Çekiyoruz, atıyoruz... :)))

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Öncelikle herkese selamlarımı iletip 26 nisanda yapabildiğimiz sezon açılışımızı sizlerle paylaşmak istedim. :) Bu sene malum yağmurlardan, sınavlarımdan ve işimden bir türlü fırsat yaratamamdan dolayı sezon açılışımızı 26 gün erteledik. Çarşamba gecesi birden aldığımız ani bir kararla iki arkadaşımla beraber geceden takımlarımı ve çantamı hazırlayıp arabama koydum. Gece 4 olarak anlaştığımız yola çıkış saatimiz herkesde olduğu gibi bizdede yarım saat gecikdi. :D Aslında amacımız tam techizatlı ve uzun süreli bir av değildi, biraz avlaktaki durumu kontrol edip, bu sene bize bir şeyler çıkarıp çıkaramayacağını anlamamız, birazda hava değişikliğiydi. Gitmeden önce saat 10-11 gibi döneriz diye düşündüğümüz avımız açlık ve susuzluk yüzünden öğleden sonra 3'e kadar sürdü. Hazırlıksız yola çıkıp yanımıza sadece 1 litre su ve 2'şer tane poğaça aldığımız için açlık ve susuzluk yüzünden bırakmak zorunda kaldık. Yoksa rüzgar, suyun durumu ve avın bereketi kesinlik akşam balığınıda almayı gerektiriyordu. :) sabah 6' ya gelirken avlağa vardığımızda gölde toplasanız bizim dışımızda 2 yada 3 araba vardı. Burdan aldığım bölge tüyoları sayesinde gitmeden önce kafamda hedeflediğim bölgede avlandık. Göl ileri saatlerde kalabalıklaşmaya başladı ama etrafıma baktığımda gittiğim iki arkadaşım çok yeni olmasına rağmen şans ve balıklar hep bize güldü. Kısacası etrafımdan duyduğum yorumlara düşünürsek beklentilemizden çok yüksek bir av oldu. Alıkoyduğumuz limitüstü balıklar 10 adetti, kancayı yutmasından dolayı çok zarar gören 2 balığıda 4-5 cm küçük olsada yaşatamadık. Bunlar dışında arkadaşımın acemiliği sayesinde 5-6 adet kepçeleyemeden kaçtı. Toplamda 15 civarında limit altı balıklarıda suya iade ettik.
    Kullandığım takıma gelince exage 4000 makinam çok başımı ağrıtıp misina doladığı için avın büyük kısmını sienna 2500 makina, Shimano beast master 0.24 misina, D.A.M revolation 2.70 kamışımla tamamladım. Çeşit çeşit aldığım sasiler, Rapalalardan hiç bir sonuç alamadık. Av boyunca toplam 10 adet her renk kaşık kullandık, balık kaşık dışında hiç bir şeye gelmiyordu. Takımlarımızı topladığımızda sevgili arkadaşlarımın bende kalan 2'si dışında bütün kaşıkları suya bıraktığını ve kopardığını farkettim. Sona gelirsek güzel bir av, güzel bir gündü, okuyan herkese şimdiden teşekkürler, iyi avlar diliyorum...

Kaşık katili arkadaşımız eray... :D

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Fatih avınız daim olsun, resimler ve balıklar şahane.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok başarılı bir av olmuş, resimlerde harika.
    Devamını dlerim... :)

4. ferdiesercakmak

ferdiesercakmak ferdi eser

Av Şahane gerisi bahane :) Güzel eglenceli bir gün olmuş.Ankaraya kaç km burası ?

5. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    av şahane av yerı hakkında bılgı verırsenız sevınırız :)

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Fatih kardeşim tebrikler, turnalar harika görünüyor:thumb:
    Bu sene benimde hedef balığım turna olacak inşallah, avlarınız daim ve bol olsun:)

Müsadenizle tüm arkadaşlara bir uyarıda bulunmak istiyorum.
    Arkadaşlar, lütfen tuttuğunuz balıkları toprak üzerinde bırakıp resimlemeyin, çamurlu görüntüler bu güzelim balıklara hiç yakışmıyor.
    Ayrıca böylesine sevdalı olduğumuz bu balıklar daha fazla saygıyı haketmiyor mu;) :thumb:

7. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba balıklar ve av şahane olmuş ama susuzluk büyük sıkıntı.

sizden bir ricam olucak;

kullandığınız sahteler suyun ısısı sahteyi at çek yaparken tercih ettiğiniz derinlik biraz bilgi verirmisiniz teşekkürler:thumb:

8. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler avlarınız her daim böyle olsun.Bol trofeli avlar.

