Alicim, söz Nisan'dan sonra bırakacağım dişlilerin peşini. Sağolasın can dostum. Bugünlerden senden beklemekteyim baba bir rapor. Tevfik Ağabey, çok teşekkür ederim. Sayenizde oldu ne olduysa. Kaancım, şu Palamut avları baya iyi antrenman olmuş. Farkına dişli avında vardım. Dedim ya. 10 saat avlaktaydım. 8 saat rahat sallamışımdır.
Tebrikler, 30 boyundaki dişliye kısaca lüfer diyoruz Bu seneki lüfer bolluğu rapala avında da kendisini göstermiş, inşallah geçen sene 25 cm.'i geçmeyen balık boyları bu sene bu şekilde büyür. Ustalar açılışı yaptığına göre bizim de rapala kutularını açma vaktimiz gelmiş sanırım.
Tebrik ederim arkadaşım balıklar çok güzel... Kurşunlu sahteyle bu sabah ilk deneyimimi yaşadım. Sonuç hüsran. Şemsi Paşa'da radarın önündeydim. Ağır kurşun kullan kurşun dibe oturunca hizla sararsın dedi bir arkadaş dediğini yaptım 185 gr kuşunla attım bekledim, peşpeşe 4 sahtemi kaybettim. Birini de klipsi kapmadığın için kaybettim. Kıyıya birkaç metre kalmıştı, balığı da gördüm son anda kurtuldu, oltayı çektiğimde klipsin açık olduğunu gördüm. Klips kendiliğinden açılmayacağına göre ben açık bırakmış olmalıyım. Şemsi Paşa' da tempo çok hızlı ve ağır işçi gibi çalışıyor arkadaşlar, kimseye soru sormaya cesaret edemedim. Siz ya da bu mesajı gören Şemsi Paşa'da avlanmış arkadaşlarım akıl verirlerse yarın sabah biraz daha donanımlı inerim sahile.
Aretcim teşekkür ederim. Sen beni anlıyorsun, biliyorum. Büyüklüğünü yazayım, adını okuyanlar koysun daha iyi gibime geliyor. Eh, senin tekneden karaya çıkma vaktin geldi zaten.
Teşekkür ederim. Bende geçen sene Şemsipaşa'da başladım rapala ile avlanmaya. Şunu diyebilirim ki; herkesle saatlerce konuşmak, bilgi almak, teoride insanı bilgilendiriyor ama Şemsipaşa'da etkili av yapabilmek, huyunu suyunu anlayabilmek için çok mesai harcamak ve bol bol takım kaptırmak gerekiyor. Geçen sene neredeyse her gittiğimde 5-6 takım bırakıyordum. En ustalar bile halen suyun azizliğine uğramaktadır Şemsipaşa'da. Bu avı yaptığım gün, öğleden sonra bir sular başladı, arka arkaya herkes takım taktırdı. Usta, acemi demeden. Aramızda gülüştük "Üsküdar, Üsküdarlığını yapmaya başladı," diye. Şemsipaşa öyle bir mera. Belki de İstanbul'un en zorlu merası.
Tebrikler Kerem bey, Yine güzel bir ava imza atmışsınız. Bundan sonraki avlarınızın da en az bu avda olduğu kadar keyifli geçmesini dilerim.
Belki melki değil, en zor yer hakkaten. Hem sular çok azgın, boğazın bittiği yerde suların döndüğü, kaynadığı bir yer hem de en az 80 metreye ulaşamadığında dibe anında taktığın, uzak atış gerektiren bir mekan. Sırf bu kötü özelliklerinden dolayı balık da yapan bir mekan. Acemi kaldırmayacak belki de en sert sular burada. İstanbul'un değil, bence ülkemizin en zor şartları burada. Şemsipaşa'da olta yüzdürüp balık alan amatör bence her yerde rahatlıkla avlanır kısa bir alışma periyodundan sonra.