Bence de bu gibi uyarıları yaparken daha yapıcı olmakta fayda var,neticede kardeşimizin başlığı da acemi olduğunu gösteriyor.Hepimiz zamanında hatalar yaptık,kimse anadan doğma tebliğe yada etiğe uygun amatör balıkçı olarak doğmuyor.Eğer kardeşimizin bu balıklar hakkında bilgisi olsaydı zaten bu balıkları geri bırakırdı yada en azından buraya fotoğraflarını koymazdı diye düşünüyorum,uyaralım ve bilinçlendirelim fakat biraz daha yapıcı olursak daha iyi olacağı inancındayım...
Değerli üye arkadaşlar, hangi amatör balıkçı, BİLEREK sirküler dışı tuttuğu balığı, yine BİLEREK sitede yayınlar acaba? Eleştiri yapmadan önce bu soruya kendi kendinize cevap vermenizi beklerim. Sert eleştirmek yerine ılımlı ve sevgi ile uyararak gençlerimizi amatör balıkçı toplumuna kazandırmamız gerektiğini düşünüyorum. İnsanı kırmak çok kolaydır, iki kelime yeter.. Ama kırılan insanı tekrar kazanmak zordur. Lütfen kırmak gibi kolay yolu seçmeyelim. Sevgi ve Saygılarımla..
valla bende ilk kez orfoz görmüş oldum bu rapor sayesinde bilmedigimiz bir konuyu daha ogrenmiş olduk böyle taporlarda bizler forum üyeleri için faydalıdır diye düşünüyorum. su bilimleri enstütüsünde ögrenci olmadıgımıza göre bunları bilmemiş olmamız yadırganmamalı. eminim arkadaşımız birdahaki sefere böyle bir tür ykaladıgında incitmeden avuçlarıın içinden suya kayıp gitmesini izleyecektir. bununla birlikte 4cm lik kıraçayı çapariden temizlemeye bile üşenip o şekilde kamışı savuran insanlar(!) da yok değil
fotoğrafları arkadaş kaldırmış ama yinde görmek isterim, çünkü benzer bir olay benimde başıma gelmişti, arkadaşa suya bırak dediğim halde bırakmamıştı... orfozun büyüğünü biliyorum zaten. yavrusu acaba o balıkmıydı, olmazsa resimleri özelden de alabilirim. en azından bir dahaki sefere daha dikkatli olurum.
bende merak ettim şimdi şu küçük orfoz u googleden bir araştırma yaptım ama canavar görünümlü bir balık çıkıyor ben bunu yakalasam zaten korkudan geri bırakırım şaka bir yana bende yeni olta atmaya başlayan bir kişiyim. hangi balık bırakılır, hangi balık alınır hiç bilmiyorum. bizim gibi acemilere bilgilendirici şekilde yaklaşılırsa eminin bir çok kişi yanlış yapmaktan kurtulur.
Bu başlık karışmış başı sonu tutmuyor..ne hakkında yazılıyor belli değil ., .. arkadaşlar en iyisi konuyu kapatın..
Pekala, şakayı bir tarafa koyduğumuza göre ve de "ne nedir, ne değildir?" merak edip, araştırıp ona göre de av yapacağımıza göre buradan başlayalım. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php Sen devam ediver abicim, yavaşta olsa ben peşinden gelecem, bir yerde yakalarım sen merak etme.