1 yıldır kullandığım savagegear 0.19 örgü misinama çok güveniyordum turna hayatta kesemez diye düşünüyordum ama, dün yaklaşık 65cm lik bir turna geldi, 2 saniye bile sürmedi gözlerimin önünde vurdu silikonu aldı gitti.. ipin ucunu elime aldım baka kaldım idk avdan önce zedelenmiş yeri varmı diye kontrolde etmiştim yeni düğümde atmıştım ama fayda etmedi, avın geri kalanında 20cm boyunda çift kat örgü misina yaparak devam ettim ona bile güvenim kalmamıştı aslında.. burdaki av bayilerinde çelik tel var ama onlar bana çok kalın geliyor bağlasan araba çeker.. yeşil renkte olan bu teller 20cm boyunda 1mm kalınlığında falandır tahminimce, turnanın dişleri kesmesin yeter gibisinden incelikte olanlardan almak istiyorum. araştırdım biraz tellerinde inceleri kalınları varmış fakat bizim burda yok hepsi standart araç çekme halatı satıyor.. http://www.avdeposu.com.tr/?urun-13434-LINEAEFFE-CELIK-TEL-19-LBS-10-MT.html şu linktekinde mesela 9kg çekme gücü yazmışlar alıp kullanan beğenen beğenmeyen varsa yorum yazarsa sevinirim.. 15cm kadar bir ucu ufak fırdöndü diğer ucu rapala klipsi olan teller yapıcam.. Teşekkürler..
ben sahte için çelik tel ararken bayide gördüm.benzer kutuda çelik tel gösterdi, makara halinde.. kösteğin boyunu kendin ayarlıyabilmen için..birde bunun kıstırma pulu var..o ayrı satılıyor ondanda lazım .. hazır satılan çelik tellere göre bu makara tel daha ince idi.. yanlış hatırlamıyorsam aynı marka..
http://www.alltackle.com/american_fishing_wire_surflon_micro_ultra.htm Yukarıda linki olan telin 11 lb çekerlisini düm kısık balıkçılıktan(alba star) aldım.Düğüm atılabiliyormuş.Fiatıda 18 tl. cıvarında idi.Çok ince ve yumuşak bir tel Henüz kullanmadım ama bende lüferetakım yapmayı düşünüyorum.
Bahsettiğiniz yeşil teller hazır olarak satılanlardansa yıllardır kullanıyorum. Bir ucu fırdöndü, diğer ucu klipsli hazır olarak satılıyor ancak benim kullandıklarım bahsettiğiniz kadar kalın değil, inceleri de vardır. Uzunluk olarak 3 farklı boyu hazır olarak satılıyor.
hakan bende genelde çelik tel kullanıyorum ama sanki aksiyonu iyi değil gibi birde oraya gelirsek bize yardımcı olabilirmisin göl avı için
Kadir abi sağol bende kendim yapıcam zaten uzunluğunu kafama göre ayarlarım dediğin gibi kıstırma borularıda var.. Mehmet abi teşekkürler düğüm atılıyorsa tam istediğim gibi.. Evet hazır satılan teller 1mm diyerek abartmış olabilirim ama benim için çok kalın yeri geliyor ufak rapala takıyorum o yüzden en ince tel ne kullanabilirsem onu almak istiyorum.. bizim buradaki bayilerde 2 boy var kalınlıklar standart. Valla ilyas hocam biz burdan 300km uzaklara gitmeye çalışıyoruz sen bu tarafa gelmeye çalışıyorsun bizim civarda bereketli göl maalesef kalmadı ağ atanlar parakete gerenler hepsi var hafta içi bile göllerde boş yer bulmak zor oluyor yaz yalarında.. ama sen illaki gelicem dersen özel mesaj ile ne yakalamak istiyorsan onu söyle ben bildiğim gölleri sana ve durumlarını sana yazarım.. Serdar abi teşekkürler sanırım mehmet abinin önerdiğinin aynısı araştıralım bakalım satan yer bulabilcekmiyim..
iğnelerin arasını rezistans teli ile yap. ötesinde çelik tel yerine 0.35 FC misina kullan. ama misinayıı ölç, tam 0.33 la 0.36 arası olmalı çapı. 0.35 yazıp 0.40 olabilir. bir sebepten lüfer onu kesemiyor, dişlerinin arasında filan kalıyor belki.
