Öncelikle merhabalar. Başlık biraz komik gelebilir ama gerçek. Bir tanıdığım bana çekirgelerin donduktan sonra buzu cözülürse geri canlanacağını söyledi bende inanamadım denemek istedim. Bir pet şişenin içine bir çekirge koydum ve 6-7 saat buzlukta bekledi. Çıkardım 10 dk buzu çözülmesini beekledim buzu cözüldü ve aman Allahım oda ne Çekirge yaşıyo sıçrıyo ordan oraya. Benimde aklıma bir fikir geldi balığa gitmedeen birkaçgün önce çekirge toplasak pet şişede buzlukta bekletsek Çekirge konservesi olur ve avlağımıza gidince çekirgeler yaşıyor olmazmı.
Kurbağalarda bunun olduğunu biliyorum, hatta bir belgeselde gördüm. (Her kurbağa cinsinde olmayabilir) Mucize gibi birşey!! Evdekileri ikna edebilirseniz neden olmasın
ilginç böyle birşeyi hiç duymamıştım ama birde şöyle bir durum var sen çekirgeleri yakala pet şişeye doldur şişenin içine birazda ot koy şişeye ince ince delikler aç serin ve gölge bir yere koy zaten haftalarca yaşarlar yani çekirgeyi canlı saklamak dondurmana gerek yokki 90 yıl sonrası içinde kendini dondurmana gerek yokki gıdana ve sağlığına dikkat edersen görme ihtimalin var yaşın daha genç
Aynen alperen uzun yaşayıpta ölümü bekleyeceğime 80 sene sonra hakkı rahmetime kavuşurup ölümümdeki sitedeki başlık gözümün önünde."Sitemizin en yaşlı üyelerinde Emre abimiz hakkı rahmetine kavuştu"
Nedim bey Merhaba, Sitemizde, alfabemizde bulunmayan harflerin kullanılmamasına özen gösteriyoruz. Türkçemizi korumak adına aldığımız bu kararı anlayışla karşılayacağınızı düşünerek, şimdiden hassasiyetiniz için teşekkür ediyoruz.