Cenani, 04.01.12 (Su gelir güldür güldür)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba,baliklar sahane gorunuyor afiyet olsun bende hafta sonunu bekliyorum ama hava tahmin raporlari pek ic acici gorunmuyor.paylasim icin tesekkurler.

2. Yayıncı-Sazancı

Yayıncı-Sazancı Serkan

Favori Kamış:
    Kasnak Tercihim
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    17 kg yayın
    maşallah,maşallah bu ne güzellikler böyle.bir tatlısu balıkçısı olarak vede şu sıralar her avdan boş dönmem sanırım beni yavaş yavaş deniz balıkçılığına yönlendirecek.Tebrik eder,başarılı avlarının artarak devam etmesini dilerim:thumb:

Serkan-Salihli-A rh +

Önce senin ağzınamrsparkle Sonra benim ağzıma:hungry:

3. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Süper görünüyorlar gerçekten. Elinize Sağlık.

Rastgele...

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah daha iyleri olsun inş ellerinize sağlık

5. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Kalamar Avcısı'ndan sonra bir de Çinekop Avcısı literatürde yerini aldı desem, ne dersiniz? :) Şansın açık olsun. Selam ve sevgiler...

6. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Kerem bey tebrikler...

Uzun lafın kısası, yedek makarama sarılı 0.35 misina (şoksuz) avlandım. 130 m civarına ulaştırabiliyorum misina kalın olmasına rağmen ki bu sevindirici.

Şu konuyu biraz açalım isterseniz. Yani normalde çok daha fazla atıyorsunuz diye anladım ben.

Atış yapmadan önce ne içiyorsanız ben de ondan içeyim:)

Gerçekten bilen ustalara da soruyorum. Nasıl oluyor bu iş????

Hangi kamış? kurşun ağırlığı? atış tekniği?????

7. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    maşallah. tebrikler, afiyetler olsun

8. OMMG

OMMG OKAN

Tebrikler,yine çok güzel bir av olmuş.Makina ya üzüldüm ama eminim bu işe balıklar çok sevinmiştir :D :D

9. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Emrahcığım çok teşekkür ederim.

Bebeğinizin eli kulağında desene! Olsun, sende önümüzdeki sezon tutarsın. Hem bebişin de tavşan dişleri çıkmış olur, balıktan minik minik o da nemalanır. :)

Şimdiden bebişinizi kutlarım.

Teşekkür ederim Çağrıcığım.

Burada mecbur ileriye atmak zorundasın. Ne kadar ileri, o kadar balık tutma şansı. Çünkü balık soğuk olan su yerine, daha sıcak olan, Marmara'dan Karadeniz'e doğru akmakta olan dip akıntısında (Kanal) bulunuyor.

Kullandığım en hafif kurşun 150 gr ama 10 avda belki sadece 1 kere kullanabiliyorsun. Akıntılar kurşunun dibe oturmasına izin vermediği için mecburen ağırlığı arttırmak zorundasın. Mesela geçen hafta 200 gr atmak zorunda kaldım. Ama yarım saat sonra helak olunca 185 grama döndüm.

:)

10. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    :) Surf makinaların üst sınıflarını kullanmadıkça ki, üstatlarla konuştum dün bir ara Şemsipaşa'da, onlar bile haftada 3-4 gün balığa gelince dayanamayabiliyormuş bu şartlara, surf makina kullanmamayı salık veriyorlar.

Bir de Türkiye'de yaşıyor olmanın gerçeklerini gözardı etmemek gerekiyor. Mesela Shimano, kalite farkı hemen farkediliyor. Müthiş makina ama diyelim birşey oldu, makina yere düştü bir yeri kırıldı, rulman sıyrıldı vs yandın.

Yedek parçasını bulmak, bulunca fiyatlarının aşırı pahalı olması, tamirinin uzun sürmesi gibi etkenler Boğaz balıkçılarını bu markadan uzak tutuyor.

Sadece maddi olarak sorunu olmayan insanların elinde bu makinalardan görüyorum.

Boğaz rapalacıları daha çok Okuma kullanıyorlar. Birşey mi oldu hop Cengiz Balıkçılık hemen hallediyor hem de Okuma'nın ömür boyu garanti kapsamında.

Daha hesaplı makinalar, yedek parça sıkıntısı yok vs.

O yüzden Okuma V sistem, Salina ve Raw serisi arasında bir seçim yapmayı düşünüyorum.

11. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim.

Hakancığım sağolasın. :)

Dur bakalım bellki olur. Başbakanımızın Çılgın Procesi gerçekleşir bakarsın.

:D :D

12. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    16 balıktan sonra makinanın bozulması gayet normal :), tebrik ederim kerembey, afiyet olsun.

kerem bey 0,35 misana 130metre atışmesafeniz konusunu doğru anladıysam kullandığınız ekipmanları söyleyebilirmisiniz.

13. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Vedat Ağabey,

çok teşekkür ederim. Varsın kaybolsunlar be ağabey. Hatta kaybolsunlar, daha çok olarak geri dönsünler.

Dün kendime 20 balık limiti koymuştum. Neden 20? Çünkü buzlukta 16 adet balığım vardı. Evde iki kişiyiz. Dün akşam tuttuğum balıkların 6 tanesini pişirip yedik hanımla, kalanları buzluğa attım.

