Canlı yüzdürme(canlı yem)

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında mehmet0625 tarafından paylaşıldı.

1. slaymer_007

slaymer_007 FAHRİ DOĞAN

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    sevgili lepistes bir fark var olalaı genelleme , canlı yem(balık) predatörlerde kullanılır konu bu.. yani bir karagöz için balık kullanmazsın..sadece predatör avcılıgı söz konusu..

eger hepsini canlı olarak kabul ediyorsan o zaman balık ta yemiyeceksin tavukta dana etide? ;) :D :D :D :D ekmeğe otlara talim...:D :D

3. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    Muvaffak abi,

karagözü de başka bir canlı ile avlamıyor muyuz ?

o halde canlı hayvanların yem olarak kullanılmasına karşı olanlar bunu da hesaba katsın diyorum..

konu vejeteryanlığa nerden geldi anlamadım :)

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Olayı biraz biyolojik - biraz felsefi boyutlara götürürsek , forumun amacı dışına çıkılır..;)

en iyisi canlı yemdeki , Etiklik kavramını kişiye bırakamak ...:rolleyes:

5. melih ergin

melih ergin melih

bencede böyle:::
    balıkcılıga zarar verecek bir durum varsa yapılmamalı ..misal..canlı bir zarganın canice kuyruguna ve sırtına çift igne batırmak gibi bir durumsa vicdanen düşünülmeli vede bir balıkcı ruhu ile.neden, o zarganla lüferi tutamama ve ikincisini takma ihtimali var burda dur şimdi .zarar ve ziyan verdin.bunda sahte daha dogru galiba diyeceksin o ziyan ettigin iki zargananın üremesi sonucu binlerce zargan üreyecek ve tabi bu balıkla beslenen canlıların nesli cogalacak ve bizde bu balıkcılık hobisini devam ettirip burada paylasımlar yapacagız .vs..gibi yani anlatmak isteddigim sil sile kanunu doga ve yasam kanunu ..biraz daha dikkatli ve hassas davranılmalı bu husus da yerinde ve zamanında canlı yem de kullanılşabilir tabi mesela yayın balıgına danaburnu gibi .biraz bencil diyeceksiniz ama balıkcıyım deniz benim hayatım dana burnu beni ilgilendirmez ama zargan bizim katagoride :)

6. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    arkadaşlar bende o günahı işledim ve kancaya canlı yem bağladım. balık tutamadım, kendimi bin pişman hissettim. Bir amatör olarak mufi ye katılıyorum ve şunu ekliyorum, yiyemeyeceğin ya da yemiyeceğin balığı suya bırak ki senin vicdanın rahat etsin. Tak. yem olarak bir tane balık tak ama ziyan etme yaşamak ununda hakkı, onunla oyun oynama, ihtiyaç başka birşey. Allah insana ihtiyacı kadar kullanma hakkı vermiş.
    Bak sana tavsiyem, ucuna sardalya bağla, Iskenderun gibi yerde sardelya çok iyi iş yapar canlı olması şart değil, hem ucuz hemde akdenizde az bulunmasından dolayı avcı balıkları kokusu ile cezbeder. senin takacağın canlıdan daha iyi iş yapar. zaten canlısı iki-üç at çekten sonra kancadan kopacak, canlılığını yitirecek ziyan olacak.
    ben kendi görüşlerimi söyledim, herkesin ayrıca görüşüne saygı duyuyorum.
    at-çek te yöntem olarak top mantar bağlama genelde avcı çekinir. kurşunlu iğne bağla hızla çek benim bildiğim en iyi yöntem bu.

Son düzenleme: 23 Mayıs 2011
  7. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    aklın yolu birdir bence canlılara ve doğaya en az zarar en yüksek fayda prensibine göre yapılmalı herşey

8. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Yıllardan beri güzel sazanların olduğu , kefal , tatlısu levreği , çaybalıkları ( şiraz , bıyıklı balık v.s ) gibi birçok balık çeşitinin olduğu bir göl var bizim burada. Bu göle bir şahıs 5-6 sene önce gümüş balıkları atmış bu göle.. Acayip derecede gümüş balığı var. Bizde levrek avında bu gümüşleri kullanıyoruz. O saydığım balık çeşitlerinden şimdi sadece İri boy sazan ve Levrekten başka birşey yok. Eskiden solucanı yere indirmeyen levrek yavrularını şimdi hiç göremiyoruz.

Bununsa tüm sebebi gölün doğal olmayan balığı gümüşlerin yumurta ve balık yavrularını yemesi. Bu gümüş balığını yem olarak kullanırken vicdanım hiç rahatsız olmuyor. Ama gümüş balıklarını yiyen levrekleri tutup eve götürdüğümde bende bir rahatsızlık başlıyor.

Yukarıda da bahsedildiği gibi diğer canlı yemlerle yemlik kullanılabilecek balıkların yem yapılması arasında çok fark yok..

9. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Abime kesinlikle katılıyorum..

10. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    sonuçta denizdede büyük balık küçük balığı yemektedir. doğanın kanunu bu sonuçta ayrıca madem size ters geliyor yapay ipten yapılmış misinalarımız düzeneklerimizle sudan balıkları avlamayalım ,etiğe uysun gelin ağzımızla balık avlamaya calısalım avlayamadıkmı o zaman gelin etiğe tam uyalım balıktanda denizdende uzak duralım

ha ben etik falan takmıyorum diyorsanız balığa devam...

11. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    madem şahsi görüşünüz bunu niye canlı yemin nasıl takılması gerektiğini öğrenmeye calısan birinin topiği altında belirttiniz ki ?

12. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    ben yöntem öğrenmek istedim canlıyı yem yapıp yapmamak benim kararım ben canlı balığı sizler nasıl ağzına iğne taktırarak yakalıyorsanız bende iğneyi pek incitmeden takıp canlı yem yapmak istiyorum ve canlı nasıl yüzdürülür misinaya nasıl bağlanır onları öğrenmek istiyorum yardım ve yöntemleri bekliyorum saygılar

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "canlı yemin nasıl takılması gerektiğini öğrenmeye calısan birinin topiği altında" itiraz mı yoksa soru mu?

Nerede belirtilmesini uygun görürdünüz?:)

14. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    açıkça görüldüğü gibi soru,yazdığım mesajın altına konuyu açan arkadaşta düşündüklerini belirtmiş tekrar okursanız benimde hangi mantığı savunduğumu anlarsınız.

15. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?
    Herkezin kendi Şahsi düşüncesidir bence. Kimisi kıyamaz birşeyleri öldürmeye :eek::cool: Ama tabiki her amatör ve profesyonel avcıların bildiği gibi %1000 sonuç almak isteyen her avcı canlı yem kullanır. Ama tabiki sadece SAYGI duymak düşer. Belki bir gün onlarında canLı yem konusundaki düşünceleri değişir.

16. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

herkes bu kadar tartıştı ama sıfır öğreti var ben örneğin canlı kefali nasıl yüzdürebilirim onu öğrenmek istiyorum saygılar

17. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    %1000 nasıl oluyo orası kafama takıldı :D

18. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Amatör balıkçılık yapılırken;

Yürürlükte olan balık avcılığı kurallarına uyum sağlanıyorsa ve bu yöntem yasaklanmamışsa.

Zaten bulunduğu ortamda, yani doğal ortamında o yemlik dediğimiz balık türlerini tüketen bir predatörün avlanmasında canlı balık kullanılıyorsa ŞEYTAN BUNUN NERESİNDE?

Tabii ki tercih eden ya da etmeyenler olacaktır. Edene de, etmeyene de saygılarımla.

Ben genelde sahte yemlerle, hatta kendi üretebildiğim sahte yemlerle avlanmaktan keyif aldığım gibi, zaman zaman canlı balıkları ve diğer su canlılarını da kurallara uygun bir şekilde avda yem olarak kullanıyorum.

Asıl benim hayret ettiğim, akıl erdiremediğim bir hususu sizlere de aktarayım.

Biliyorsunuz balık avı yarışmaları düzenleniyor.
    Amacı amatör balıkçıların kaynaşmasını sağlamak, kurallı avcılığa özendirmek, amatörlüğün, sportif avcılığın ne olduğunu insanlarımıza anlatmak için düzenleniyor bu yarışmalar.

Emek verenleri, destekleyenleri, katılanları ve derece alanları kutlarım.
    İyi hoş ta, sportif bir faaliyet olması nedeniyle avlanan predatör balıkların ölçülmesini mütaakip salınmasının şart koşulduğu yarışmalarda canlı balığın yem olarak kullanılmasına ne dersiniz? :eek:

Hem sportif avcılığa özendirmeyi hedefleyeceksin, yani ele geçen balığı en az hasarla suyuna iade ettireceksin, hem de o av için canlı balık kullanımına müsaade edeceksin.

Ne dersiniz? :confused:

Son düzenleme: 6 Temmuz 2011
  19. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    canlı balık ile av yapılması ne kadar etiktir emin değilim ama ziyan olacağı kısmına katılmıyorum. baktın tutamadın denize atarsın, balık yer, yengeç yer, yer oğlu yer, ziyan olmaz yani birilerinin karnı doyar. denize atmaz karaya atarsın kedi yer, kuş yer. niye ziyan olsunki.

bence bilenler yardımcı olmalı, etikliği yapan kişiyi ilgilendirir. sürekli değil ama birkaç defa bende denemek isterdim doğrusu.

20. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?
    Tarık abi Fikrini keşke senin kadar açık anlatabilen abilerim olsa. Ama işin şu boyutu var ; yüzyıllardır büyük avlar büyük trofeler için hep canlı yem yada tuzaklar kuruldu. Bu hala günümüzde de devam etmekte. Etiklik konusu inanın bence ziyadesiyle insanın kendi içinde. KIYAMIYORSA eğer küçüklüğünden yapmayabilir. İnanın bu insanın kendi kararı. Ben ŞAHSIM adına CANLI YEMDEN başka ; Ancak canlı yemle uraşamadığım zamanlarda yapay yem kullanıyorumki malzemelerimin %65i de bu yapay yemlerden oluşmakta. Ama Bilindiği gibi Canlı yem %100 sonuç verir. Kullanıp kullanmamak avcının bileceği iş idk :)