Piyasada birçok çapari satılıyor Eskiden Martı tüyüyle satılırdı çapariler şimdi martı tüyüne balık geldigi yok yeni yeni fosforlu fosforlu çapariler var Sizce hangi çapariye daha fazla balık geliyor hangi renge Şimdiden teşekkürler
Kimse kesin bir şey söyleyemez bu konuda. Balık çok olduğu zaman hepsi alıyor. Balık az olduğu zamansa havanın denizin suyun durumuna göre, kıyı yada derinlik durumuna göre ve tecrübelere dayanarak seçilecek çaparileri konuşmak lazım. Yoksa doğrudan şudur demek mümkün değildir.
Bende çapariyi hiç bilmiyorum ama balık varsa hava şartlarıda iyiyse gerisi hikaye balık geliyor birazda sanş faktörü tabiii
En iyi çapari, tavus tüyünden yapılandır derler ama inanmayın.. En iyi çapari, olmayan çaparidir.. Çünkü, çapari ile kıraça tutacam diye, at, çek vs. bir sürü hamallık yaparken, denemediğiniz için bir sürü güzel avı yapamazsınız.. 2-3 yıl önceydi.. Üsküdar - harem arası bir yerde, kayalıkların üstünden rapala sallıyorum.. Makineyi, kamışı, rapalayı filan yeni almışım.. Makinede 1000m Whiplash sarılı.. Herkes "ona bir şey gelmez", "yeşil çapari at." vs. diyordu.. Ben inatla attım çektim.. Ve bingo.. Koca bir orkinos (tombik desek daha doğru olurdu, 60-70 kg. ancak olur).. Hafta sonu, çapari ile uğraşanlar iyi kötü 1-2 kg kadar istavrit aldılar.. Ama bence lapinlerin o "ver şu kamışı, yeter sizden çektiğimiz.." diyen vuruşları 20kg istavrite bedeldi. Ha, istavritten daha makbul isparilerde günün hediyesi oldu.. Eğer, balık avlamanın gerçek zevkini almak istiyorsanız çaparileri rafa kaldırın.. Evet, belki haftalarca hiç bir şey tutamazsınız, ama bir tuttunuz mu, pir tutarsınız.. Ha, sizin için balığın anlamı tavadaki balık ise, ona bir şey diyemem.. Ama bunun için çapariyle uğraşmaktansa, balık haline uğramanızı tavsiye ederim..
Merhaba, foruma hoşgeldiniz... Paylaşımda bulunmadan önce imza ayarlarınızı yapmanız ve "tanışalım" bölümünde yeni bir konu açarak bizlerle tanışmanız gerekiyor. İmza ayarlarınıza isminizi,doğum yılınızı,bulunduğunuz şehir ve kan grubunuzu yazıyorsunuz. İmza ayarlarınızı aşağıdaki linki kullanarak yapabilirsiniz : http://www.balikavi.net/forum/profile.php?do=editsignature
Makineyi, kamışı, rapalayı filan yeni almışım.. Makinede 1000m Whiplash sarılı.. Serdar abi, Whiplash nedir?
Serdar kardeşime bende katılıyorum.Yemle yapılan Boğaz balıkçılığı güzel olanıdır bence.Ancak garanti balık olsun diye yapılan işlemdir çapari ile avcılık.Arkadaşım sormuş,kendi gözlemlerime göre cevap vereceğim.Bana sorarsanız yeşil,limani yeşil ve kırmızımsı mor,balıkların en çok sevdikleri renkler herhalde diyeceğim.
Serdar kardeşim çok güzel söylüyorsunda biz ne yapalım başka balıkmı var sanki.Bu aylarda istavrit,yerine gidebilirsenazda olsa izmarit taaa ağustos ayına kadar (Lüfer,çinekop) başka balık yok.Gönder ordan bir kaç çeşit bu tarafa.
Serdarcığım bende jeton yeni düştü yanlışmı anladım. yazdıklarınla yemli balık tut demek istiyorsan aynen sana katılırım.Benimde en zevk aldığım şey yemli balık yani balığın vurduğunu elimle hissetmem.Onu demek istediysen kusura bakma yanlış anladım.
whiplash misinalar berkley marka ve çekeri ohaa dedirtecek cinstendir. şöyle söyleyeyim : 0,27 misinası 34 kg çeker.