çekirge yine zipladi (tatlisu levrek)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    herkeze iyi gunler abiler ve kardesler.

geçen hafta tatlisuda turna kovalarken etud ettigim yerlerde bu gun bir sorti yaptim.

sabah biraz da geç kalarak saat 8de mekana vardim. hedef balik sazan-turna-perch-sudak.

ilk once kamislari vanilya aromali hazir boili ile yemleyip attim. ortami da kamis basi 5 boili ile yemlendirdim. raporu okuyan bazi arkadaslar ama daha sazan avi açilmadi diyorlar kesin :)
    bizim burda tebligde sazan avi yasagi yok lakin gece yakalanan tum sazanlarin suya iadesi ve gunduz yakalananlarinda 60cmden buyuklerinin suya iadesi mecburidir.

Uploaded with ImageShack.us

spin takima da mepps takip 20 metre ilerden turnaya atip çekmeye basladim. 1saatlik atçek ardindan kuvvetli tek vurus ve ignenin oturmayisi haricinde bir gelisme olmadi.

sazan takimlarinda da ilerki saatlerde bi hareket olmadi. vanilyayi mi begenmediler acaba? veya saatini mi kaçirdik? olmadi tutamadik :D

ortam çok guzeldi sagimda kugularin dansi, solumda yeni dogmus yavrularin annelerinden aldiklari ilk stajlar vardi.

saat 11 gibi takimlari toplayip arabanin bagajina koydum. elime spin takimi aldim sirtima çantami koydum, hem bir tur atayim hemde spin çalisayim dedim. 10-20ser metre aralikli 4-5 sefer atip çekerek ilerlerken assagdaki 30cmlik levrek saldirdi. tasmaladim.. oturdu.. çektim aldim kiyiya.

baligi alan silikon keitech japon 11cm. jighead 10gram. kamis daiwa crossfire 10-40, makina daiwa sweepfire 4000.
    saat 1de avi sonlandirip eve döndüm.

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Levrek hic fena degil Roy, tebrik ederim. Guzel bir mekanda, guzel bir havada, keyifli bir gun gecirmissin.

Bogazin yaman avcisi tatlisu isinde de tecrubeleniyor... sanirim yakinda bir timsah yavrusu gorecegiz senden. :)

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Her şeyden önce avlağınız insanın içini açıyor yeşilikler,ağaçlar ve hayvanlar gerçekten çok şanslısınız. :) Levreğinizde çok başarılı tebrikler. Devamını dilerim...

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000

30cm geldi ibrahim abi evde ölçtüm. tulum çikarttim, unladim, zeytinaginda pisirdim. cidden çok lezzetliydi. bu kadar lezzetli olacagini açikcasi tahmin etmiyordum.

timsah yavrusunu alamadik :) raporda yazdigim gibi atladi, almadi. 50cm civari alan oldu bir tane. avlakta turna populasyonunun varligini da pratik olarak görmüs oldum. yakin zamanda senden de balikli bir rapor bekliyorum abi :)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkur ederim fatih kardesim. kilolarca balik tutacagimi bilsem pislik içinde biryerde avlanmam. Istanbuldayken de haliçte ( köprüler dahil ), kanalizasyon agizlarinda hiç olta atmadim. herzaman bogazi , nadirende marmara kiyilarini tercih ederdim. sonuçta stres atmaya gidiyoruz. balik da gelirse o da tuzu biberi oluyor (gerçi hiç tutamamak da biryerden sonra stres yapar).

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Balığı alan silikon, keitech japon 11cm.

İşte bu silikondan bir tane İbrahim kardeşime, bir tanede bana lazım ki, bizde hoplatabilelim.:p :p Yoksa sizin hoplatmalarınızı seyretmekten öteye gidemeyeceğiz, bu gidişle.:p :p

Güzel bir gün geçirdiğin, güzel bir atmosfer yaşadığın için adına sevindim; Roy kardeşim. Daim olsun.

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Eline saglik, afiyet olsun. :)

Timsah yavrusunun yavrusu: http://www.ebay.co.uk/itm/110457219160?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2648

Turnanin yamyam oldugunu dusunerek, boyle bir sey olur mu abi? :)

8. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Güzel anlatım dostum tebrikler

9. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    tebrikler manzara doğa yeterince doyurucu levrekte kraliçe gibi :)

10. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Roy Tebrikler,

Bu sene eşim hamile olduğu için tatlısuya kaçamak yapamıyoruz

yoksa Tatlısu Levreği yokmu ahh ahhhh

güzel bir gün geçirmişsin tebrikler, resimlerin hepsi birbirinden güzel

11. balikci

balikci

Tebrikler roy, levrek çok güzel. Boyuda gayet iyi :) denizin tadı yok herhalde tatlı su seni sardı belli ki. Sayende güzel bir ortama dahil olduk. Bu arada kuğuların jiglenme kazaları olmuyordur umarım :eek: Dahasına rast gelsin.

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ne kadar güzel bir yermiş bu avlak Roy cennet gibi. Bir de bizim avlandığımız yerlere bak, dün kafamı gözümü yarıyordum nerede ise:) Balık boyunu gittikçe büyütüyorsun şöyle kiloüstü balıkları görmek için sabırsızlanıyorum artık:)

13. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    fotoğrafların her karesi olayın güzelliğini anlatmaya yetiyor bile :) bu güzelliği bizlerle paylaştığın için teşekkürler roy:)

14. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Roycum tebrikler tatlı su balıklarını tutması denizden bile zevkli oluyor.Ben bu zevki sazanda tatmıştım.Baya bi mücadele etmiştik.Daha büyük ve güzel mücadeleler sana bol şanslar:thumb:

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

tesekkur ederim Tevfik abi. silikonu tavsiye edebilirim yüzüsü gayet güzel.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

begendiginize sevindim :)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

tesekkur ederim :)

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

sagolun Ibrahim bey. avlamasi da zevkliymis.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkur ederim Murat. tuzlunun tadi baska :) ufakliktan beri öyle alismisim diyedir belki fakat tuzlu su herzaman ilk tercih.

aklimdan geçmedi degil meppsin veya silikonun kuslara takilma veya onlarin alçak uçarken sahteye saldirma ihtimalleri. rapala ile marti veya karabatak yakalayan çok oluyor. yanliz suda ordek sürüsü geçis yaparken kahve molasi vermek gerekiyor. 15-20 tanesi birden aheste aheste geçiyor. sanki kirmizi isik yanmisda yayalar karsiya geçiyor gibi.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

cidden cennet gibi bir yer orasi. farkli noktalarini da kesfedicem bu golün. aksam maçtan sonra ifadeni aliyim msnde nasi patlatiyodun kafayi gözü merak ettim :)