canlı yem

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hocca tarafından paylaşıldı.

1. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Canlı yem saklamak için küçük 5lt lik bir suyu idare edebilecek pilli motor arıyor idim.Ankara da ulusta akvaryumcular da buldum pahalıda degil 12ytl.Arayan arkadaşlara duyurulur.Sanırım bundan sonra taşucun da levrek avım daha bir zevkli olacak bütün arkadaşlara bol sans ve keyifli avlar.

2. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sayın Hocca
    Canlı yemi akarsu/gölet ten başka bir akarsı/gölet e taşımak doğru değil ,sizde taktir edersinizki herhangi bir virüsü bilmeyerekte olsa diğer yere balık yoluyla taşımış oluyorsunuz.
    En doğrusu nerde avlanacaksanız ordan temin etmeniz en doğru olanıdır,eğer bir yerde turna varsa muhakkak gümüşte vardır.

Segiyle kalın

3. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Eksik anlattım galiba. Taşucun da mersin silifke de denizde balıga gidiyorum.İskede de yemlik balık tutuyorum ne zaman gerektigi de hiç belli olmuyor .At çek yöntemi ile avlanıyorum bazen çok iri levrekler oluyor sahte yemi almıyor bu zamanlar da kullanmak için ve yemi canlı tutmak için motor gerekti.onu anlatmaya çalıştım olur ya butip bir motor arayan var ise bilgilendirmek istedim. Yoksa kılcahamam da kirmir de tutulan bir balıkla çamlıdere barajında av önermek gibi bir düşüncem yok
    .

4. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Nasıl bir motor bu detaylarını anlatıp,mumkunse foto koyarmısınız..Acıkcası ilgimi cekti..Faydalanmak isterim..Tesekurler..

5. vedatba

vedatba

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 3.450
    Normal akvaryum komprosörünü düşünün bunun iki adet büyük pil ile çalışanı bir pompa yanlız tutmuş oldugunuz gümüşlerin içine mutlaka yaklaşık 15/16 saat sogutabilen sogutuculardan koyun degilse gümüşler 1 saat ten fazla yaşamıyor bu pompalar av bayii lerinde satılıyor sogutucularda büyük marketlerde var.

6. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Kompresor hava vermek icin mi akvaryumlardaki gibi..

7. vedatba

vedatba

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 3.450
    Evet Hakan kardeşim hava vereceksin dedigim gibi birde hava vermez isen dahi mutlaka suyu sogutacak nesne koy canlı yemlerin bulundugu her nede muhafaza edeceksen.

8. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Sogutucu dedigin buzlukların icine konan mavi plastiklerde olsa gerek:confused:

9. vedatba

vedatba

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 3.450
    Evet uzun süreli canlı kalması için mutlaka o dediginiz mavi sogutucudan kullanın degil ise ilk 1 saatten sonra resmen kendileri intihar ediyor bir eczacı ve aynı zamanda amatör balıkçı arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu mavi sogutucudan (egerki canlı yem ile avlanacaksam) kullanıyorum. Çünkü ısı ufak muhafaza kaplarında çok daha yükseliyor mart ayında dahi köpük tabir edilen muhafaza kaplarında canlı yem ölümleri gördügümden canlı ile balık avına gitmedim arkadaşlar arasında böyle bir olay başıma geldigini söyleyince bu öneride bulunmuştu ve faydasını gördüm en azından kullanılmayan canlı balıkları tekrar suya iade etme şansı oluyor.

10. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Ben yengeçleri bir yogurt kabının icine koyuyorum,içine bir parca sunger atıyorum ve cok hafif ıslatıyorum..Dısına bir kap daha koyup onun icinede dediginiz plastikten ve buz koyuyorum..Bir haftadan fazla yasıyor her balıga giderken yemciye ugramaktan kurtuluyorum..

11. vedatba

vedatba

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 3.450
    Dogrudur yani sonuç hava + (bilhassa bu günlerde canlı yemler) için ufak muhafaza kaplarında serin su.