sabah erkenden oyumuzu kullanıp 3 arkadaş bastık motorsikletlerin marşına. istikamet Ödemişe 30km uzaklıktaki Kerpiçlik köyü yakınlarındaki dere. maşşallah bir su akıyor.anlatamam. niyet çay balığı yakalamak. oltalara bildiğimiz saz kamışı 4mt olanlardan.ucunda 3mtlik 0,20misina ve 1er tane sinek çapraz iğne.yem tavuk göğsü,terbiye edilmiş. saat 10,30gibi vardığımız derede mükemmel balık oltaya vuruyordu. toplamda 15-20 kadar yakaladık.ama ne varki balıkların boyu 12-15cmden yukarı değildi.aslında tam 1 tavalık olmuştu ama hepsini geri gönderdik.bildiğim kadarıyla 20cmden aşağısı sirküler dışı.zaten öyle olmasa bile hamsi boyundaki balıkları ne yapacaktık ki? saat 2 gibi karnımız acıktı.avcının 1 numaralı yemeğine geldi sıra. birkaç çalı çırpı,küçük bir ateş,hemen köz oluşturup sopa ucuna taktık sucukları.menüde ekmek arası sucuk var. bu ekip üyesi Veysel abi bu da ben,kendi telefonumla kendimi fotoya almak biraz zor oluyor. akşam üzeriye doğru yakınlarda 5-6km uzaklıktaki alabalık çiftliğine doğru yol aldık.3er tane alabalık aldık,kendimiz seçtik. ama bizim 3 numaralı adam yani Abdullah tutturdu ''kardeşim sen sepetle yakalama ben kendi balığımı kendim yakalıcam'' diye. adamda bizi kıramadı tamam dedi.olta suya iner inmez tüm balıklar üzerine atlıyor.olmaz böyle şey anlatılamaz ancak yaşanır.oltanın inmesiyle çıkması bir oluyor.muntazam bir görüntü.tabi diğer müşteriler dahil herkes gülme krizinde. buda bize günün alay konusu oldu ve havuzdan alabalık çeken arkadaşımız Abdullah. herşeyiyle güzel bir gün geçirdik,alkolsüz ekmek arası sucuklar,dinç bir beyin ve yorgun vücutlarla evin yolunu tuttuk. sanırım 15-20 gün sonra balıklar yeterli boya ulaşmış,derede çılgınlığını üzerinden atmış olacak.nasipse ozaman tekrar aynı mevkiye gidip daha güzel bir rapor sizlere sunucam. şimdilik herkese rastgele
Ugur bey duyarli davranisiniz icin tebrik ederim. Emin olun ki, avlaga bir sonraki gidisinizde bahsetmis oldugunuz boylardan cok daha irileri oltaniza rast gelir. Bakin amator isterse tebligleri bilmeden bile vicdani olarak davranip kucuk boydakileri salabiliyormus? bence bu davranisiniz herkese ornektir ve olmalidir.! Keyifli bir gun gecirmissiniz, balik almamis olsanizda en azindan yakalama zevki almissiniz Havuzda alabalik oltaciligida iyiymis Abdullah beyede saygilar selamlar. Afiyet olsun, sonraki raporunuzu merakla bekleyecegim.
Uğur Bey gerçekten vicdani davranışnıız için saolun. Bu arada sizin gibi bir seferinde bizde kısmetsiz geçen günlerden birinde bir alabalık çifliğinde mola vermiştik. Alacağımız bir kaç kg balık için ben muziplik edip olta ile çekme teklifinde bulundum. O zevkin nasıl bir şey olduğunu çok iyi bilirim çünkü yeter artık dediğimizde kovadaki balıkların ağırlığı 23kg ulaşmış ve balık çifliğine yaklaşık 140 tl para ödeyerek çıkmıştık . İkinci gelişimizde kapıda karşıladılar saolsunlar, o zaman biraz züğürttük 14 kg ile bitirmiştik. Ama her ne olursa olsun suyun içinden ne çıkacağını bilmeden yapılan avın santimine yaklaşamaz bence.. Kısmetiniz bol olsun..
derler ya ''kahve bahane,sohbet şahane'' bizdede aynısı. zaten bu bizim 3 kişilik grup,yıl boyunca beraberiz.yani ister keklik ister domuz avı olsun,yaz aylarında da balıkçılık hep aynı ekip. çaylarda derelerde balık tutmak isteyen serpme türü bir malzemeyle kilolarca yakalayabilir.ama asıl olan kişinin bu hobiden aldığı zevktir.benim balık olayında en büyük zevkim,o suyun şırıltısında terapi görmek,o kamışın ucunda yeme vuran balığın hatta iğneye takılan balığın ''acaba ne??'' sorusuna alacağım cevap heyacanıdır.bence anlatılacak bir duygu değil,ancak yaşamak gerekir. ki zaten bu sitedeki arkadaşlar bu duyguyu gayet iyi biliyor. cümleten rastgele...