Çapari altı yemli takım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sermat tarafından paylaşıldı.

1. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    hoba şimdi hırsızlı cıktı o nası bişi :) dedigim gibi terimleri hiç anlamıyorum :D mantarlı olan takımla ne farkı var bu hırsızlı dediginizin
    bu arada yardım için gercekten tesekkür ederim abi giderek bilgileniyorum :)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Mantarli takiminda mantardan daha uzak duran diyim iste o igneyi hirsiz diye tabir ederiz

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sor tabi kardeşim ne demek, biz de bildiklerimizi aktarırız.

Mantar çok büyük değilse çıkartmana gerek yok, bu takımda genelde küçük mantarlı hazır takımları kullanıyorlar. Mantarın parlaklığı da balığı yeme çekebiliyor. Ama mantar çok büyükse takımı iyice havalandırıp çapariye yapıştırarak avını bozabilir, bu durumda mantarı çıkartman daha iyi olur.

Hırsız nedir diye sormuşsun. Hazır çinekop takımlarının altındaki 2. iğneye hırsız denir.

4. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    çok teşekkür ediyorum...

sizede cok teşekkür ediyorum Allah razı olsun ...olay şimdi anlaşıldı tamamdır mantarı cıkartıyoruz takımda 2 tane igne var mantara yakın olan kücük igneye hırsız deniyor digeri ise ona göre biraz daha büyük oluyor peki bu fleto takılırken hırsızlı igneyi kacdefa diger igneyi kac defa yeme geciriyorsonuz bu farkedermi yemin hareketi için filan

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yok ters oldu.

Mantara uzak olan iğneye hırsız deniyor. Genellikle üstteki iğne 3 kez, alttaki hırsız da 1 kez yeme batırılır.

6. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :) :) tamam şimdi anladım tesekkür ediyorum

su videoyu buldum http://vimeo.com/16721996

burada igneleri cok geciriyor siz sunu diyorsunuz ilk igneyi yeme birkez gecirip videodaki gibi bi tur attırıp tekrar geçirip gömüyorum digerini 3 kez filan yapıp gömüyorum olay budur degilmi ?

7. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    eyvallah:thumb: