Cenani 17.10.2012 (Boyum kadar Palamut)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Teşekkür ederim Mustafacığım.

Göbekteki iğneyi çıkarıyorum. Sahte Balık bedenini ise kamış boyunda yapıyorum.

Sabricim, sağolasın. Senin kısmetin daha fazla olsun.

Teşekkürler. Zargana konusunda ne söylesem yalan olur. Ancak forumda zargana avını iyi bilen arkadaşlar cevap verecektir diye umuyorum.

Teşekkür ederim Uygarcım.

Teşekkürler

:) Çıktı bile sanırım Berkan. :D
    Teşekkür ederim. Dediğim gibi, benim avımda sahte balık, kaşığa göre daha iyi iş yaptı.

Ersinciğim, çok teşekkür ederim. Tutan çok var. Görüyorum ama herkes rapor yazmıyor sanırım. Yoksa ne ustalar var kıyıda. Yanlarında çömez bile olamayız.

Ha, mütevazi olmayacağım bir şey var. O da keyifçi tarafım mesela. :D

2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Vedat Ağabey, çok teşekkür ederim. Senin gibi ustalarımız sağolsun. Sizlerden öğreniyoruz, tatbik etmeye çalışıyoruz kendimizce işte.

Beni biliyorsun abi, keyfimin peşindeyim her daim. Şimdi Allah aşkına, sabah gün ağarırken, daha otomobil sürüsü yollara düşmemişken, Boğaz'ın enfes manzarasını, sessizlik içinde seyredip, sabah çayını yudumlamak gibi bir keyfi es geçebilir miyim? :)

Bir de ardından balık yakaladıysam değmesin keyfime.

3. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    O zaman keyfinde hiç eksilmesin, oltandaki balığında Kerem abi :thumb:

4. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Tebrik ederim güzel bir av raporu olmuş.Kullandığınız kaşığı inceledim sanırım düz bir yapısı var yani S şeklinde bükümlü olanlardan değil.Şayet bir de S bükümlü olan alba star toby serisinden kaşıkla denerseniz daha da avcı bir takım sahibi olacağınz düşüncesindeyim.Bahsettiğim tarzdaki kaşıklar biçimleri nedeniyle daha fazla yalpalı ve aksiyonlu çekildikleri için balığın dikkatini çekmede daha başarılılar.Ben yıllardır sadece bu seriden kaşıkları kullanırım ve merada avlanacak kadar balık varsa asla eve boş dönmemişimdir.Size de tavsiye ederim güzel raporlarınız ve avlarınız daim olsun ,rasgele.:)

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Keyf peşinde koşmanın,hayattan olabildiğince zevk almakla eşdeğer olduğuna inanırım sevgili Kerem.

İstanbul yaşantımın son 10 senesinde,biraderle çalşırken bir şartım vardı onun kabul ettiği.

Tatile hiç çıkamayacaktım.

Ancak buna mukabil işe balık durumuyla orantılı olarak istediğim saatte gelecektim.

Yani tam keyf işi.

Salacakta oturur,aynen senin dediğin gibi trafik yoğunlaşmadan,yola çıkar,Beylerneyini aşar ve muhtelif kerterizlerimde avlanırdım.

Balık devam ederse hayli geç,etmezsede birşey yakalayıp,Beylerbeyinden sola sapar,Kirazlıtepeyi aşar K.Çamlıcayı geçer Fetih Mahallesine işe gelirdim.

Bunu hergün yapardım.

Unutulmamalıki İstanbul Türkiyenin en güzel şehridir.Boğaz ise İstanbulun en güzel yeridir.

Keyfinin tüm şiddetiyle devam etmesini dilerim.

Sevgimle kal

6. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Tebrikler kerem.....Böylecede kaşık ve sahteyi test ettim,diyorsun.Acaba lüferde kaşık randımanı nasıl ,o nuda deneyip bizimle paylaşırsan çok mutlu olucağız...Ayrıca kullandığın pembe renkli sahte ilginç....Benim bildiğim sardalye hamsi renkli sahteler daha iyi iş çıkarıyordu. selamlar

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Kerem, bana göre bu senenin en iyi "kıyı palamutçusu" ünvanını fazlasıyla hakediyorsun.:thumb:

Bir gün kafama eser de, erken kalkarsam senin meraya gelip, senide görebilmek ve rapala denemek amacındayım, kısmet olur inşallah:rolleyes:

8. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Serkancım, Özkancım çok teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlere yakalansın.