*** hakan kardeş benimde başıma geldi hatta klipsi açıp gitti o günden sonra rapala klipsi ve çelik tel merakı başladı bazılarına tel kullanıyorum bazılarında özel 60kg çekerli ip misina kullanıyorum birde sahtelerin önündeki klipsi çıkarıp direk bu klipsleri kullanıyorum böylece aksiyonu bozulmuyor Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Bu konuyu oku istersen,celik tellere ait bir yazi yazmistim... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=47272
Üstadım.Yazılarını dikkatle takip ediyorum.Çantamda anlattığın gibi yapılmış daha kullanmadığım 4 takım var.İlk fırsatta kullanacağım.
Lüfer takımında oynaklık, serbestlik esastır. Bu iki yönden önem taşır. Öncelikle, lüferin yemi oynanmaz, çok ellenmez, bir puluna bile zaiyat gelmemesine dikkat edilir. Eğer bu takım böyle olursa,tabiri caizse kazık gibi olur. Yemi oynatmaz, zorlar, yem suda dalgalanamaz. Ve dahası, dalgalanmak isteyecektir, yapamayınca, iğne deliklerinden zorlanacak, yemi hırpalayacaktır. Bu açıdan iğneler hafif olmalı, takım hafif ve oynak olmalıdır. Klasik çelik tel ile bu gene yapılabilir, ama rezistans teli çok daha dayanıklı ve ucuzdur.
Hüseyin abi örneklerin güzelmiş.. bizim buralarda çok iri turnalar olmadığı için pek çelik tele gerek duymuyordum bundan sonra çelik telsiz uya olta atmam Selim abi 7x7 dediğiniz telden internet satışı olan bir yer bulamadım..
abi balıkla ne anlar yaşadım bir bilsen.. video olsada çekseydim anlatayım bari gittiğim gölette su son derece berraktı ayrıca ilk defa gittiğim bir gölet, arkadaşlar gitmişler ve popper sahte ile 4 5adet turna yakalamışlar en ufağı 50cm dediler bende tek başıma gidip bir göreyim dedim, daha 10 15 dakika olmamıştı.. kıyıya paralel atıp çekiyorum ben genelde sazların otların önünden çekerim.. soluma atmıştım atıp çekerken silikonun önüme gelmesine 2metre kalmıştı, silikonu su içinde görmeye başladığım anda turna otların içinden öyle bir hızlı fırladıki vurdu ama iğneyi yutamadı.. tekrar geldiği yöne doğru gitti, bende hemen fazla uzağa atmadan fırlattım, aynı mesafede tekrar vurdu ani bir hırpalama oldu ve örgü misinayı kesti yine geldiği yere döndü.. ben tabi o an şaşırdım biraz hemen misinanın 20cm yerini çift kat yaptım fosforlu yeşil renkte başka bir silikon taktım tekrar o yöne attım, balık bu kez atlamadı silikonu yaklaşık 1m takip etti öylece kaldı.. bende fire tiger desenli soft4play çift üçlü iğneli silikon balık vardı hemen onu takayım kesin kandırırım diye düşündüm .. ben çantadan çıkarıp takana kadar balık gözden kayboldu.. ben yine o bölgeye attım balık tekrar takip ederek önüme kadar geldi sahteye vurmadı.. kıyıya kadar getirdim ama balığı elimi kıpırdatsam kaçıp gidecek o şekilde.. attığım yer derin bir bölgeydi adım atsan 1metre derinlik var o şekilde dere yatağı gibi yani.. daha önce yakaladığım en büyük turna 60cm gelmişti bu ondan büyüktü oradan boyutu hakkında kesin bir tahminde bulunuyorum neyse dedim kaçarsa kaçar önüne silikonu bırakıp hoplatayım belki atlar.. aynen öyle yaptım balık anında silikonu kaptı az ileri gitti ve silikondan kurtuldu.. ortalık tabi baya bulandı 1saat orda uğraşmama rağmen dahada balığı göremedim ilk vuruşta balığı yakalasam bukadar heyecan yaşamazdım belkide
Bosverin çelik teli. 0.16 daiwa tournement 8braid alip çelik tel yerine ondan kesip takin. Herhangi bir baligi çekerken kestirebilen olursa parasini ben iade ederim
abi baktımda bunuda Türkiyede bulmak mümkün değil gibi.. ben yinede çelik tel takmadan atmam artık suya
Bulunur. Magazada yoksa siparis edin olmadi ebaydan alin. Biraz pahalidir, 135metreligi bol bol yeter. Tirnak makasi zar zor kesiyor, kadifemsi bir yumusakligi var. Bambaska bir örgü
Neyin parasini iade edeceksin,kacan baliginmi? kevlar misinalari bilirsin,herhalde önermis oldugun misina kevlardan daha saglam degil,Eh turna kevlari kestigine göre,senin bu önermis oldugun misina viz gelecektir...