carphunters58_sazan avı video

Konu, 'Videolar' kısmında bıyıklıbalıkçı tarafından paylaşıldı.

1. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Video'yu izleyemedim ama yorumlara bakılırsa av iyi olmuş.Yalnız canlı gümüş'e Sazan vurmaz mantığı yanlış.En iri Sazan canlı'ya gelir.Bu konuyu benimle tartışacak insan varsa yorumunu yazabilir.Saygılar.

2. bıyıklıbalıkçı

bıyıklıbalıkçı

Favori Kamış:
    Kamışlı olta
    En İyi Avı:
    7 kg sazan
    Elbette canlı gümüşe sazan iyi vuruş verir...Ben mantarlı yerine; dip oltası kullanıyorum... Hareketli kanca-hareketli kurşun-kanca şeklinde sıralandığı için canlı gümüş kolları birbirine dolaştırıyor... Ben bu gerekçeden dolayı canlı yem kullanmıyorum... Benim burada kasdettiğim gümüşü dilimlediğinizde veye filotesini hazırladığınızda önce gümüş ölmeli... Ölmesini bir kavanoz içinde ki suda yaparsanız, yada avlandığınız yerde su kenarında bulduğunuz ölü gümüş kullanırsanız bunu sazan almaz... Bunu kasdetmiştim

Son düzenleme: 30 Temmuz 2007
  3. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Sayın hemşerim imza ayarlarınızı yaparsanız hitapda kusur etmemiş oluruz.
    Ayrıca canlı gümüş zaten dip oltasıyla atılır.Şamandıra ile sabit kurşun yani turna düzeneği yaparsın.Diğer dip oltası ile düzenek karışmaz yanlışın var.

4. bıyıklıbalıkçı

bıyıklıbalıkçı

Favori Kamış:
    Kamışlı olta
    En İyi Avı:
    7 kg sazan
    CAnlı gümüşü mantarlı olta ile kullabilirsin... Özellikle derin ve dik yamaçların olduğu yerler de yaz ayında balık çok derine(6mt) inmez.. Dik meyil üzerinde yüzeye yakın yerlerde yemlenir ve balığı buralarda akvaryumda izler gibi görebilirsin..Ve genelde bu balıkların en küçüğü kiloluktur....Bu tür yerlerde mantarlı olta kullanmak zorundasın... Canlı gümüşü mantarlı olta ile bahsi geçen yerlerde yayın avında da kullanabilirsin...

5. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    tebrikler afiyet olsun.......

6. bıyıklıbalıkçı

bıyıklıbalıkçı

Favori Kamış:
    Kamışlı olta
    En İyi Avı:
    7 kg sazan
    Diğer sorun için ise; her yiğidin yoğurt yemesi :D farklıdır... Benim dip oltası olarak hazırladığım takım sizlerinkinden farklı ve kullanışlıdır... Bununla ilgili resim burada yayınlayacağım ve kullanımından bahsedeceğim... ( Hareketli kol üzerinde kanca_hareketli kurşun_ve sabit kol üzerinde kanca ) şeklinde ben dip oltası hazırlıyorum..
    ****2 nolu kanca sabit...zemin temiz olduğunda balık genelde buna düşüyor..1 nolu kancadaki yem balıkların dikkatini çekiyor...
    ****kurşun hareketli ve aşağı-yukarı hareket edebiliyor.Balık ilk yeme vurup aldığında yutana kadar kurşunun ağirlığını hissedip geri tükürmüyor :( ...( sazan yemi geri kusar :mad: çünkü)
    ****1 nolu kanca ana takım üzerinde kurşun ve fırdöndü arasında güç uygulandığında hareket edebiliyor.. Gövdeye 1 nolu kancanın kolu tatlı-sıkı bağlanmış durumda...sazan bu kancaya düştüğünde 1 nolu kanca kurşunun yanına kadar kayıyor ve bu da balığı çekerken 2 nolu kanca ve kurşunun zemine takılmasını önlüyor... Bu sistemin temel faydalarından bir taneside ;sazan yemi genelde dipten aldığı için zemini yosunlu ve çayırlık ( zeminin durumunu göremiyoruz çünkü) olan avlaklarda 2 nolu kancadaki yemi göremiyor... Bu sistem sayesinde 1 nolu kanca üzerindeki yem yukarıda kaldığı için bu kancaya balık takılıyor...
    Bu tarz bir sistem kullananlarda ve ya birden fazla kanca kullnıldığında canlı gümüş kolları malesef birbirine dolaştırıyor...
    En geç bir hafta için de bu sayfada kullandığım düzeneğin fotosunu da ekleyeceğim