Mesut bey merhaba.. Icinizin el vermedigi konuyu paylasabilirseniz neden kullanmama karari aldiginizi ogrenebiliriz dusuncesindeyim. Bizde denizlerde canli cikarip kullanmaktayiz, konu tatli su icin acilmis olsa bile sonucta canli canlidir. Ayrica bu tur benzer konulari sitede gordum gibi hatirliyorum ama......
Karara saygı duymak lazım... Duygusal davrandıgınızı sanıyorum ama bu doganın bir kanunu küçük balık büyük balıga yem olur. Kucuk canlılar da buyuklerine yem olurlar değilmi? Böyle düşünüp avınızda kullanacagınız yemi bunun dogurultusunda seçiniz ki duygularınızı da tetiklemesin iyi günler saygılar
Neden isabetli kararmış ki ben bunu anlamdım.Ama tabi bu sizin görüşünüz ise o size kalmış ama yapay olan canlıyı her zaman için aratır.Yüzde 90 kural bu.
eğer tatlı suda levrek turna yayınve belkide sazan ın yakalamak istersen mecburen solucan ufak balık ve cank-lı yem kullanacaksın.eğer acıyorsan cansız yemde kullansan balık yakalıyorsun onunda canı acır.bu yüzden eğer balık tutacaksan yem önemli değil önemli olan iyi balığın nasıl tutulduğudur.sadece tırıvırı ve yasak yem ve oltalar kullanmadığım sürece acımaya gerek yok diye düşünüyorum
Ben bu işi hobi olarak yapıyorum.Doğa ile iç içe olmak,dünya işlerinin getirdiği stresten arınmak amacım.Yem olarakta kaşar,ekmek,yapay yemler,bunların yanında ölü olmak şartıyla karides,boru kurdu,sülünes,zargana,sardalya vb.yemler kullanacağım.Yetmez mi?Varsın balık tutmayayım.Stresimi atayım yeter.
İşte bu iyi oldu.Ayrıntılı mesaj geldi. Konunun ilk mesajında öyle yazınca tabi ki bu kararınız ilginç gelmişti ama şimdi demişsiniz farketmez gelmezse gelmesin ben ölüyken kullanacağım nasılsa bu bir zevk hobi. Bu yüzden birşey diyemem orası size kalmış.
Tabii ki hepimiz kurallara uymak koşuluyla kendi felsefemize uygun avlanma yöntemleri kullanıyoruz. Arkadaşımızın görüşü kendine göre doğrudur. Konuya değişik açılardan bakılabilir. Mesela, balıklarla bizim aramızdaki mücadele yakalama-yakalanmama mücadelesi. Biz onlara sevceklerini umduğumuz yemleri sunarak yakalamaya çalışırken, onlar bizim yemlerimizi alıp yakalanmama mücadelesi veriyorlar. Sadece plastik, metal v.s suni yemlerle onlara aslında hiçbirşey vermeden avlanmaya çalışmak (özellikle tatlı sularda alabalık hariç) haksızlık gibi geliyor. Doğal ve canlı yemlerle avlanırken onların da bizim yemlerimizi kapmaları, ufak balıkların yemlerimizi didikleyerek beslenmeleri amatör avcılığı daha hoş hale getiren detaylardan değil mi sizce? Av sahalarımıza gittiğimizde gördüğümüz bir poşet, pet şişeler ne kadar rahatsız edici değil mi? Peki bizim onların yaşadığı sularda bıraktığımız suni yemler, plastikler rahatsız edici değil mi?
Sadece plastik yem demedim.Doğal yemlerden de bahsettim.Çevre kirliliği yüzünden Tatlı su avına gitmiyorum artık.Etraftaki pislikler yüzünden hevesim kaçıyor.Tarcan Bey düşüncelerinizi ifade ederken saygı çerçevesinde söylerseniz sevinirim.Düşüncelerimle dalga geçer gibi ifadeler kullanmanız beni üzdü.
Düşüncelerim benimdir.Burası bir paylaşım sitesi.Siz düşüncelerinizi paylaşmıyorsunuz diye benimde öyle yapmam gerekir diye bir kural varsa söyle paylaşımda bulunmuyalım.2006 yılından beri bu sitedeyim.Bu forumlardan birçok şey öğrendim.Sabah sabah canımı sıktınız.
Canlı yem kullanıp kullanmamak, tebliğde belirtilmiş olan maddeler dışında göreceli bir kavram arkadaşlar. Bu durumda kararlara saygı duymaktan başka yapılması gereken bir şey yok elbette. Nasıl rahat edecek ve mutlu olacaksan öyle yap tabii ki sevgili Mesut. Hayırlı ve uğurlu olsun yeni kararın.
düz mantık yaparsam ölü yemle tutulan balık canlı olacaktır. sonuç bir canlının yine ölüm sebebi siz olucaksınız. bu durumda saçma bir düşünce gibi geliyor düz mantığıma. tabikide siz bilirsiniz
Hevesin kaçmasın. Çevre kirliğiliğiyle mücadele hapimizin Biz de her ava gidişimizde bizden öncekilerin bıraktığı çöpleri topluyoruz. Bir gün utanır da bırakmazlar diye. Usanmadan-yıllardır. Sadece plastiği kastetmediğini de biliyor ve duydularına saygı duyuyoruz. Konutu açan her ne kadar siz olsanız da bu konuda her arkadaşımızın farklı görüşleri vardır. Kendinize karşı olarak değerlendirmeyin. Tabiiki doğal yemin ille de canlı olması gerekmez. Bu sadecebir tercih meselesidir.