Kendo sahteler gerçekten şaşırtıcı derecede iyi. Yüzüşleri, boya kalitesi fiyatına göre 10 numara, ve bana soracak olursanız bir sahte balığa bundan daha fazla para ödemek, ülkemizin şartlarını düşünecek olursak para israfından başka bir şey değil.

Bu sahte balıkları, balıkları değil biz avcıları kandırmak için yapıyorlar asıl. :D

9. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim.

Mahir Ağabey, çok teşekkür ederim. Arkadaşlar dalga geçiyor: "Oğlum, gidip gelirken harcadığın benzin parasıyla 2 kasa balık alırsın," diye. Ama bilmiyorlar ki, kıyıda, balığın peşinde geçen saatlerin nasıl bir rehabilitasyon olduğunu. Hele ki bizim gibi tam bir kaos çemberinin ortasında yaşayan insanlar için nasıl bir hediye olduğunu hayal bile edemiyorlar.

Çok teşekkür ederim.

Palamut için ben birçoklarının aksine kıyıdan avcılık standartlarına göre gayet kalın bir takım kullanıyorum. İri balık gelip, 0,30 - 0,35 misinanın patladığını gözlerimle gördüm.

Makarada 0.30 misina sarılı. Bu misinanın ucuna, sağlam (biraz pahalı olsa da ben fırdöndülerin kaliteli, paslanmaz olanlarını tercih ediyorum) klipsli bir fırdöndü bağlıyorum.

0,50 misinadan yaklaşık 30 cm kadar bir kurşun kasası ve ucuna 150 gr kurşun bağlayarak bu fırdöndüye takıyorum. Kurşun kasasının iki ucunda da fırdöndü var.

Rapala bedenini, Palamut avın için 0,38 misinadan kamış boyunda hazırlıyorum.

Teşekkür ederim Enescim.

İbocuğum, teşekkür ederim arkadaşım. Bu balıkları kıyıdan avlamak gerçekten çok zevkli. Çok zor ama çok zevkli.

Sonerciğim çok teşekkür ederim. Kendo sahteler gerçekten çok iyi sonuçlar veriyor. Henüz Dişli peşine düşmedim ama eminim o avda da çok iyi sonuçlar verecekler.

Kadirciğim çok teşekkür ederim. Yok yok yapacağım tabi. Ama bu Palamut hayvanını yakalamak çok zevkli. Henüz suda Palamut varken yakalamaya devam edeyim diyorum.

Teşekkürler ederim. Önceden de söylediğim gibi, şu an sahip olduğum bilgileri bu forumdaki arkadaşlardan, ustalardan edindim.

Benim gibi, sudan çıkmış balık misali foruma yeni giren, balık avına yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olur diye özellikle raporlarımı bu dille yazmaya özen gösteriyorum.

Çok teşekkür ederim. Deneyip mi tutamıyorsun yoksa vakit darlığından ava mı gidemiyorsun?

10. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim. Bir sonraki avımda bahsettiğiniz kaşığı mutlaka deneyeceğim. Sonuçları sizlerle paylaşırım.

Teşekkür ederim ağabey. Elbette paylaşırım. Sahte pembe ama transparan bir pembe. İçi görünüyor. Nedense Palamut şeffaf sahteleri çok seviyor. Işığın kırılmasıyla ilgili olsa gerek.

İsacığım, çok teşekkür ederim arkadaşım. Palamut geçip gitmeden mutlaka beraber avlanalım. Rapala ile bir Palamut al da bak ondan sonra vazgeçebiliyor musun! :D

11. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Kerem kardeşim gerçekten çok zevkli olduğuna ve seni çocuklar gibi sevindiren bu güzel palamutları tebrik ederim,:) :) :) devamını bekliyoruz, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bu sene gerçekten bol olan palamutlardan, sizde payınıza düşeni almışsınız.:p :p

Yakalamanın verdiği heyecan ve zevki doyasıya yaşadığınızı umuyorum.

Daim olsun.:thumb: :thumb:

13. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Orhan Ağabey, çok teşekkür ederim. Çok yorucu bir av şekli kıyıdan ancak bir o kadar da keyifli.

Tevfik Ağabey, çok teşekkür ederim.

14. ahaka

ahaka Arif

Valla vakit darlığından sayılı ve sınırlı gidebiliyorum,ne zaman gitsem çevredeki sohbet ettiğim arkadaşlar"ya dün süperdi bugün yok" falan gibi şeyler söylüyorlar :) dünü bilmiyorum tabi ama o gün tutamadığım için olmadığına eminim.

Çok teşekkür ederim. Deneyip mi tutamıyorsun yoksa vakit darlığından ava mı gidemiyorsun?