Cumartesi günü 25 yıllık arkadaşlarımla mangal yapacağız. 10 kişiyizi ve adam başı 3 balık hesap etmiştim. 4 eksik oldu, sağlık olsun. :)

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim 11 saat rapala çekmek kolay iş değil, makine bile bozulmuş :) 1 haftalık balık stoku çıkmış neyse ki, umarım havalar çok soğumaz da Ocak sonuna kadar devam eder. Biz de hevesle haftasonunu bekliyoruz ama yine haftasonu yağmur fırtına :(

15. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Enesciğim sağolasın. Yavaş yavaş işte. Darısı senin başına.

Mahmut Bey,

Çok teşekkür ederim. Sağolun. Daha güzelleri size rast gelsin.
    Anılcığım, teşekkür ederim. Ben balıkları kışkışlamaya başladım size doğru ama bu balığı tadın yemek için buralara gelmek gerekiyor.

:)

16. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    :D İsacığım çok teşekkür ederim. Vedat Ağabey'e cevap olarak yazmıştım. Dün 20 balık demiştim kendi kendime. 21.'yi tutmayacaktım yani.

Cumartesi günü 10 kişi mangal yapacağız. Adam başı 3 balık, toplamda 30 balık biriktirmeye çalışıyordum. 4 eksik kaldı olsun. :)

Serdarcığım çok teşekkür ederim. Ben bekledim ama balıklar beklemedi be yahu!

:D

Darısı başına. Rast gelsin.

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Hafta sonu hava Karayel'e döndürüyor. Sert olacak sanırım. Yine de deniz, herkesin kısmetini verir diye düşünüyorum.

Rast gelsin.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Hepinize daha büyükleri rast gelsin.

18. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    :) Aslında Tebliğ ve limitleri belirleyen kanuna göre 20 cm sonrası Sarıkanat oluyor. Bu aslında minareye kılıf uydurmaktan başka şey değil. Hepimiz biliyoruz ki 20 cm balık Çinekop, Sarıkanat değil.

Çok teşekkür ederim. Hepimizin şansı bol olsun, midelerimiz bu lezzet denizinden mahrum kalmasın.

Hakan Bey, çok teşekkür ederim.

Normalde 0.25 misina, ucuna 0.35 veya 0.40 misinadan şok yaparak kullanıyorum. Yedek makaramda ise 0.35 misina sarılı. Bazen, avlakta mesela takım koparıyorsunuz ve çok misina gidiyor. Makaraya yine misina sarmak zorunda kalıyorsunuz veya şok misina bağlamak zorundasınız ve düğümü bir türlü oturtamıyorsunuz. İşte öyle zamanlarda hiç uğraşmadan yedek makaraya geçiyorum ama attığınız mesafe oldukça düşüyor.

Dün neredeyse hiç rüzgar yoktu. Rüzgar olmayınca atış mesafesi oldukça uzamakta. Normal şartlarda 0.35 misinanın o kadar gitme şansı yok.

Fakat uzak atışta kendimi iyi geliştirdiğime inanıyorum. Şemsipaşa'daki ustalardan daha yakına atmıyorum artık.

Kullandığım kamış Lineaeefe AC Casting 250 gr atışlı, gayet mütevazi fiyatlı bir kamışı. 4 adet yüzüğü olması, % 100 Karbon olmaması kamışı hantal ama sağlam hale getirmiş. 200 gr'la abandım tık yok. Eğer ağırlığını sorun etmeyecekseniz kesinlikle tavsiye ederim.

Atış tekniğine gelince, misinanın atış öncesi uzunluğu kamışın boyunun yaklaşık 3 de ikisi kadar daha kısa da olabilir ama daha uzun olması sorun yaratabilir.

Daha sonra misinada boşluk bırakmadan yüzümü ve vücudumu atışı yapacağım noktaya doğru çeviriyorum, kamışı makina yukarı bakacak şekilde tutup, aynı kazma sallar gibi omuz üzerinden dik bir açıyla savurup 50-60 derecelik bir açıda misinayı serbest bırakıyorum.

Dikkat edilmesi gerekn husus, kamışı o açıda durdurabilmek. İşaret parmağını misinadan çektikten sonra kamışı aşağı doğru indirmek veya geri çekmek misinayı frenliyor.

En ideal olan kamışın hareketini, parmağınızı çektiğiniz anda durdurabilmiş olmak.

Çok teşekkür ederim.

:) Çok teşekkürler. Adı üstünde makina, bozulacak elbette. Tamir edilir nasıl olsa. :)

19. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:

Halan Bey teşekkür ederim. Sağolun.

Biraz evvel bu konu ile ilgili yazdım. Birkaç cevap öncesine bakarsanız, ayrıntılı bir şekilde yazdığım açıklamayı okuyabilirsiniz.

20. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Aretciğim çok teşekkür ederim.

Çok yorgunum gerçekten, hatta sağ elimi kapatmakta güçlük yaşıyorum şu an. Aslında makina arıza çıkarınca hemen Cengiz Balıkçılığa gittim. Avdan sonra bırakırsın dediler. Bozuk makinayla 13 balık çektim. Zorlayan o oldu işte.

Hafta sonu hava yükseliyor. Soğuk olacak. Bana balık yapar gibi geliyor eğer hava şartlarına dayanılabilinirse.

Eğer gidersen sıkı sıkı giyin hatta yüz masken varsa mutlak tak, yoksa hemen bir tane edin. Ben Kadıköy'den 5 TL'ye almıştım.

Rast gelsin.