ibrişim pamuk ipten olur, sana verilen sanırsam floş. Ne fark eder dersen; bağlaması daha zor olacak. Anladığım kadarı ile kösteği de bedeni de aynı misinadan yapmayı düşünüyorsun. Alıştırmalar için olabilir de verimli av hedeflerine uymaz. İğneyi bağladığın köstek, bedenden daha ince olmalıdır.
tülbent oyası olur aslında floş ipler de bükümlerinden açıldıktan sonra organze gibi çapari yapımında kullanılabilir. Ama kırmızı daha çok sarıkanat çaparisinde iş görebilir. Sarıkanat çaparilerinde ise sim (hemde bolca sim) kaçınılmazdır bence. 0,30 çok kalın.. henüz almadınsa daha ince tercih et. kösteklerin kaç mm. misinadan?
o halde fc uymaz. yüksek çekerli 0,20 bir misina bak bence... fc lerin çekeri düşüktür. Ayrıca derin sularda fc nin görünmezlik avantajına o kadar da ihtiyaç kalmaz.
Abi bizim burdaki dükkanlarda 3 çeşit var internetten kredi kartıyla herhalde kapıda ödeme olsa alırımda
pelıcan mısınalar ısını gorur yada powerlıne yanlız sunuda unutmamk laızm bogazda yaptın ıstavrıt caparısını ne kadar kullanırsın ozenle zahmetle yaptıgım bır dunya caparı 2-3 atısta avlagın sıkıntılı olması nedenıyle kopup gtmstır gecen seneden yaptım elımde hazır kostekler var hala baglamadım duruyor
Olacak olacak... Oje sürmezsen düğümlerin açılır. belki tüyleri daha uzun tutup, bağladıktan sonra hepsini aynı boy kesmelisin.
Oje bulamadım ama lacivert iğne beyaz tüyle abes kaçtı balık bunu görünce bize küfür eder gibi geliyor
arkadaşlar hepsi iyi güzel boş iğne bağlamakta sıkıntı yokta simleri nsıl hangi düğümle bağlıyoruz yani önce iğne bağla sonra simmi üzerine yoksa tam tersimi
Tersi Özcan. 30 cm köstek misinası kes. misinanın iki ucuna irice düğüm at (uç cevizi) sim ve organzelerinde 30 cm olduğunu kabul edelim. köstek misinasını bunların üzerile yatır. ucunu 2 cm daha ilerde tut. Bu tutamı en ucuna yakın yerden sol elinle tutup, iğneyi de beraberinde parmaklarının arasına sıkıştır. ibrişimi alıp hemen iğne palasının dibinden hepsini birden sarmalayıp düğümle. Bu sarmalamayı ilmek ilmek yapmakta fayda var. Sonra köstek misinasının ucundan tutup çekecek ve alttaki uç düğümünün, sıkı ibrişim düğümüne kadar gelip oturması sağlayacağız. Sonra, oje ile sabitleyip işi bitiriyoruz.