bu.

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    eğer tatlı suda levrek turna yayınve belkide sazan ın yakalamak istersen mecburen solucan ufak balık ve cank-lı yem kullanacaksın.eğer acıyorsan cansız yemde kullansan balık yakalıyorsun onunda canı acır.bu yüzden eğer balık tutacaksan yem önemli değil önemli olan iyi balığın nasıl tutulduğudur.sadece tırıvırı ve yasak yem ve oltalar kullanmadığım sürece acımaya gerek yok diye düşünüyorum

7. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Ben bu işi hobi olarak yapıyorum.Doğa ile iç içe olmak,dünya işlerinin getirdiği stresten arınmak amacım.Yem olarakta kaşar,ekmek,yapay yemler,bunların yanında ölü olmak şartıyla karides,boru kurdu,sülünes,zargana,sardalya vb.yemler kullanacağım.Yetmez mi?Varsın balık tutmayayım.Stresimi atayım yeter.

8. Okan_uA

Okan_uA .

Katılıyorum.

9. Okan_uA

Okan_uA .

İşte bu iyi oldu.Ayrıntılı mesaj geldi.
    Konunun ilk mesajında öyle yazınca tabi ki bu kararınız ilginç gelmişti ama şimdi demişsiniz farketmez gelmezse gelmesin ben ölüyken kullanacağım nasılsa bu bir zevk hobi.
    Bu yüzden birşey diyemem orası size kalmış.

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Bende benzer cümleler kuracaktım.

Haklısın Gökhan.

11. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Kararınıza saygı duyuyorum. İçiniz elvermiyorsa kullanmayın. Bu en doğal hakkınız.

12. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Tabii ki hepimiz kurallara uymak koşuluyla kendi felsefemize uygun avlanma yöntemleri kullanıyoruz. Arkadaşımızın görüşü kendine göre doğrudur.;) Konuya değişik açılardan bakılabilir. Mesela, balıklarla bizim aramızdaki mücadele yakalama-yakalanmama mücadelesi. Biz onlara sevceklerini umduğumuz yemleri sunarak yakalamaya çalışırken, onlar bizim yemlerimizi alıp yakalanmama mücadelesi veriyorlar. Sadece plastik, metal v.s suni yemlerle onlara aslında hiçbirşey vermeden avlanmaya çalışmak (özellikle tatlı sularda alabalık hariç) haksızlık gibi geliyor. Doğal ve canlı yemlerle avlanırken onların da bizim yemlerimizi kapmaları, ufak balıkların yemlerimizi didikleyerek beslenmeleri amatör avcılığı daha hoş hale getiren detaylardan değil mi sizce?
    Av sahalarımıza gittiğimizde gördüğümüz bir poşet, pet şişeler ne kadar rahatsız edici değil mi? Peki bizim onların yaşadığı sularda bıraktığımız suni yemler, plastikler rahatsız edici değil mi?

13. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Gereksiz yazmışım.

Son düzenleme: 29 Mart 2009
  14. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Sadece plastik yem demedim.Doğal yemlerden de bahsettim.Çevre kirliliği yüzünden Tatlı su avına gitmiyorum artık.Etraftaki pislikler yüzünden hevesim kaçıyor.Tarcan Bey düşüncelerinizi ifade ederken saygı çerçevesinde söylerseniz sevinirim.Düşüncelerimle dalga geçer gibi ifadeler kullanmanız beni üzdü.

15. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Düşüncelerim benimdir.Burası bir paylaşım sitesi.Siz düşüncelerinizi paylaşmıyorsunuz diye benimde öyle yapmam gerekir diye bir kural varsa söyle paylaşımda bulunmuyalım.2006 yılından beri bu sitedeyim.Bu forumlardan birçok şey öğrendim.Sabah sabah canımı sıktınız.

16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    hayırlı olsun kardeşim

17. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Mesut kardeş,
    Gereksiz yazmışım.

Düzelttim. pardon.

18. simendifer

simendifer Sennur

Canlı yem kullanıp kullanmamak, tebliğde belirtilmiş olan maddeler dışında göreceli bir kavram arkadaşlar. Bu durumda kararlara saygı duymaktan başka yapılması gereken bir şey yok elbette. Nasıl rahat edecek ve mutlu olacaksan öyle yap tabii ki sevgili Mesut. Hayırlı ve uğurlu olsun yeni kararın. :)

19. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

düz mantık yaparsam ölü yemle tutulan balık canlı olacaktır. sonuç bir canlının yine ölüm sebebi siz olucaksınız. bu durumda saçma bir düşünce gibi geliyor düz mantığıma. tabikide siz bilirsiniz :)

20. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Hevesin kaçmasın. Çevre kirliğiliğiyle mücadele hapimizin Biz de her ava gidişimizde bizden öncekilerin bıraktığı çöpleri topluyoruz. Bir gün utanır da bırakmazlar diye. Usanmadan-yıllardır. Sadece plastiği kastetmediğini de biliyor ve duydularına saygı duyuyoruz. Konutu açan her ne kadar siz olsanız da bu konuda her arkadaşımızın farklı görüşleri vardır. Kendinize karşı olarak değerlendirmeyin. Tabiiki doğal yemin ille de canlı olması gerekmez. Bu sadecebir tercih meselesidir.