9. alidag

alidag alişan

tebrikler çok güzel ve bereketli bir av olmuş ,bu işe yeni başlamış ve özellikle at çek konusunda hiç bilgisi olmayan biri olarak birşey sormak istiyorum kaşığı direk makinadaki misinaya bağlı ana klipsli fırdöndüye takmayımı tavsiye edersiniz yoksa o klipse beden yapıp kaşığı bedene bağlamayımı ?

10. fikoert

fikoert fikri

tbrlr

güzel av olmuş bundan sonrası için şansınız bol olsun inşallah

11. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Fatih tebrik ederim çok şaşırdım bi kaç kez o avlağı yokladım hep limit altı denk geldi resmen gıcık olmuştum meğer ben becerememişim :)
    Avın daim olsun ;)

12. dertkesen

dertkesen ismail dertkesen

hay maşaallah çok güzel bir av olmuş Allah tekrarını nasip etsin turnalar harika görünüyor resimler harika devamı gelir inş.

13. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Fatih kardeşim sezon açılışını oldukça bereketli ve keyifli bir başlangıç ile açmışsınız . Zaten ne zaman hazırlıksız yakalanırsan o kadar çok balık çekersin bu genelde böyle oluyor :) Bundan sonraki avların daha bol bereketli kazasız belasız bol yiyecek ve içecekli geçer inşallah ;)

14. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Maşaallah,maşaallah,maşaallah.41 kere maşaallah.Fatih Bey sezonunuzun açılışında resmen show yapmışsınız.Trofe balıklarınız daim olsun inşaallah.Bizler daha Bursa'da turna avına gidemedik, çünkü sular fazla şu anda.Fatih Bey sizlerden bir ricam olacak.Kullanmış olduğunuz kaşıkların marka ve modelini yollarsanız beni çok çok memnun etmiş olursunuz.Hiç olmazsa favori(en çok iş yapan) kaşıkların marka ve modellerini gönderirseniz çok çok memnun olurum.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve trofe balıklarla dolu bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun.Hoşçakalın,şen kalın.Bursa'dan kucak dolusu selamlar.ERCAN 1977 BURSA

15. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    güzel av olmuş.tebrikler..

16. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler darısı size inşallah. :) turnada kullanacağım için hazır çelik tellerden kullandım. Çelik tel zaten bir ucunda fırdöndü diğer ucunda klipsli hazır olarak satılıyor kaşığıda direk klipse bağlayıp sıkıştırdım. Hiç sıkıntı yaşatmadı.

17. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çok teşekkürler ercan bey, darısı size inşallah, her renk ve çeşit sasi ve rapala kullandık ama durum biraz avlandığınız göletlede alakalı. Bizim avlağın dibi çok otluk olduğu için rapalalar çok sıkıntı yaşattı. Alışveriş yaptığımız av bayii discovery marka kaşık tavsiye etti fiyatlarıda uygundu ama özellikle üzeri fosforlu sarı ve yeşil boyalı siyah çizgiler olan bir modeli var her yerde satılıyor, ben şahsen hepsini onunla çektim. iy şanslar dilerim...

18. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ankara için konuşursam su ısınmış diyebilirim, bizim gittiğimiz gün suda hiç oynama ve rüzgar yoktu, bununda alakası olduğunu düşünüyorum. Sahte değil ama kaşıklarla ilgili yukarda tarif edebildiğim kadarıyla yazdım. Derinlik yüzünden rapalalarda çok sıkıntı yaşadık. kaşık atar atmaz çekmeye başladığınızda problem yaşatmıyor. Avlandığınız bölgede hangisi iş yapar bilemem ama bnm favorim fosforlu renklerde kaşık. İyi şanslar.

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İsmail vallahi bende yalan yok taşlıkların orayıda forumda sen yazmıştın, senin tavsiyeni dikkate aldım. :) Bence tamamen suyun, rüzgarın ve balıkların ruh haliyle alakalı. :) Şans desek en güzeli olur, inşallah daha iyisi bir dahaki avında sana kısmet olur, teşekkürler...

20. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Tebrikler güzel av olmuş. Ben de yarın turna avına çıkayım diyorum, ama nereye gitsem bilemedim.